Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 4:32 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 20, 2004 12:00 am 

F5 w model technics to siweczka srednia, raczej uniwersalna;) Ja smigam na F6(ciepla) model latwo odpalac ale co za tym idzie mniejsza trwalosc, odpala bez problemu.A co do jazdy savage to mam tez pare uwag.Nie dotarlem jeszcze dobrze silnika a juz mialem problemy.Po 1 jezdzie siadla swieczka.Zgasilem silnik zeby ostygl i juz nie odpalil.czyli drucik musial sie przegrzac przy gaszeniu silnika.Moze wytworzylo sie zbyt duze cisnienie przy gaszeniu silnika?Na f6 jezdzi normalnie.Ale przy 2 jezdzie mialem ciekawsza sytuacje.Po 10min jazdy zaczal isc bialy dymek z glowicy.Zgasilem silnik ostudzilem go, przeczyscilem glowice(myslalem ze moze sie cos przybrudzilo czy cos) odpalilem od nowa i po 10 min znow to samo.Pojezdizlem troche i zgasilem.Wiecej nie odpalilem co sie okazalo ten dymek to byl palony szureczek od szarpanki.Raczka gdzies sie zgubila.Na spokojnie rozebralem szarapnke i nie mam juz sznureczka.Posiadam model savage SS dlatego nie mam rotostaru.Macie jakies pomysly jak zrobic sznureczek do ss'a?musi byc cieniutki bo szarpanka jest niewielka.Najlepiej stalowy jakis.Wie ktos czym moge to zastapic?Moze zylka wedkarska jakas metalowa, chyba takie sa?:) Jak cos jeszcze obadam w modelu bede pisal na biezaco.Ma ktos moze zalatwic rotostart?:)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 20, 2004 6:56 pm 
tomalo

jak cos tak czasem wyjdzie to mozna uzyc EDYCJI postu :)

a co do filtra... zdecydowanie MOTOR SAVER... siwtnie wychwytuje zaniecyszczenia i zapewnia swietny przeplyw powietrza... chyba jeden z najlpeszych filtrow do savage. Sklada sie z dwoch specjalnie dobranych warstw gabki.

Megatech jedynie fajnie wyglada, nic poza tym.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 1:21 pm 

Gruby napisał(a):
Z tego co ja wiem to podobno dobry jest sznurek od zaluzji, a co do zylek wedkarskich to sa zylki stalowe, ale sa tez nylonowe - bardzo mocne :)

stalowe zylki wedkarskie??? jestes pewien?? w zyciu o czyms takim nie slyszalem a lowie ryby od malego...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 1:37 pm 

Najlepsza jest linka od zaluzji... moj patent, mowiac skromnie :) (dziala bez zarzutu :), i tana jest ta linka. osobiscie polecam linke od zaluzji :) ).... a te stalowe zylki wedkarskie to moze o przypony np. takie jak na szczupaka sie zaklada

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 2:00 pm 

Bugi napisał(a):
Najlepsza jest linka od zaluzji... moj patent, mowiac skromnie :) (dziala bez zarzutu :), i tana jest ta linka. osobiscie polecam linke od zaluzji :) ).... a te stalowe zylki wedkarskie to moze o przypony np. takie jak na szczupaka sie zaklada

patent z zaluzjami jest super! prowizja Ci sie nalezy jak nic :)

Jesli chodzi o przypony to tez nie jest zly pomysl i moze o cos takiego wlasnie mu chodzilo. Tylko, ze przypony sa raczej wolframowe albo kevlarove bo stalowe sa dosc twarde i widoczne dla potencjalnej zdobyczy. No ale moze wlasnie cos takiego. Tak czy inaczje zaluzje sa na pewno lepszym i dostepniejszym patentem. BUGI! Oscar dla Ciebie!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 7:24 pm 

Bugi napisał(a):
Najlepsza jest linka od zaluzji... moj patent, mowiac skromnie :) (dziala bez zarzutu :), i tana jest ta linka. osobiscie polecam linke od zaluzji :) )

Probowalem juz z taka linka i powiem ze da sie to zerwac.Ostatnio to trzy razy na dzien rwalem takie linki.Teraz mam ta co byla standartowo do auta i jak narazie nie zerwalem jeszcze tego i szybko nie zerwe bo nawet nie mam jak.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 7:29 pm 

baggus napisał(a):

Probowalem juz z taka linka i powiem ze da sie to zerwac.Ostatnio to trzy razy na dzien rwalem takie linki.Teraz mam ta co byla standartowo do auta i jak narazie nie zerwalem jeszcze tego i szybko nie zerwe bo nawet nie mam jak.

nie wiem jak wy te linki zrywacie, ale ja zacholere zerwac tego nie moge :)

P.s
Kuba gdzie moge Oscara odebrac :) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 7:33 pm 

Bugi napisał(a):
baggus napisał(a):

nie wiem jak wy te linki zrywacie, ale ja zacholere zerwac tego nie moge :)

P.s
Kuba gdzie moge Oscara odebrac :) :wink:

Jak sie kiedys spotkamy to ci pokaze.To jest specjalna technika :lol: i trzeba dojsc do wprawy a potem juz latwo idzie.Moj rekord to chyba szesc linek na dzien.Musze chyba zainwestowac w starter boxa albo w wkretarko-roto-start,ale narazie trzeba one-waya zrobic.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 7:59 pm 

baggus skonczmy tu rozmawiac bo lekko OT zeszlismy, :idea: jak chcesz pogadac to chodzmy na HP, lub kliknij do mnie na GG 174301, jak bedziemy sie w Kraku spotykac to dam Ci znac.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 9:57 pm 

Tak ogolnie to tez sie zastanawiam jak Wy te linki zrywacie. Przyznam, ze jeszcze nigdy nie mialem takich problemow (a moze dlatego, ze mialem Mega-Forca co byl odpalany elektrycznie a teraz Savaga co ma roto-start? :) :) :) ). TruckZilla jest na szarpaka i jakos tego nie urwalem wiec chyba nie jestem tak silny jak Wy!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona