Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 15, 2026 9:46 am

Autor
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 12:59 pm 

Witam wszystkich!
Jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i spaliniaka.Czytałem wiele na tym forum zanim zdecydowałem się na zakup pojazdu i sporo się dowiedziałem ale nadal mam problem i pomysły mi się kończą.Kupiłem nowiusieńkie Kyosho Spider MK2.Znaczy się nowiusieńkie bo nigdy nieużywane ale sam model może mieć nawet 10 lat!

Nie było aparatury więc zakupiłem takową.Wszystko zamontowałem i niestety tu się pojawił problem.Chciałem go zgodnie z waszymi wskazówkami dotrzeć ale niestety mam problem przy odpalaniu.Mianowicie pojazd odpala na parę sekund po czym gaśnie.Okazuje się że zalewa silnik bo szarpanki się nie da pociągnąć.Pomyślałem że ma za bogatą mieszankę więc przykręciłem mu ale niestety dzisiaj znowu to samo chociaż już go tak nie zalało jak ostatnio ale też zgasł po paru sekundach.Szarpanka znowu stanęła a w silniku znowu pełno benzyny.Już sam nie wiem co robić.To chyba nie ma nic wspólnego z obrotami na jałowych bo by mi się dusił a on te parę sekund chodzi równo.Ważne jest też to że nie wiem czy poprzedni właściciel się bawił regulacją jednego jak i drugiego.Nie mam też instrukcji bo nie ma jej nigdzie w necie.Usiłuje wybłagać skan od Kyosho America ale to chyba potrwa.

Nie wiem czy to istotne ale koła mi się nie kręcą nawet jak leciutko dodaje gazu podczas tych paru sekund.

Dziękuje za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam Wojtek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość