Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lip 18, 2004 11:50 am 

witam

sklonilem sie do zakupu REVO, a co za tym idzie mam kilka pytan dotyczaxych zakupow przez net z towerhobbies i stormerhobbies:

- jak wyglada platnosc karta, w sensie kiedy sciagana jest gotowka z konta

- jak wyglada zamawianie towarow na ktore czeka sie w kolejce jak REVO

- co proponujecie aby zamowic REVO

- jaki sposob przesylki wybrac

z gory dziekuje
eson

gg:1358786

aktualne zdjecia titana :
http://lor.pl/rc/index.php?page=photo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lip 18, 2004 12:16 pm 

eson napisał(a):
sklonilem sie do zakupu REVO, a co za tym idzie mam kilka pytan dotyczaxych zakupow przez net z towerhobbies i stormerhobbies:

Dobry wybor, baaardzo ciekawy model tylko bedzie problem, bo nie wysylaja tej wielkosci paczek poza USA i Kanade...
Cytuj:
- jak wyglada platnosc karta, w sensie kiedy sciagana jest gotowka z konta

Tego nie wiem, a dlaczego o tym dalej...
Cytuj:
- jak wyglada zamawianie towarow na ktore czeka sie w kolejce jak REVO

Tego tak na dobra sprawe nikt nie wie, zamawiasz i czekasz...
Ale, juz widac Revo na aukcjach Ebay z tym, ze cena oscyluje w granicach 600-650$ (i sa chetni...), co swiadczy o tym, ze raczej ciezko go dostac...
Cytuj:
- co proponujecie aby zamowic REVO

Raczej nic madrego tu nie wymyslisz, ale chcesz przeplacic, ale bedziesz czekac...
Cytuj:
- jaki sposob przesylki wybrac

Jedynym wyjsciem jest przesylka "kombinowana", ktora ja stosuje (dlatego nie wiem nic o platnosciach karta) czyli ktos mieszkajacy w stanach zamawia na swoj adres, odbiera i juz prywatnie wysyla do Ciebie...

I to tyle, no chyba, ze ktos ma lepszy pomysl...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 19, 2004 12:36 pm 

1). Kasa na karcie jest blokowana od razu (obciazenie dokonywane jest "real time"). Fizyczne obciazenie wraz z opisem na wyciagu pojawi sie w okolo 5-6 dni w zaleznosci od tego jak szybko provider uslug kartowych dla TH przesle do Twojego banku stosowna informacje.

2). Realna data zakupu Revo to polowa przyszlego roku. Cala produkcja na 2004 zostala juz sprzedana i na TH istnieje on tylko jako magnes do ewentualnych przyszlych zamowien.

Uzupelnie wypowiedz Filonaxxl... Na ebay'u sa prowadzone zapisy na Revo i tez poki co fizycznie nie maja go w sprzedazy! Planowana premiera Revo to chyba 1 sierpnia i przed ta data nie jest mozliwe aby go gdzies kupic.

3). Revo warto zamowic ale bedziesz dlugo czekal. Na TH poszla juz druga partia zamowien do producenta i z tego co wiem pierwsze "wolne" Revo beda w okolicach kwietnia przyszlego roku. Zwroc uwage, ze przed nami okres swiateczny a to bedzie mialo swoje odbicie w ilosci kolejnych zamowien tak wiec nawet kwiecien moze nie byc realny. Jedyna szansa to ebay -> jak tylko pojawi sie model. Cena bedzie oscylowala w granicach 550-650 USD a to stawia pod znakiem zapytania sens kupna tego modelu bo za takie pieniadze mozna miec juz cos lepszego.

4). Jaki sposob przesylki? Zalezy od tego ila masz kasy! Jak masz sporo to bierz paczke lotnicza (koszt przeslania modelu wazacego tyle co Revo to okolo 60-70 USD za przesylke kurierska do 115 USD za przesylke express do 3 dni.).

5). Jesli masz problemy z zakupem to daj znac. Moge pomoc :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 19, 2004 11:28 pm 

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44029&item=5910177283&rd=1
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44029&item=5910177675&rd=1
Zostalo jeszcze pol godziny, zobaczymy jaki wynik.
promian, ty swojego juz zamowiles :?:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 10:56 pm 

Kuba napisał(a):

poki co na Revo sie nie zdecyowalem. Zamowilem sobie e-maxxa i tone czeci do niego wiec bede mial co robic jak do mnie przyleci ale to jeszcze potrwa bo wiekszosci czesci, ktore zamowilem jes "out of stock" wiec bede musial czekac. Linki, ktore podales wygladaja super ale nie jestem pewien czy przedstawiaja prawde! Revo nie jest jeszcze w oficjalnej sprzedazy wiec skad go niby maja???

