Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:18 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:57 pm 

Marek Byrczak napisał(a):
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Koledzy pamiętam jak przez dzipies śledzono postęp robót w 2006r

Dzipies to jakaś nowa rasa psa ??

To moze Dzi-ki Pies ? :mrgreen: :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 2:01 pm 

Dzikie psy to tam latają... po tym trawiastym czymś i pilnują żeby nie rozkradli infrastruktury oraz samego toru... Zresztą chyba za późno, bo tor ktoś zwinął. Hmmm, może sołtys wioski ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 3:05 pm 

Witam kolegów OFF...:)

Widzę, że nawierzchnia różna a problemy te same. Mam propozycję, abyśmy po okresie wakacyjnym zmówili się i uzgodnili jak wyrwać parę "chwastów" zalegających na naszych torach.

Myślałem, że tylko w on-roadzie jest taki bajzel i r.....ie w d..ę bez mydła, ale widzę, że i wy w końcu przejrzeliście na oczy, może wspólnie uda się coś zwojować,żeby było nam wszystkim lepiej...

Dżipies... o @#$% umarłem ze śmiechu...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 14, 2008 10:05 am 

ile jeszcze czasu trzeba zeby w klasie ic-8 truggy poprawic blad z osoba, ktora widnieje w rankingu a nie brala udzialu w zadnej eliminacji ?

i kiedy sie wkoncu dowiem dlaczego zmieniono termin finalu MP klas IC-8 Buggy/Truggy?
Jesli ktos ma problem z czytaniem oficjalnego kalendarza bo jest daltonista to powinien poprosic osobe, ktora rozroznia kolory o pomoc!

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 18, 2008 8:37 am 

Może przy okazji MP-Off road ,które miały się odbyć w Murowanej Goślinie należało by wyciągnąć szersze wnioski.
W Murowanej organizatorem Finału miał być Michał Karpiński,członek Komisji.Dla przypomnienia jego żona zajmuje znaczące stanowisko sekretarza w tejże komisji,czyli jest odpowiednikiem Pana Ciećwierza w LOK.Jako organizatorzy powinni poinformować odpowiednio wcześniej ,swoich wyborców o trudnościach organizacyjnych,nie mówię już o szukaniu alternatywnych rozwiązań.Tak było z Kłodzkiem,kiedy zaorano tor,klub starał się znależć najbardziej optymalne rozwiązanie.
Nie wierzę,że jakiekolwiek sytuacje prywatne mogą uniemożliwić napisanie dwóch zdań na forum,osobie,która ma 793 posty.
Nie mówiąc już,że to członkowie komisji powinni poruszać istotne tematy w kwestii kontaktów z LOK..
Myślę,że w związku z takimi i innymi sytuacjami należało by się zastanowić nad powołaniem nowej komisji,z członkami,którzy chcą coś zdziałać.Takich,którzy staną murem za modelarzami,a nie takich,którzy pod murem (LOK) ***** na Nas.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 18, 2008 9:06 am 

Lesław,
cieszę się, że poryszyłeś tutaj wątek wyboru nowej komisji. Jestem jak najbardziej za. Na forum jest bardzo dużo aktywnych modelarzy, którzy udzielają wile rad i wiedzą co należy zrobić, aby w modelarstwie polskim było lepiej. Proponuję, aby w pierwszej kolejności zgłaszały się osoby na ochotnika. Nie będą musiały potem wypisywać takich strasznych rzeczy na członków komisji tylko dizęki swojej starannej pracy społecznej będą czynić dobro i przyczynią się do poprawy sutacji modelarskiej w Polsce. Kandydatury powinny zgłaszać się do Tadeusza Bernadego i przed rozpoczęciem sezonu zimowego możemy powołać nową komisję.
Można wystawić również post na formum informującym o powołaniu nowej komisji, gdzie kandydaci moga się zgłaszać lub można kogoś zaproponować.

Życzę powodzenia:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 18, 2008 10:37 am 

Andrzej sarkazm aż kipi...Ale przez dwuletnią kadencję wiele spraw nie zostało załatwionych.Kursy i nowi sędziowie,Kontakt z LOK odbywa się poprzez dyskusję nie zawsze merytoryczną na tym forum.Kwestia np.Finału Off road.Dlaczego załatwia się sprawy odwołania czy przenoszenia zawodów w taki sposób jak obecnie.Potajemnie i po czasie...bez udziału zainteresowanych.Kto bywa na CKM-ach i co załatwia...Chyba komisja powinna być aktywniejsza,a tak to mamy jeszcze 3 lata marazmu i niejasności...Ale jeśli komuś to się podoba...

Ps.W tej chwili pojawiają się nowe tory i ludzie organizujący zawody powinni mieć więcej do powiedzenia...no i Kluby i ich członkowie ,podstawa rozwoju modelarstwa...
A ochotników to do straży i ostatnio do wojska...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 6:38 am 

Z aneksu kalendarza na słusznej stronie wynika ,że finału MP w klasach spalinowych Of-road nie będzie,bo nie ma żadnego informatora,ani wyjaśniena...Pełen luzik.Zawody były wyznaczone na koniec sierpnia,a oficjalnego komunikatu brak.

ps.Andrzej może Ty coś wyjaśnisz oficjalnie bo tak się obruszyłeś na moją krytykę podejścia niektórych członków Komisji...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 8:20 am 

Sarkazm, może trochę, ale za to szczera prawda, która jak widać nikogo nie boli.

Potwierdzam powstanie dużego zamieszania z MP OFFROAD i winnych jest wielu. Działalnośc społeczna ma to do siebie, że nikt za nic nie odpowiada i nie można nikogo pociągnąć do odpowiedzialności. A na władzę "LOK" nie poradzę.

Informacja o zawodach pojawiła się stronie Komisji. Informator pojawi się również niebawem.

Należy być dobrej myśli, że tor w michałowicach zostanie dobrze przygotowany.

Na tym kończę.

Ostatnio edytowano Cz sie 21, 2008 8:43 am przez Andrzej Trella, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 8:38 am 

A czy nie powinno to się odbyć inaczej.Jeśli organizator nawalił,informuje o tym z wyprzedzeniem.Ogłasza się swoisty przetarg na zorganizowanie MP informując potencjalnych organizatorów o finansach jakie przeznacza LOK na tę impreze.Torów Off-roadowych jest pare i ciągle nowe powstają.Jest Piaseczno,Nowy Targ,Rzeszów,Gdańsk teraz powstał w Szczecinie,i t.d..Chętni powinni "przedstawić się"na forum (zdjęcia toru i opinie),a zawodnicy zadecydować gdzie by chcieli finalizować swój sezon.A tak budowa toru na jedną imprezę to karygodne marnotrawstwo finansów społecznych.Bo tor w Michałowicach i tak po tych zawodach zarośnie.Wydaje mi się że Michałowice miały swoje 5 minut Na MŚ łódek i starczy.
A zorganizowanie MP na torze który fizycznie jest i funkcjonuje niemalże przez cały rok jest z punktu widzenia Naszego interesu zdecydowanie kożystniejsza.Budowanie toru na jedną imprezę obok hotelu ,który spełnia w Ciągu roku inną funkcję ( :lol:) jest bez sensu.

Ps.A może na Wybrzeżu,przecież zawodnicy o Waszym torze mówili tylko w superlatywach...
Co do społecznej pracy to prawda jest taka ,że bez niej nie osiągniemy nic,a bierność będzie wprowadzać stagnację...Nie ma nic gorszego od obojętności.
Agresja w stosunku do sędziów już pokazuje skutek.Ich praca poprawia się,Pacanów podobno był wzorem do naśladowania.Druga korzyść to to ,że można było zablokować moje konto na słusznej stronie(bo tylko cnota krytyki się nie boi) :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 4:04 pm 

Lesław bardzo mni martwi że czytacie tylko swoje mądrości które są tylko dla Was napisałem dlaczego nie siedzę przy biurku , tylko staram się zainteresować osoby z Ministerstwa naszymi torami i będe starał sie o pozyskanie funduszy na budowe nowych torów lub ich modernizację ( w Pacanowie np.potrzeba 20 000 zł) , mam nadzieje że do Michałowic uda mi się zaprosić władnych tego kraju ,napewno nie będe chwalił się takim torem jaki żeście przygotowali w Nysie a tak naprawdę to miałem nie pisać i niech każdy robi swoje jeszcze chwila a zostaniemy bez funduszy na tory na wyjazdy zagraniczne a dlaczego bo głupotą medali nie zdobędziecie tylko mądrym działaniem do którego namawiam a postawiłem sprawę jasno przez 3 lata możemy coś osiągnąć lub nic i zawiesić sport kwalifikowany na kołku ,więc musicie koledzy wybrać odpowiednią drogę.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 4:34 pm 

Lesław bardzo mni martwi że czytacie tylko swoje mądrości które są tylko dla Was napisałem dlaczego nie siedzę przy biurku , tylko staram się zainteresować osoby z Ministerstwa naszymi torami i będe starał sie o pozyskanie funduszy na budowe nowych torów lub ich modernizację ( w Pacanowie np.potrzeba 20 000 zł) , mam nadzieje że do Michałowic uda mi się zaprosić władnych tego kraju ,napewno nie będe chwalił się takim torem jaki żeście przygotowali w Nysie a tak naprawdę to miałem nie pisać i niech każdy robi swoje jeszcze chwila a zostaniemy bez funduszy na tory na wyjazdy zagraniczne a dlaczego bo głupotą medali nie zdobędziecie tylko mądrym działaniem do którego namawiam a postawiłem sprawę jasno przez 3 lata możemy coś osiągnąć lub nic i zawiesić sport kwalifikowany na kołku ,więc musicie koledzy wybrać odpowiednią drogę.Pozdrawiam

Zobacz Zbyszku jak bardzo zmienia sie Twoje podejście do sprawy i bardzo dobrze.Przypomnij sobie nasze spotkanie w Kłodzku na poczatku roku. Zauważ co mówili wówczas Adam Różycki, Lesław Zaremba i wielu innych- przyszłość leży w zjednoczeniu klubów i to one powinny zasiadać z Komisji. Zakończą się wszelkie zbędne dyskusje, problemy z opłatami licencji , podejrzenia o ,,kolesiostwo i inne tym podobne sprawy które niestety mają miejsce. Licencja będzie wykupywana poprzez kluby i to one będa kształtowały początkującego zawodnika a nie forum i kulisy zawodów. To kluby budują tory i to one mają możliwości pozyskiwania środków od lokalnych ale trzeba je w tym wspomóc. W obecnej postaci Komisja nie ma szansy na działanie, jest to ciało które w zasadzie nie moze nic zrobić. Jeszcze raz to napiszę - postawić na kluby i to im dać ostatnie słowo decyzyjne.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 6:30 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

Zobacz Zbyszku jak bardzo zmienia sie Twoje podejście do sprawy i bardzo dobrze.Przypomnij sobie nasze spotkanie w Kłodzku na poczatku roku. Zauważ co mówili wówczas Adam Różycki, Lesław Zaremba i wielu innych- przyszłość leży w zjednoczeniu klubów i to one powinny zasiadać z Komisji. Zakończą się wszelkie zbędne dyskusje, problemy z opłatami licencji , podejrzenia o ,,kolesiostwo i inne tym podobne sprawy które niestety mają miejsce. Licencja będzie wykupywana poprzez kluby i to one będa kształtowały początkującego zawodnika a nie forum i kulisy zawodów. To kluby budują tory i to one mają możliwości pozyskiwania środków od lokalnych ale trzeba je w tym wspomóc. W obecnej postaci Komisja nie ma szansy na działanie, jest to ciało które w zasadzie nie moze nic zrobić. Jeszcze raz to napiszę - postawić na kluby i to im dać ostatnie słowo decyzyjne.

Swięta racja BRAVO!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
Krzysztof S

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 22, 2008 6:02 am 

Arturze okey ale ile procent stanowią niezrzeszeni.Ustawa dając nam status Związku dopuszcza takie działanie jednocześnie zostawiając Lokowi głos decydujący uzsadniając odpowiedzialnością za wyniki sportowe (czytaj medale ).Nasze działania postrzegane są jako daleko odbiegające od wymagań sportu kwalifikowanego określanego przez Ministerstwo Sportu.Jako ciekawostka jeden medal w FSR-ach kosztował 45 000 zł.Pozdrawiam Z.C.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 22, 2008 6:33 am 

Lesław Zaremba w innym temacie napisał(a):

No to wszystko jasne chodzi o zmyłę dla "wierchuszki".Znowu telewizja będzie kłamać...
Cała świta zobaczy,że tor można wybudować na trawniku,wykaszając go w miejscach jazdy,podest można zrobić z bylejakiego rusztowania na łące pod hotelem w ,którym najchętniej doba trwa kilka godzin...A być może nie jeden Pan z tej świty gościł w tym przybytku i w przerwie na papierosa popatrzył przez okno na trawnik pod tor...
Na tle takich zawodów świadomość VIP-ów będzie tak wyrobiona,że możemy być pewni ,że... nic się nie zmieni.
Wydaje mi się że nie tędy droga.Pozostanie Nam liczyć tylko na obiecane cuda.
Dobrze,że są chociaż takie inicjatywy jak Pacanów i oby LOK na nich się nie ślizgał...

Ps.koledzy Off-rodowcy wniosek jeden przygotujcie się...ale medialnie ,a nie sportowo.Wygolone twarze,włosy na żel,schludna szata.Mile widziany strój organizacyjny.A i dobrze by było jakby jakiś młody zawodnik odczytał jakieś zobowiązanie na następne 5 lat.(np regularnego wpłacania składek za licencję).

Co do medali to każdy sportowiec,w każdej dyscyplinie, musi się przygotowywać do Mistrzostw.A Wy chcecie nie "siejąc"i nie "orząc" zbierać plony, a dotychczasowe działanie jest takie troche-"masz frajera to go duś,jak się zesr*,to go puść...

Ps.Czy sprawozdanie z tegorocznych finansów będzie jawne t.j.ile kosztowały zawody ,ile Kadra no i ta reszta co została...?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona