Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 12:06 pm

Autor
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 4:12 pm 

Witam. Mam problem chcę sobie kupić nowy model, jako że stary już mnie trche wkurzył i mam problem co do wyboru nowego zesatwu, a są to dokładnie te dwa:
http://www.rojna.pl/?d=produkt&id=113
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28428135
Naprawde głowie się i trudno mi wybrać który będzie lepszy.
Prosiłbym Was o pomoc. Z góry THX :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 5:01 pm 

wybierz tt-01. jest to nowszy model (jest bardzo nowy) na zagranicznych forach okrzyknięto go mianem nastepcy TL01, tania dobra bryka na początek - czyli jak tl. TL to juz przezytek, i szczerze mowiac nie warto juz jej kupować. TT01 to nówka, zapewne tamiya wprowadzi liczne części tuningowe (oprocz tych ktore juz są: płytka górna z carbonu, sway bary, aluminiowy zacisk na gabke -niewiem jak sie to nazywa ;], cooler na motor itd, itp, no i czesci aluminiowe GPMu ktore są tanie i mocne - wachacze i inne takie). Bierz TT, cena mniejsza za nówkę a jakość lepsza.
pozdrawiam.

Bartz

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 10:37 pm 

Mialem 3 egzemplarze modelu TT-01 i jakos nie zrobily na mnie wiekszego wrazenia. Oczywiscie na poczatek taki model bedzie ok ale jesli ktos mysli o startach w zawodach to od razu niech przygotuje spora gotowke na mala rozbudowe. Po pierwsze trzeba zalozyc zestaw lozysk (seryjnie ich brak) oraz jakis lepszy silnik (jest TT-01 z silnikiem 380 oraz z 540 wiec trzeba uwazac na jaka partie sie trafia!!). Na dodatek konstrukcja TT-01 jest bardzo uproszczona i zrobiona najmniejszym mozliwym kosztem. TL-01 to konstrukcja juz sprawdzona i mimo swojego wieku nadal dobra. Wybor nalezy do Ciebie...

PostNapisane: N lip 25, 2004 9:48 am 

Ale przecież w TL-01 też nie ma odrazu łożysk no i jest to już dość stary model z tego co wiem. No a TT-01 jest najnowszym dzieckiem Tamiyi.

PostNapisane: N lip 25, 2004 10:55 am 

filet napisał(a):
Ale przecież w TL-01 też nie ma odrazu łożysk no i jest to już dość stary model z tego co wiem. No a TT-01 jest najnowszym dzieckiem Tamiyi.

No jasne, ze TL-01 nie ma seryjnie lozysk. A co ma do rzeczy, ze TT-01 jest najnowszym dzieckiem firmy Tamiya? Czy to oznacza, ze najnowsze to najlepsze?? Konstrukcja sprawdzona i wytrzymala. Lepsze ulozenie srodka ciezkosci niz w TT-01, ktory ma koszyczek po prawej stronie i przez to ma przeciezenie po tej wlasnie stronie.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 25, 2004 12:36 pm 

heh to jeszcze wszystko zalezy czy chciał byś startować w zawodach tym modelem !!!
Jezeli nie to ja proponował bym TB-01, jest dość pancerne w zestawie są łożyska, jest plastikowa kapa na rzepy ktorą osłania sie elektronikę !!!!

Jezeli jednach chciał byś startową w zawodach to TL-01 i TT-01 są odpowiednie do klasy TOP STOCK !!! No teoretycznie po rozbudowie TT-01 można by sie pokusić o stary w DTM ale odbędzie sie to takim kosztem ze lepiej kupić za te pieniądze jakiś model stowzony do tej klast np. ASSO TC3, YOKOMO MR4TC, HPI PRO4, XRAY T1