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 11:07 pm 

Od tygodnia juz sa dostepne pierwsze egzemplarze, niektorzy szczesliwcy juz je testuja. Tutaj jest kilka zdjec z bliska tego modelu, wykonanych przez nowego wlasciciela: http://www.atomichobbies.com/tony/

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 22, 2004 9:01 am 

Jeżeli ktoś planuje zakupy w sklepach za granicą , niech lepiej znajdzie dobrego znajomego, który za niego zrobi zakupy w tym sklepie i wysle to paczką jako prezent o wartosci maks 40 euro, wtedy paczka jest zwolniona z opłaty celnej. Ja w zeszłym miesiącu zamówiłem klamoty do mojego modelu w TH i paczka została zablokowana w Urzedzie Celnym, barany skroiły mnie na prawie trzy setki. Jeżeli chodzi o terminy w TH jest to byskawica. Zamówienie zrobiłem 24 czerwca w trzy dni później były juz pobrane pieniądze z mojego konta, a 2 lipca paczka była w Polsce, cała operacja trwała raptem tydzień z małym haczykiem. Za przesyłkę lotniczą zapłaciłem ok 30$

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 10:14 pm 

Zamawiajac czesci z TH rowniez mozna wpisac aby wyslali jako prezent i cla nie zaplacisz! Na dodatek piszesz oswiadczenie, ze paczka jest prezentem a czesci w srodku sa na Twoj prywatny uzytek i moga Ci naskoczyc...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 26, 2004 8:34 pm 

Jest tam gdzieś opcja którą się zaznacza?( nie pamiętam) czy trzeba to wklepać im z łapki??.
Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia, na ile ten zabieg jest skuteczny, moja paczka była dokładnie przeryta, wszystkie elementy jakie zamawiałem były rozpakowane i ponownie zawinięte, aż cud , że nic nie zginęło, co będzie jak w środku w paczce znajdą fakturę z zamówieniem??

Tytuł:
PostNapisane: So sie 07, 2004 7:51 pm 

co do tego jak ktos napisał to z usa kazda paczka idzie nie ma byt wielkich ograniczen ja ze stanów kupiłem rower o wadze 15 kg i zapłaciłem 120$ za przesyłke samolotem i nikt nei miał bur co do ciezkosci a na rowerze oszczedziłem 1500zł wiec sie opłacało i jak chcesz to mzoesz wszytk9o przysłąc ale wiadomo im cieżej tym drozej!! :)

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 10:37 am 
-=ADA$=-

nikt nie mowi ze nie da sie wyslac, tylko TH ma restrykcje rozmiarowe/wagowe i dlatego nie da sie bezposrednio wyslac

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 10:36 pm 

Lokalizacja: Warszawa; Auta: HPI PRO4, Serpent 710, Tamiya TB-01
Promian napisałeś że można wysłać jako gift. Ale przecież mimo tego że jest to gift to na paczce jest wartość towaru. Dzisiaj odebrałem przesyłkę z częściami o wartości 130 USD i napisane to było na przesyłce. I nie było gadania z urzednikami że to prezent. Wezwali kierowniczkę, kazali zapłacić cło i tyle. Bo jak nie to odeślą... Co Ty na to?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 10, 2004 2:27 am 

Potwierdzam to co napisal MarcinG. TH robi ludzi w przyslowiowego wala. Nawet jesli chcialbym komus zrobic prezent to oni i tak napisza na paczce prawdziwa wartosc i gdzie tu kur.. prezent?

Tytuł: .
PostNapisane: N sie 15, 2004 1:40 pm 

A ja mam pytanie. Jak zamawiam z th to podaje numer karty kredytowej. Czyli jak wygląda płatność za pomocą karty czy za pobraniem lub czy można wyrać jedną z opcji? I co się bardziej opłaca?

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Tytuł: .
PostNapisane: N sie 15, 2004 1:43 pm 

Aha i jeszcze jedno czy jakbym chcial zamawiac z th to urzadzenie do akusow trinitego nowe (AbsoluteZero Discharge Board) to czy długo będe czekał? (tzn wiem że sama przesyłka trwa ale czy trzeba czekać w jakiejś kolejce i ile to może potrwać)

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona