Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 8:22 pm 
Raflee

Najpierw dam kilka zdjec i odrazu mowie ze to jest 3mb wiec potrzeba torche cierpliwosci... a oto one...:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj o 16 odebralem paczke i msuze powiedziec, ze bylem bardzo milo zaskoczony... stan modelu wydawal mi sie duzo gorszy. Nadwozie nie jest jakos pieknie pomalowane, ale wazne ze jest cale bez polaman itp. Po podlodze widzialem ,ze model byl uzywany kilka razy (moze z 2). Z modelem dsotalem duza naklejke Mugen Seiki, troszke czesci,i instrukcje... i jeszcze cos extra - zapalniczka od osby od ktorej kupielm (rekama) :) Jedym slowem okreslajac stan modelu - jest piekny :) Mozliwe ze tak mowie, bo pierwszy raz mam taki model spalinowy. Model z wszystkimi oplatami kosztowal mnie 1200 zl i prosilbym znawcow o kilka slow o tym modelu - co sie lubi psuc (przy mnie chyba wszystlo lubi :D) ajkei sa jego dobre strony i jak oglonie sie sprawuje :)

Zamierzam kupic odbionik Pico 4/6 chyba bo widze ,ze miejsce na dobionik jest naprawde nieduze...

Pozxdrawiam wszystkich :)

Ostatnio edytowano So wrz 18, 2004 12:56 am przez Rafał Malczyński, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 8:34 pm 

Bardzo fajna bryka :twisted: Wszystko bardzo ładnie i estetycznie wyglada(myslałem że bedzie wiecej pęknieć lub tym podobnych rzeczy).Życze Ci wielu miłych przygód związanych z tym modelem :D

PostNapisane: Śr lip 21, 2004 8:48 pm 

Raflee napisał(a):
Dzisiaj o 16 odebralem paczke i msuze powiedziec, ze bylem bardzo milo zaskoczony... stan modelu wydawal mi sie duzo gorszy. Nadwozie nie jest jakos pieknie pomalowane, ale wazne ze jest cale bez polaman itp. Po podlodze widzialem ,ze model byl uzywany kilka razy (moze z 2).

Gdybys nie napisal ze to uzywane auto to bym myslal ze kupiles nowke.Po zdjeciach mozna sa dzic ze jest w nienaruszonym stanie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 8:51 pm 

po wygladzie musze powiedzec ze auto jest zadbane :D, naprawde fajnie wyglada, tylko ciekawe czy tak samo jezdzi jak wyglada :D :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 2:31 pm 
-=ADA$=-

auto niesamowite, naprawde bardzo fajne, i o ile slyszalem swietnie sie prowadzi, jedyne co mnie niepokoi to fakt zepakiet jest bardzo na zewnatrz od srodka, ale pewnie to nie wplynie na wlasciwosci jezdne, pewnie jest dobrze z nim wywazony

PostNapisane: Pt lip 23, 2004 4:06 pm 

Moim zdaniem to tem model na tych zębatkach to nawet nie był odpalony. Ładny , nie powiem , zapraszam na Puchar Serpenta w tym roku , czym szybciej - tym lepiej.Informacja sie ukaże

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 9:55 pm 
Raflee

Jak uda mi sie kuppic szybko starter, paliwo i grzalke to moze pojade... :) Ale wkazdym razie w saczu jak bedzie jakas przerwa, albo treningi to sproboje pojezdzic torche i bede widzial jak mi bedzie sie jezdzilo... Dzisiaj rano zlozylem model, ale jak zaczole ustawiac serwa to mi sie akumulator w aparaturze skonczyl :) Jak sie naladuje to bede konczyl ustawiac :) W czesciahc dostalem zebatki, ktroe maja o 1 zabek mniej ale wygladaja tak jak te co sa w modelu (mam na mysli stan :) )

Mam jeszcze takie pytanie...
W tlumiku widac chyba olej i mam tkaie pytanie...: jesli silnik nie byl dotarty, a byl uzywany, czy jesli teraz go dotre, to da to to samo co jakby byl nowy?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 10:07 pm 

Swietny zakup! Zwlasza za taka cene! Naprawde wyglada jak nowka! Ja mam taki sam model wiec kilka slow o nim. Kolega tu sie zastanawial nad polozeniem aku, otorz nie ma z nimi problemu i o nic niezachaczaja podczas jazdy i model jest dobrze wywazony. Ja mam silnik Novarossi MT12 1.15 HP 36.000 RPM , jezdze na 16% paliwie i niemoge narzekac na brak mocy. Zawieszenie wspaniale, mozliwosci ustawienia zawieszenia naprawde bogate, model wspaniale trzyma sie drogi, jest sterowny i niemozna na niego narzekac. Jedyne z krorymi jest klopot to paski przenoszenia napedy i zebatki tychze wlasnie paskow, problem polega na tym ze gdy jezdzi sie po bardzo zanieczyszczonym terenie to kamyki dostaja sie pomiedzy pasek a zebatke i charataja je, ale ten problem dotyczy wszystkich modeli z napedem paskowym. Po kazdej jezdzie nalezy czyscic poaski zebatki i filtr powietrza. Raz na jakis czas wypadaloby przeczyscisc hamulec bo zatluszczony od paliwa moze kiepsko hamowac. No i oczywiscie nalezy dbac o lozyska. To chyba wszystko , jesli masz jeszcze jakies pytania to z checia pomoge.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 10:09 pm 

Niezabardzo rozumiem Twoje pytanie. Sformuluj je precyzyjniej.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 10:19 pm 
Raflee

Z modelem dostalem "pudeleczko" czesci a w nim:
-2 paski w tym jeden rozciagniety :)
- 2 zebatki odbierajcace
- 2 przednie wahacze
- 2 przednie obudowy dyfra
- 1 kolanko do wydechu
- 1 walek (ten na ktroym jest sprzeglo, hamulec itd.)
- 4 szesciokaty
- 8 tylko talzekowy co trzymaja sprezyne w amorkach :) i troche innych mniejszych rzeczy...

Z tego co napsailes wydaje mi sie ,ze ebde musial zainwestowac w sluminowe zebatki napedzajace paski...

W modelu mam taki sam silnik jak Ty :)...

Jedno co mnie zaskoczylo to to, ze w modelu prawie nie ma luzow np. na przednich kolach. Prawde mowiac to moj Yokomo ma wieksze :D

A mozesz mi powiedziec, czy latwo jest urwac np. wachacz :)? Bo to jest moj pierwszy mdoel spalinowy i na poczatku roznie moze byc :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 10:31 pm 

Ja urwalem kiedys wachacz,ale jest bardzo trudno to zrobic. Jezdzilem na starej aparaturze po boisku i model w na moment przestal reagowac, to moze bylo pol sekundy, ale to wystarczylo zeby przywalic lewym kolem w slupek bramki. No i potem mialem zabawe ze zbieraniem czesci z trawy, ale w domciu skleilem wszystko ladnie zywica i wloknem szklanym i na nastepny dzien model byl gotow i nadal swietnie jezdzil! A po za tym to ciezki uszkodzic cokolwiek innego jezdzac po plaskim terenie. Zainwestuj w alu zebatki jak juz Ci sie te zuzyja, jesli bedziesz o nie dbal i jezdzil tylko pa asfalcie to powinny ci pozyc jeszcze jakis czas. Jak juz dotrzesz silnik to kup sobie np litr paliwa o malej zawartosci nitro zebys sie "wjezdzil w model" a potem kupuj juz tylko 16%. No i masz calkiem sporo tych czesci zamiennych. Czlowieku to jest Mugen wiadomo ze nie ma loozow i pewnie nigdy niebedzie!
Aha i jeszcze taka sprawa , jakich uzywaz serw ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 10:56 pm 
Raflee

Akutalnei mam zalozone 2 Graupnery C577 i dzisiaj jak wlaczylem to musze powedziec ze calkeim szybko chdozily... kiedys kupie jakeis lepsze do skretu napewno, ale narazie mam nadzieje, ze wystarczy...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 11:02 pm 

Jakie one maja parametry ? Tzn predkosc i udzwig.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 11:25 pm 
Raflee

Betriebsspannung 4,8 ... 6 V
Leerlaufstromaufnahme ca. 5 mA
Stromaufnahme max. ca. 820 mA
Stellmoment ca. 35 Ncm
Drehbereich ca. 2 x 45°
Stellzeit ca. 0,125 s/40°
Gewicht ca. 42 g
Abmessungen (L x B x H) ca. 38 x 19 x 37 mm

Tyle znzlazlem :)

Czyli 0.1875s/60st. po przeliczeniu... a co do uciegu to nei wiem jak to sie na kg przelicza :)

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 12:58 am 

Powinienes sainwestowac w cos lepszego. Ja mam 0,08 sec/ 60 stopni i 7,4 kg

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona