Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 5:16 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 10:56 pm 

Osobiście nigdy nie miałem problemów z wysyłka i paczka zawsze szła najwyżej 3 dni.
zamówienia z reguły generuje w nocy i następnego dnia zawsze były wysyłane.

Denerwuje tylko czasem notoryczny brak jakiś drobnych rzeczy na stanie ale mam nadzieje ze będzie coraz lepiej.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 7:28 am 

Ja szczególnie ODRADZAM korzystania z usług "kurierskich" GLS!!!!!

Zamówiłem sobie w HPI paczke. Niby szybko, rano o 7 budzi mnie SMS ze jest przesylka i prosze o kontakt. Wysyłam gościowi smsa zeby kontaktował sie pod inny numer bo mnie nie ma w domu i odbierze ktoś inny. 0 odpowiedzi. Jak zadzwoniłem, jakiś gbur wybełkotał mi że bedzie o godzinie 16. Napisałem mu smsa zeby był po 18 bo NIKOGO nie bedzie. To zasrany dziad przyjechał o 16 i zostawił jakąś karteczke zebym sobie z Fajansowej 1 odebrał :evil: :evil: :evil: Nie po to płace 20zl za dostawe DO DOMU żebym potem musiał sie po warszawie tłuc i jakiejś fajansowej szukać...

Firma FATALNA, odradzam korzystania z ich usług.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 8:00 am 

Chopper - nie znasz specyfiki pracy firmy kurierskiej .. w kazdej , w kazdej zostalbys obsluzony podobnie , kurier nie nocuje pod Twoim domem , ma rejon, ktory robi, jak Cie nie ma w okreslonych godzinach - lipa

im "drozsza" firma, tym wiecej udogodnien - np. takich ,ze nie musisz nigdzie jechac tylko kurier przyjedzie jeszcze raz nastepnego dnia, sa takie ( jak np. ta w ktorej ja pracuje , ze moga przyjechac na tzw 3 zmianie - 18 - 21 ) , ale w kazdej jednej kurier ma rejon i okreslone czasy doreczen

godz 18 jest raczej kosmicznym czasem dla firm kurierskim, pamietaj,ze musza miec jeszcze czas na "obrobienie" przesylek odebranych w ciagu dnia, na zlozenie ich do magazyny, magazyn musi zdazyc je popakowac, wsadzci na ciezarowki, samoloty itd itd

Ostatnio edytowano Cz cze 19, 2008 10:23 pm przez chudej, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 8:07 am 

Ja dorzucę swoje 3 gorsze.

W poniedziałek zamówiłem małą przesyłeczkę za 100zł specjalnie wybrałem dostawę kuriera za 22,50(aby mi dostarczył jak najszybciej). Wczoraj dostałem paczkę. Chciałem zabrać się za wymianę zębatek w dyferencjałach, ale okazało się że zębatki są zwykłe a nie wzmacniane :(. Zadzwoniłem i niestety muszę odesłać zębatki na swój koszt(to są groszę). Nawet nie uzyskałem słowa przepraszam za pomyłkę. No trudno, pierwsza przesyłka i taki skutki. Ciekawe co będzie później.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 8:42 am 

No wiem, można to zrozumieć, ale...
Ani DHL, ani Siódemka nigdy nie robiły kłopotów i jak podawałem numer w celu uzgodnienia terminu dostawy, to zawsze ktoś dzwonił.

Skończy sie to tak, że zadzwonie tam, zmienie adres na mój i przywiozą mi...
Tak czy siak bede zawsze korzystał z DHL'u, lub Siódemki.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 11:26 pm 

a ja dodam od siebie, że już 2 tygodnie czekam na paczkę i nie ma. Pan z HPI umywa ręce i zwala wszystko na pocztę. Poprosiłem wiec o potwierdzenie nadania (skan tej karteczki)- od 2 dni cisza, nikt nie odpisuje, dla mnie to jest jakaś hańba. Po prostu stosunek do klienta żenujący....

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 12:40 am 

bo to poczta.. strajk...

trzeba było nie szkocić, dopłacić do kuriera...

Do mnie GLS przyjechał w 1 dzień... zamawiałem około 11.00 17go czerwca, o 12.00 18go przyjechał kurier... Nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie.

wawelrallyteam[dot]pl

Małopolska Liga Rajdowa RC

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 4:52 am 

poczta strajkuje, kurierzy sie nie wyrabiaja z przesyłkami ;)

ja natomiast nie mam zastrzeżen co do HPI, zamówiłem towar jak tylko wstałem i na drugi dzień miałem. wszystko w porządku.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 7:27 am 

Ja tak samo. Nie mam zastrzeżeń. Raz po otwarciu paczki zobaczyłem, że zamiast uszczelek pod wydech przyszedł zestaw naprawczy do amorków do sava. Cena taka sama więc nie zmieniałem bo chwilę później zauważyłem wyciek u mnie w amortyzatorze ;D. Wczoraj otrzymałem kolejną paczkę z HPI. Wszystko ładnie zapakowane, części zamówione były w paczce. ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 8:59 am 

Nie gadajcie mi o szkoceniu na paczkę, bo zamówiłem zębatki za sumę chyba 15 zł i nie bede za kuriera im 20 zł płacił, nie zdurniałem jeszcze kompletnie. A strajk poczty zakończył się ponad tydzień temu - przynajmniej tak czytałem w gazecie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 9:53 am 

W 99% przypadków zamówione produkty wychodzą z naszego magazynu w dniu zamówienia (opcja za pobraniem)
lub dniu zaksięgowania przelewu na koncie (opcja przelew)
Niestety nie mamy wpływu na działanie poczty i firmy kurierskiej.
Jeśli macie jakieś lokalne problemy z dostarczeniem przesyłek musicie je reklamować indywidualnie u dostawcy przesyłki.
Nasza interwencja, jako nadawcy niewiele zmieni.
W takich przypadkach reklamacje powinien składać odbiorca.
Nie ma problemu abyśmy udostępnili kopię dokumentów nadania przesyłki, z których jasno wynika, kiedy paczka opuściła nasz magazyn.

Natomiast w ciągu 3 lat współpracy z GLS takie sytuacje należą do rzadkości, więc nie przesadzałbym z wstawianiem im złej oceny.
Ich usługi są jednocześnie relatywnie tanie a na tym zależy większości klientów.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:12 am 

koniec strajku poczty jeszcze nie wplynal na prace firm kurierskich - mlyn nadal trwa

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:27 am 

A ja mialem problem z DHL-ogromnie ważna przesyłka, ale on dostarcza tylko o 11 :shock: a o 11 w domu nikogo nie ma!!! Dzwoniłem, gadalem zeby w inny dzien i termin przywiózł to pado że tam gdzie mieszkam przyjeżdza TYLKO I WYŁĄCZNIE O 11! SZOK!

Natomiast bardzo polecam siódemke, zawsze zamawiam coś z modele.sklep.pl - koszta zawsze 15zł, potrafi przyjechać 2 razy dziennie.
I najważniejsze jest to że mam tak że gdy nie odbiore paczki w jeden dzien zostawi awizo, a jak nikt nie odbierze to codziennie tak przyjeżdza!
I to mi sie podoba. Tak powinna wyglądać firma kurierska

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:59 am 

A ja muszę pochwalić teraz HPI, po tej nie szczęsnej pomyłce, sprzedawca wysłał koło godziny 17 kurierem i następnego dnia(wczoraj) dostałem zębatki, bardzo mnie to ździwiło że tak szybko. Polecam GLS.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 11:08 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Niestety nie mamy wpływu na działanie poczty i firmy kurierskiej.
Jeśli macie jakieś lokalne problemy z dostarczeniem przesyłek musicie je reklamować indywidualnie u dostawcy przesyłki.
Nasza interwencja, jako nadawcy niewiele zmieni.
W takich przypadkach reklamacje powinien składać odbiorca.
Nie ma problemu abyśmy udostępnili kopię dokumentów nadania przesyłki, z których jasno wynika, kiedy paczka opuściła nasz magazyn.

.

Chciałbym mieć wpływ ze swojej strony na móją przesyłkę, ale nie mogę się doprosić o potwierdzenie nadania paczki, zostałem po porstu olany. A bez potwierdzenia nadania to moge sobie na poczte iść .... zapałki kupić.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona