Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 5:52 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 4:28 pm 

Cześć.
Jestem początkującym modelarzem. Planuje zakup zdalnie sterowanego modelu który przede wszystkim sprawiłby mi ogromną przyjemność przy składaniu oraz dalszym użytkowaniu. Chciałbym aby był to on-road w skali 1/5 i w wersji kit (konieczność), oczywiście spalinowy. Rozmawiałem na ten temat z pewnym, bardziej doświadczonym modelarzem i doradził mi zakup 2 suwa Petrol, którego przewagą nad innymi modelami spalinowymi jest to, że przy prowadzeniu zachowuje się on dużo bardziej realistycznie.
Jeżeli chodzi o napęd, to z racji tego, że chce aby mój pierwszy model był tani (nie musi być produkowany przez znanych producentów) wystarczy, że to będzie najczęściej spotykany chyba zwykły 2WD z napędem na tylną oś (chociaż marzę o 4WD z opcją dowolnej zmiany na 2WD – przednia lub tylna oś).
Szukałem już trochę po internecie, lecz nic taniego nie znalazłem, a od wspomnianego modelarza dowiedziałem się, że istnieją podróbki, dużo tańsze. Orientuje się ktoś gdzie takie mogę dostać? Jeśli macie inne propozycje co do samego modelu - zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 7:20 pm 

Witam
Nigdy nie widziałem petrola w wersji kit, a tanie 1/5 są na www.nitrotek.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 7:23 pm 

Swisataq napisał(a):
Nigdy nie widziałem petrola w wersji kit

Jest Baja SS od HPI.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 7:31 pm 

Marek Byrczak napisał(a):
Swisataq napisał(a):
Nigdy nie widziałem petrola w wersji kit

Jest Baja SS od HPI.

Nie to żebym sie czepial ale ona chyba nie jest onroad :D A technokity czy jak to sie tam wabi??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 7:50 pm 

Sorry, mój błąd. Nie doczytałem, że kolega chce on-roada.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 13, 2008 5:23 am 

Hey. Suchaj jak na razie nie ma on-road w wersji kit ani z napedem 4WD :( Co do polecenia modelu ... Najbardziej znane on-road sa Carsony. Sa tak samo zbudowane jak FG, ale carsony sprzedaja sie lepiej ;p hmmm Petrol moim zdaniem to tez dobra rzecz. A moze tak ... Co chcesz wiedziec na temat petroli ???

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 14, 2008 3:22 am 

Poważnie nie ma on-roadów 1/5 w wersji KIT? No to tragedia, byłem już strasznie nastawiony na zakup takiego. Co do wersji 4WD, to się mylisz luki, oto przykład, który znalazłem:
http://www.auctioncityaustralia.com.au/ ... g-car.html
Mam nadzieję, że z wersją KIT, a właściwie z jej brakiem również się pomyliłeś, chociaż jest to mało prawdopodobne, bo szukałem i rzeczywiście – nie znalazłem. Szkoda, teraz już sam nie wiem w co zainwestować. Chyba w jakiegoś 1/10 w takim razie, bo na składaniu mi zależy najbardziej. W każdym razie – jak znajdziecie coś wersji KIT, dajcie znać, byłbym bardzo wdzięczny! A te firmy co podałeś luki, są dość drogie, obawiam się, że na taką markę nie byłoby mnie stać ;p

a co do mojej wiedzy: z tego co wiem, petrole są szybsze od spalinowych, zachowują się realistyczniej na drodze i mają silniki typu 2 suw (mieszanka oleju z benzyną). Zgadza się?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 14, 2008 10:20 am 

Hav napisał(a):
Poważnie nie ma on-roadów 1/5 w wersji KIT? No to tragedia, byłem już strasznie nastawiony na zakup takiego. Co do wersji 4WD, to się mylisz luki, oto przykład, który znalazłem:
http://www.auctioncityaustralia.com.au/ ... g-car.html
Mam nadzieję, że z wersją KIT, a właściwie z jej brakiem również się pomyliłeś, chociaż jest to mało prawdopodobne, bo szukałem i rzeczywiście – nie znalazłem. Szkoda, teraz już sam nie wiem w co zainwestować. Chyba w jakiegoś 1/10 w takim razie, bo na składaniu mi zależy najbardziej. W każdym razie – jak znajdziecie coś wersji KIT, dajcie znać, byłbym bardzo wdzięczny! A te firmy co podałeś luki, są dość drogie, obawiam się, że na taką markę nie byłoby mnie stać ;p

a co do mojej wiedzy: z tego co wiem, petrole są szybsze od spalinowych, zachowują się realistyczniej na drodze i mają silniki typu 2 suw (mieszanka oleju z benzyną). Zgadza się?

Czemu sądzisz że petrole są szybsze, nie oceniaj po rozmiarze! Silniki nitro to też w większości 2 suwy.
Może powiedz ile masz kasy bo jeśli nie dysponujesz kwotą sporo powyżej tysiąca a chcesz KIT to nawet czegoś w skali 1:10/1:8 nie kupisz, a poza tym jeśli zależy ci tylko na składaniu to chyba forum pomyliłeś...
Jak chcesz jeździć to a nie masz za wiele kasy kup jakieś nitro w skali 1:8/1:10 RTR zawsze możesz rozebrać i złożyć i tak będziesz musiał to robić...

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 15, 2008 11:56 am 

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=418880627

Prosze w okazyjnej cenie KIT z napędem 4 Wd

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 15, 2008 11:59 am 

krzysiek892 napisał(a):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=418880627

Prosze w okazyjnej cenie KIT z napędem 4 Wd

czytanie ze zrozumieniem? [jakbys nie kumał to przeczytaj pare razy pierwszy post]

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 15, 2008 5:03 pm 

Michoxx napisał(a):
Czemu sądzisz że petrole są szybsze, nie oceniaj po rozmiarze! Silniki nitro to też w większości 2 suwy.
Może powiedz ile masz kasy bo jeśli nie dysponujesz kwotą sporo powyżej tysiąca a chcesz KIT to nawet czegoś w skali 1:10/1:8 nie kupisz, a poza tym jeśli zależy ci tylko na składaniu to chyba forum pomyliłeś...
Jak chcesz jeździć to a nie masz za wiele kasy kup jakieś nitro w skali 1:8/1:10 RTR zawsze możesz rozebrać i złożyć i tak będziesz musiał to robić...

Rzeczywiscie chcialem przeznaczyc mniej wiecej 1000, lecz czy mimo to istnieja modele onroad 1/5 w wersji KIT? Bardzo jestem ciekaw.

Postanowilem ze zainwestuje w mniejsza skale, czyli w tym przypadku 1/8 (sa produkowane jeszcze jakies skale, pomiedzy 1/8 a 1/5 on road?). wszystkie pozostale wymagani pozostaja takie same, wiec tym razem prosze o rady co do konkretnego modelu w sklai 1/8. Czym sie sugerowac przy zakupie? Czy w skali 1/8 jest mozliwosc wyboru elektryka lub spaliny? Slyszalem ze elektryki bija na glowe samochody spalinowe tej samej skali, czy to prawda?

Dzieki za pomocne posty

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 15, 2008 5:35 pm 

No elektryki on-road 1/8 ^^ nie biją raczej on-road 1/8 spaliny.

Może i elektryki są szybsze (minimalnie), ale to przy silnikach i podwoziach z wyższej półki(jak nie najwyższej). No niestety w elektrycznych są meczące pakiety. Jak już dorobisz się kilku pakietów i porządnej ładowarki, dopiero wtedy zaczyna się fajnie jeździć. W spalnie można powiedzieć jeździsz 30-45min, chłodzisz go 10 min jeździsz dalej. Oczywiście nie jest tak różowo jak byśmy chcieli, trzeba kupywać paliwo, a paliwo jest drogie (najtańsze BIGBANG 5L ~80zł). Ja od siebie proponuje spalinkę, na początek nie trzeba takich wielkich pieniędzy aby trochę pojeździć. Jeśli chciałbyś startować w zawodach tu musisz kupić coś 1/10 bo o ile pamiętam to zawodów ON-Road 1/8 w Polsce nie ma. Najbliżej chyba w Czechach, tam mają duże tory.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 15, 2008 9:19 pm 

mieszkam w UK, ale akurat zawody mnie narazie nie interesuja. Znasz jakas spalinke on road 1/8 w wersji kit,, godna polecenia? ;p

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So sie 16, 2008 8:17 am 

Serpent 960

Tytuł:
PostNapisane: So sie 16, 2008 3:23 pm 

szukałeś coś pomiędzy 1/8 a 1/5 hmm ??

skala mało spotykana 1/7

http://www.modellsport.gr/products/inde ... ucts_id=36
http://www.rcworld.pl/shop/index.php?pr ... od_id=1086

może to Cię zainteresuje ??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona