Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:59 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 1:58 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Biorąc pod uwagę infrastrukturę, dojazd, prestiż, lokalizacje, miejsce jest godne organizacji Mistrzostw Świata.

Taa, ale chyba w ślizgach. Do tego to potrzeba jedynie "dwu-hektarowego jeziorka" (cytat ze strony hotelu)... a nie trawnika, który przed zawodami ktoś wykosi, położy rurki PCV, postawi podest 1,5metrowy z rusztowania i myśli że zrobi imprezę godną Finału nazywając swoją pracę "torem". To zakrawa na dobry żart, a nie dobre zawody. Cała reszta jak hotel 4gwiazdkowy na miarę Grand Hotelu, malownicze pejzaże wprost z obrazu czy dwuhektarowe bajora nie mają znaczenia dla modelarzy kołowych.
Panowie z LOK-u, bądźcie poważni.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 4:01 pm 

Mareczku byłeś w Michałowicach dwa lata temu znasz ten tor Ja pracuję tylko w LOK-u czternaście lat organizowałem zawody rangi M.P. Wieliszewie ,Radzyminie ,Łomiankach i wiele innych i mam pojęcie co tor i infrastruktura modlarze jestem 42 lata tak więc jakie miejsce w rankingu masz drogi kolego.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 4:23 pm 

42 lata być modelarzem to naprawdę wyczyn a 14 lat byc działaczem to też trzeba mieć zdrowie i za to należy się koledze szacunek
ale czy przez te 14 lat powstał choc jeden osrodek off road taki jaki jest w Niemczech czy Francji w kazdym dużym miescie - NIE MA TAKIEGO a w tych które próbuja dorównać nie organizuje się zawodów DLACZEGO
moim skromnym zdaniem FMP powinien odbyć się tam gdzie tor choć w namiastce odpowiada normą europejskim(Rzeszów, Olsztyn,Nowy Targ) a nie będzie tworzony na 7 dni przed zawodami
jesli się mylę z Michałowicami (a o nich mówię) to proszę organizatora tego finału o wstawienie zdjęcia toru
pozdrawiam weterana
krzysztof skrzypiec

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 4:27 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Mareczku byłeś w Michałowicach dwa lata temu znasz ten tor Ja pracuję tylko w LOK-u czternaście lat organizowałem zawody rangi M.P. Wieliszewie ,Radzyminie ,Łomiankach i wiele innych i mam pojęcie co tor i infrastruktura modlarze jestem 42 lata tak więc jakie miejsce w rankingu masz drogi kolego.Pozdrawiam

Nie ważne, czy ktoś tam był, jakie miejsce zajmuje w rankingu ! Widziałem zdjęcia ze wspaniałej EMP w Michałowicach - Jedno wielkie bagno. A dla Pańskiej satysfakcji, byłem przez pewien czas 5 w rankingu IC-8 Buggy. Satysfakcjonuje to Pana ? Teraz bedzie Pan traktował bardziej poważnie moje zdanie ? Bo chyba o to Panu chodzi.. Nie ważne też, ile kto jest modelarzem. Swoje doświadczenie mamy jako zawodnicy i pragniemy coś wkońcu zmienić w cyklu EMP. Wszyscy modelarze prywatnie dokładają starań. Budują za własne pieniądze tory, więc dlaczego nie wykorzystacie ich do organizacji FMP ? Tylko będziecie specjalnie wydawać pieniązki na koszenie, rure drenarską etc. Lepiej wydac to na dojazd do danego miasta, gdzie znajduje się już gotowy, DOBRY tor.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 4:34 pm 

jakie miejsce w rankingu masz drogi kolego.Pozdrawiam

Moje miejsce w rankingu nie ma tutaj nic do rzeczy. Jestem osobą pełnoletnią, więc nie życzę sobie aby zdrabniał Pan moje imię. W ten sposób mogą do mnie mówic co najwyżej moi znajomi, napewno nie Pan.
W zawodach startowałem przez dosc krótki okres (2 całe poprzednie sezony off-road), jednakże zdążyłem obejrzec i pojeździc po kilku wspaniałych torach które w tamtym okresie powstawały albo już były. Nie muszę byc w Michałowicach, aby ocenic że przy budowie tamtejszego toru za wiele to się LOK nie napracował względem Rzeszowa, Nowego Targu czy chocby Olsztyna. Jeśli chce Pan oceniac moje doświadczenie w budowie torów to proszę bardzo. Obecnie czynnie pomagam w budowie nowego obiektu off-roadowego w Szczecinie. I tak patrząc na ogrom prac, jaki trzeba włożyc w tamto miejsce, porównując to z tym co jest w Michałowicach mogę jedynie powiedziec.... trawniki także potrafię kosic i w swoim życiu nie takie trawniki kosiłem. Dodam jeszcze, że potrafię również obsłuży grabie, młotek, szpadel. :roll:

Pozostaje mi jeszcze współczuc Panu, że pomimo tylu lat jako organizator, nie nauczył się Pan robic tego poprawnie. Bo między Panem, a zawodnikami chcącymi coś zrobic ku lepszemu jest potężna zapaśc myślowa....
No ale cóż ma począc biedny żuczek, lokalny działacz. Chyba tylko schylic głowę przed wielkim mentorem jakim jest LOK i jego pracownicy z ogromnymi doświadczeniami.
Swoją drogą, już z jednym taki "doświadczonym" mieliśmy do czynienia w Szczecinie. Pozostał po nim jedynie smród, a jego toru i klubu jak nie było tak nie ma i nie będzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 6:35 pm 

Lekko OT...
Panie Zbigniewie, dlaczego na "oficjalnej" Stronie Komisji Modelarstwa Kołowego nie ma wyników z zawodów off-road z Nowego Targu ktore odbyły sie ponad 2 tyg temu ?
Wyników z Nysy tez nie ma, odbyły sie w miniony weekend?
Czy wszyscy modelarze musza czekac na wyniki bog wie ile???
Czy wyniki i rankingi np. ekstraklasy czy F1, publikowane sa z dwu lub wiecej tygodniowym opoźnieniem??

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 9:39 pm 

Witam Widzę że zaczynamy się rozumieć .Dwa lata temu ogrom pracy został włożony przez członków Klubu modelarskiego w tor na terenie prywatnym mogę stwierdzić że jest on lepszy od Piaseczna to była nasza incjatywa w porywaćh pracowało na tym naszym torze 15 osób całe rodziny (mam na myśli część męską) .Dzięki organizacji Mistrzostw świata udało nam się odzyskać działke z torem (który nie został zniszczony przez właściciela .Najważniejszą sprawą jest pozyskanie i zaproszenie przedstawicieli Ministerstwa Sportu , Sejmu oraz władz samorządowych województwa mazowieckiego , to jest głowny cel i wtedy możemy mówć w Ministerstwie o potrzebie wsparcia budowy torów na miare europejską a nie tylko o dofinansowaniu kadry.Mamy też możliwość pozyskania mediów RT oraz telewizji.Mówię z całą świadomością że bez nagłośnienia modelarstwa kołowego będziemy postrzegani jako grupa amatorów hobbystów wzbudzając uśmiech na twarzy władnych naszego kraju.Mamy możliwość pokazania i przybliżenia naszych potrzeb czy to się Mi uda zależy w dużym stopniu od Was zawodników i tu w tym momencie prosze Was o pomoc i wsparcie tą prace chce wykonać po to żeby efekty były przełożone na pieniądze które są w naszym zasięgu tylko musimy o nie wspólnie zawalczyć a to chciałbym z Wami osiągnąć.
Pozdrawiam Sekretarz Związku Zbigniew Ciećwierz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 12:47 pm 

Witam Widzę że zaczynamy się rozumieć .Dwa lata temu ogrom pracy został włożony przez członków Klubu modelarskiego w tor na terenie prywatnym mogę stwierdzić że jest on lepszy od Piaseczna to była nasza incjatywa w porywaćh pracowało na tym naszym torze 15 osób całe rodziny (mam na myśli część męską) .Dzięki organizacji Mistrzostw świata udało nam się odzyskać działke z torem (który nie został zniszczony przez właściciela .Najważniejszą sprawą jest pozyskanie i zaproszenie przedstawicieli Ministerstwa Sportu , Sejmu oraz władz samorządowych województwa mazowieckiego , to jest głowny cel i wtedy możemy mówć w Ministerstwie o potrzebie wsparcia budowy torów na miare europejską a nie tylko o dofinansowaniu kadry.Mamy też możliwość pozyskania mediów RT oraz telewizji.Mówię z całą świadomością że bez nagłośnienia modelarstwa kołowego będziemy postrzegani jako grupa amatorów hobbystów wzbudzając uśmiech na twarzy władnych naszego kraju.Mamy możliwość pokazania i przybliżenia naszych potrzeb czy to się Mi uda zależy w dużym stopniu od Was zawodników i tu w tym momencie prosze Was o pomoc i wsparcie tą prace chce wykonać po to żeby efekty były przełożone na pieniądze które są w naszym zasięgu tylko musimy o nie wspólnie zawalczyć a to chciałbym z Wami osiągnąć.
Pozdrawiam Sekretarz Związku Zbigniew Ciećwierz

Witam was wszystkich czynnie uczestniczących w dyskusji :D
niestety nie startuje w tym sezonie w MP ale czytając ten temat łącząc sie z wami w smutku i zarzutach co do organizacji finału, postanowiłem rozwiać wątpliwości co poniektórych zawodników.
w cytowanej prze zemnie wypowiedzi Pan szanowny sekretarz pisze o ogromie prac z przed dwóch lat i o tym iz tor jest nadal nie zniszczony (tak ja zrozumiałem te wypowiedz)
podjechałem dzis 12.08 do pięknie położonego hotelu :lol: namierzyłem działkę ( z pomocą ludzi tam pracujących i odpowiadających za teren) z "torem"
i zrobiłem trzy poglądowe fotki, jak sie tor prezentuje :lol:

fotka 1
fotka 2
fotka 3

:lol: :lol: :lol:
resztę pozostawię bez komentarza

p.s. człowiek z którym rozmawiałem dokładnie pamiętał organizacje zawodów w tym miejscu, sam wymienił LOK jako organizatora i opisał iż wykosili trawę rozłożyli takie rurki a podest z rusztowania byl,
eehh szkoda slow

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 12:58 pm 

Wojciech Taperek napisał(a):

fotka 1
fotka 2
fotka 3

p.s. człowiek z którym rozmawiałem dokładnie pamiętał organizacje zawodów w tym miejscu, sam wymienił LOK jako organizatora i opisał iż wykosili trawę rozłożyli takie rurki a podest z rusztowania byl,
eehh szkoda slow

Chyba trzeba trawe wykosić bo zasłania tor :mrgreen: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:03 pm 

Michał Bugajski napisał(a):

fotka 1
fotka 2
fotka 3

eehh szkoda slow

Chyba trzeba trawe wykosić bo zasłania tor :mrgreen: :lol: :lol:

no wiesz nie bylo kombajnu w okolicy co by sie przedarł przez te chaszcze :twisted:

FLOTA:
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:10 pm 

Hahahahahahaha, dobry dowcip.....

Ze zdjęc wynika, że "ogrom prac" poszedł się psu w d**e itd... A ja głupi zawsze myślałem, że jak coś sie buduje i wkłada się w to "ogrom pracy", nie znika to przez dwa lata ot tak sobie.
Te zdjęcia tylko dowodzą faktu, że Wy (LOK) dwa lata temu nic konkretnego tam nie zrobiliście. Jedynie koszenie, rurka i to wszystko.

No chyba, że tor znajduje się w podziemiach... a ujawni się po naciśnięciu przycisku w pilocie.... niczym Remote Control :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:19 pm 

Witam was wszystkich czynnie uczestniczących w dyskusji :D

Dobry zwiadowca jestes :mrgreen:

I tym udowadniamy LOK'owi, ze guzik zrobił nie tor.

Dowodem, moze byc to zdjęcie. Jest to nasz stary tor off road, którego nie ruszalismy palcem pd prawie 2 lat, zanim koledzy lotnicy zrobili nam zdjęcie.

http://img293.imageshack.us/my.php?imag ... 057es5.jpg

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:28 pm 

Koledzy pamiętam jak przez GPS śledzono postęp robót w 2006r przez satelite.Widzę że znależli się następcy z robotami na tor wchodzimy 29-31.08 2008 a za tydzień tor będzie gotowy na treningi .Więcej nie napiszę spotkamy się 20-21.09.2008r w Michałowicach .Życzę udanych wakacji.

Ostatnio edytowano Śr sie 13, 2008 7:16 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:49 pm 

Koledzy pamiętam jak przez dzipies śledzono postęp robót w 2006r

Dzipies to jakaś nowa rasa psa ??
W 1 klasie podstawówki uczono mnie interpunkcji, może i Pan słyszał o czymś takim ?

Pan jest sekretarzem ?.....

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:53 pm 

Koledzy pamiętam jak przez dzipies śledzono postęp robót w 2006r.Widzę że znależli się następcy z robotami na tor wchodzimy 29-31.08 2008 a za tydzień tor będzie gotowy na treningi .Więcej nie napiszę spotkamy się 20-21.09.2008r w Michałowicach .Życzę udanych wakacji.

29-31.08 wchodza z robotami na tor:)
oki postaram sie tam byc i udokumentowac OGROM PRAC
fotki podesle

FLOTA:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona