Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 11, 2008 11:08 pm 

a co polecasz wymienić?
dodam, że całe zawieszenie przednie i tylne jest takie samo jak w revo platinum, tak więc części od nitro revo wejdą do E. (nawiasem mówiąc na paczkach z częściami i narzędziami nalepki E-REVO były naklejone na zwykłe, REVO :wink:

edit:
dodam, że dziś kupiłem ośki metalowe. tak na wszelki...
pozatym po kolejnych testach, model wypada coraz lepiej.
przy 2 pakietach 7.2V robi wheele na mokrej trawie, co jest dość szokująje :shock: pozatym wszelkie kałuże i woda to nie problem. po zabawie pod prysznic i do wyschnięcia 8)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sie 03, 2008 9:40 pm 

Ha, pochwale sie!

Dzisiaj mialem okazje jezdzic 10 minut E-revo. Dla zainteresowanych jezdzilem na pakietach team orion 2400 (nie moj model, nie moje pakiety)

Co do budowy: Niesamowicie spodobal mi sie uklad dolotowy i wylotowy chlodzenia pakietow, cos bombowego. Zawiech w revo standard- F1 miazdzy system. Ogolnie spoko. Nie bede sie rozpisywac bo wszystko mozna ogladnac na fotkach.

Co do jazdy: Model fajnie przyspiesza ale na seryjnym silniku i pakietach nie postawiny go na tylnie kola (jest to mozliwe gdy po wstecznym, zapniemy full gaz). Co do prowadzenia sie na szybszych i ciasnych partiach to revo "pokłada się" na jedno koło... przez co robi sie bardzo zworotny, przyznam ze mi sie go na bok nie udalo wywrocic- jezdzilem na seryjnym ustawieniu. Co do hamowania, regiel spisuje sie wspaniale i zatrzymuje model praktycznie natychmiast.
Stanardowe przelozenie nie pozwoli nam sie "rozbujac" do wielkich predkosci ale dla poczatkujacych beda w sam raz (dla mnie bylo znacznie za wolno i sugerowal bym z czasem kupno bezszczotki) Model wtedy powinien sie zachowywac jak Jato a nie jak revo (chodzi o przyspieszenie itp). Co do V-max'a podobnie jak revo tylko na pierwszym biegu.
Jezeli chodzi o prace zawieszenia to jak w revo... miodzio. Wybiera wszystkie nierownosc!!!

Narazie tyle. Pelna recenzje napisze jutro i umieszcze tutaj linka do niej.

Modelem jezdzilem na wypozyczalni Rcmodelsport w Krakowie, przy M1

Tytuł:
PostNapisane: N sie 03, 2008 11:15 pm 

to prawda, po wyśmiganiu pakietów kilkunastokrotnie, powoli zaczyna mnie kusić bezszczota.
niestety pakiety nie trzymaja tyle ile chiałem, rocket powery oriona 4500mAh wypróżniam w 8/10 min ostrego mieszania kołami w błocie bagnach i wysokiej trawie.
na torze jeszcze nie śmigałem bo po ostatniej rozbiórce oponek (musiałem wylać 3 jazdowe błoto i piach) oponki się suszą i czekają na poskładanie.

Ostatnio edytowano Cz lis 13, 2008 9:51 am przez Igor Rzeczyc, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 8:17 pm 

Igor Rzeczyc napisał(a):
to prawda, po wyśmiganiu pakietów kilkunastokrotnie, powoli zaczyna mnie kusić bezszczota.
niestety pakiety nie trzymaja tyle ile chiałem, rocket powery oriona 4500mAh wyprużniam w 8/10 min ostrego mieszania kołami w błocie bagnach i wysokiej trawie.
na torze jeszcze nie śmigałem bo po ostatniej rozbiórce oponek (musiałem wylać 3 jazdowe błoto i piach) oponki się suszą i czekają na poskładanie.

My na niskiej trawie na Orionach 2400 jezdzimy 10 minut...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 8:45 pm 

Adam Jugowski napisał(a):
My na niskiej trawie na Orionach 2400 jezdzimy 10 minut...

Jezdzilem nim dzis i ok 10min daja rade, a pozatym bardzo fany model :) w serii calkiem dobre osiągi, ale prosi sie o silnik BL :) i dobre zasilanie :)

PostNapisane: So wrz 05, 2009 7:09 pm 

moglby ktos prosze podac mi rozmiar max baterii jakie wchodza do erevo 1:8?Nie moge znalesc a wiem ze bylo.... ;/

EDIT:
Wkoncu znalazlem ale gdzie indziej....

http://monster.traxxas.com/showthread.php?t=430233

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 6:33 pm 

Naczytałem się i naoglądałem :wink:
Mam naprawdę dużą ochotę na zakup tego modelu.
W związku z tym mam pytania:
1 - co najbardziej "leci" w tym modelu
2 - jak jest z dostępnością części

W przypadku gdybym ściągał model ze stanów w wersji bezszczotkowej - czy warto "coś" na zapas kupić (mocniejsze ośki itp?)

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 6:43 pm 

1. Zdecydowanie pół-ośki
2. Nie narzekam, chodź sporo części sporo części również nie ma w Polsce, albo są strasznie drogie.

Btw.
http://www.youtube.com/watch?v=x6Z-tTOLtWA

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 6:57 pm 

Tak jak kolega wyżej komplet osiek, zamówić centralny dyfer, wstawić lepsze koła, z czasem można dołożyć mocniejsze skrzydło, dokupić jeszcze interfejs żeby konkretnie regiel ustawić, a nie ta lipa co jest na serii ;) Potem można z czasem wymienić oleje w dyfrach na konkretne gęstości i tak dalej ale nie dane mi jest żeby pisać książki o modelach Traxxasa :)

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 7:25 pm 

no ok.
teraz w takim razie pytanko z serii a co by bylo gdyby....
kupic wersje revo "standard" w naszym pieknym i drogim kraju....
a po jakims czasie sprowadzic sobie "upgrade" na bezszczotke? (nie znalazlem ceny)

Pomijając półosie - co jeszcze się psuje i z jakimi konkretnie częściami bywa problem

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 7:40 pm 

Od razu kupić wersje ERBE czyli o numerze 5608 i nie bawić się w szczotkę :) Na sam początek potrzebne Ci na zapas ośki, porządne akusy Lipo na dobrych złączach, porządna ładowarka z porządnym balanserem czyli raczej omijać Turnigy ;) CO do reszty szczegółów zapraszam na priv

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 9:27 pm 

Cytuj:
czyli raczej omijać Turnigy

BZDURA
Mam Accucela 6 i e-reviaka i sprawuje się na prawdę dobrze, nie mam żądnych zastrzeżeń? Zresztą nie tylko ja tak sądzę, wystarczy poczytać opinie innych.
No chyba że masz lepsiejszą ładowarkę na sprzedaż to wystarczy powiedzieć. :o

Co do ceny to patrz na allegro czy nawet ebayu da się na prawdę wyrwać super zestaw.

viewtopic.php?f=13&t=43226&hilit=Revo
Ten zestaw jest nawet ciekawy.

PostNapisane: Śr wrz 23, 2009 9:37 pm 

Jaka bzdura - póki ci balanser obsługuje dobrze lipole to się ciesz ale nie masz porównania do lepszych balanserów i nie wiesz nawet czy masz w pełni nawet naładowane akusy ;) Rozkręć sobie tą ładowarkę i przyjrzyj się klasie dokładności wlutowania rezystorów od balansera i jeśli wszystkie punkty lutownicze będą idealnie wtopione z rezystorami to możesz być szczęśliwy z poprawności działania balansera choć i to do końca nie jest pewne, a jeśli rezystorki są przylutowane jak rozrzucone jabłuszka pod drzewem to ci nawet żadna kalibracja nie pomoże;) Ale widzę, że sie opierasz na swojej jednostkowej opinii bo nie miałeś innej ładowarki oraz nie musiałeś tej wady naprawiać ;)

PostNapisane: Cz wrz 24, 2009 6:24 am 

Koledzy podłaczę se pod temat,zastanawiam sie nad mniejszym bratem E Revo a mianowicie 1/16 VXL na bezszczotce+ dobre Lipole.
Śmigał ktos takim mikrusem,co sie sypie,czy daje jako tako radę na piachu i trawie,bo po przegrzebaniu YT powiem szczerze ,ze zrobił na mnie duże wrażenia :D

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:15 pm 

Jestem bardzo zadowolony z zakupu modelu :D
Natomiast oczywiście zdarzyła mi się już pierwsza mikro przygoda - czyli złe złożenie modelu przez "fabrykę".
Narazie widzę że źle ustawione są serwa i drążki oraz nie dokręcone "ataki"

Natomiast mam pytanie co ew. w seryjnym modelu może się stać z "niespodzianek" ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona