Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 9:11 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 18, 2008 8:00 pm 

Witam!
Mam pytanko do organizatorów. Czy będzie Toi-Toi?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 6:21 am 

Drogi Panie Gadnicki (tata) – po ostatnich Pańskich dyskusjach zarówno na imprezie jak i wypowiedziach na forum powiem krótko.
Moim zdaniem nawet złocony Toi –Toi nie jest w stanie Pana zadowolić – taki charakter. :wink:

Przy tej okazji informuję wszystkich że toalety są na terenie ośrodka w odległości ok. 50m od toru (przy przystani kajaków). :!:

Dziś od godziny 11.00 do 18.00 będziemy równali tor.
Serdecznie zapraszam wszystkich lokalnych kierowców do pomocy.
Zobaczymy ilu chętnych do pracy się pojawi. :?:
Chcemy dziś przygotować tor aby w piątek chętni mogli potrenować.
Mam też nadzieję że nie zniszczycie naszej pracy w czasie piątkowych treningów i przynajmniej wyrównacie to co rozjeździcie w czasie treningów.
Nie zapomnijcie zabrać na trening łopaty bo znowy nam się oberwie od Pana Gadnickiego :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 7:28 am 

Witam!
Drogi Panie Flisiak. Nie będę komentował Pańskich uwag odnośnie mojej osoby. Proszę tylko porządnie przygotować się do imprezy, bo jak wszyscy zawodnicy, chcę się dobrze bawić. :twisted:
Pozdrawiam
Ryszard Gadnicki

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 8:38 am 

Tomasz Gadnicki napisał(a):
Witam!
Drogi Panie Flisiak. Nie będę komentował Pańskich uwag odnośnie mojej osoby. Proszę tylko porządnie przygotować się do imprezy, bo jak wszyscy zawodnicy, chcę się dobrze bawić. :twisted:
Pozdrawiam
Ryszard Gadnicki

Mimo wszystko ja skomentuje Pana postawę z ubiegłych zawodów i mam nadzieję ze pomoże to Panu w zrozumieniu naszych uwarunkowań.

Swój punk widzenia wyjaśnię na prostym przykładzie:
Chętnie odwiedzę imprezę organizowaną w przyszłości przez Pana i zobaczę, jaki jest Pański poziom i zaangażowanie w przygotowanie zawodów. Jeśli będzie dla mnie satysfakcjonujący jestem nawet gotów zlecić Panu organizację i finansowanie zawodów.
Może wówczas zrozumie Pan, że zarówno ja jak i inni niezależni organizatorzy robimy zawody głownie z pasji oraz dzięki zaangażowaniu własnych sił i środków. Wpisowe zawodników to kropla w morzu potrzeb i kosztów organizacyjnych. W odróżnieniu od innych instytucji funkcjonujących w naszym środowisku niestety nie jesteśmy również finansowani ze środków budżetowych.

W związku z tym wieczne narzekanie na wszystko jest po prostu nie na miejscu.

Jeśli ma Pan jakiekolwiek oczekiwania to serdecznie zapraszam z łopatą dziś w godzinach 10.00-18.00 a najlepiej proszę o sfinansowanie kosztów ekipy z ciężkim sprzętem.
Jeśli natomiast nie jest Pan w stanie nam pomóc to proszę przynajmniej nie silić się w przyszłości na bezpodstawną krytykę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 7:45 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Witam!
Pozdrawiam
Ryszard Gadnicki

Mimo wszystko ja skomentuje Pana postawę z ubiegłych zawodów i mam nadzieję ze pomoże to Panu w zrozumieniu naszych uwarunkowań.

Swój punk widzenia wyjaśnię na prostym przykładzie:
Chętnie odwiedzę imprezę organizowaną w przyszłości przez Pana i zobaczę, jaki jest Pański poziom i zaangażowanie w przygotowanie zawodów. Jeśli będzie dla mnie satysfakcjonujący jestem nawet gotów zlecić Panu organizację i finansowanie zawodów.
Może wówczas zrozumie Pan, że zarówno ja jak i inni niezależni organizatorzy robimy zawody głownie z pasji oraz dzięki zaangażowaniu własnych sił i środków. Wpisowe zawodników to kropla w morzu potrzeb i kosztów organizacyjnych. W odróżnieniu od innych instytucji funkcjonujących w naszym środowisku niestety nie jesteśmy również finansowani ze środków budżetowych.

W związku z tym wieczne narzekanie na wszystko jest po prostu nie na miejscu.

Jeśli ma Pan jakiekolwiek oczekiwania to serdecznie zapraszam z łopatą dziś w godzinach 10.00-18.00 a najlepiej proszę o sfinansowanie kosztów ekipy z ciężkim sprzętem.
Jeśli natomiast nie jest Pan w stanie nam pomóc to proszę przynajmniej nie silić się w przyszłości na bezpodstawną krytykę.

Teraz to już Pan przesadził. Co to ma znaczyć "Wieczne narzekanie..."? Moje uwagi, które opisałem na forum nie były wyssane z palca i nie jest to tylko moja opinia, proszę sobie poczytać. Żyjemy w wolnym kraju i mamy prawo do tego, by zwracać uwagę na to, co nam się podoba i nie podoba. A jak ktoś to odbiera, to już inna sprawa. Każdy próbuje usprawiedliwiać się na swój własny sposób. :wink:
Rozumiem, że to wszystko kosztuje, że ciężko itp, itd. Dlatego warto się przyłożyć. Byle jak to każdy potrafi.
Jeśli chodzi o Pana ironiczne docinki na temat mojego udziału w przygotowaniach do imprezy, to oznajmiam, że zawody, które odbyły się w kwietniu bieżącego roku w Nieradzie, koło Częstochowy, tak wychwalane przez Pana i zawodników, były przygotowane również z moim skromnym udziałem. Kończąc tę niepotrzebną dyskusję, życzę Panu sukcesów na tym polu, a za propozycję dziękuję. Do pracy z łopatą przy naszym torze Pana nie zaproszę, ponieważ z powodzeniem dajemy sobie radę sami.
Do zobaczenia na zawodach.
Pozdrawiam
Ryszard Gadnicki

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 9:20 pm 

Panie Gadnicki – chyba nie zrozumiał Pan do końca ironii.
Sprawa jest bardzo prosta.
Jeśli poziom naszej organizacji Panu nie odpowiada nikt nikogo nie zmusza do udziału w zawodach.
Dla tego polecam pośmigać w samotności koło domku bo z pewnością znowu Pana zawiedziemy.
Po co ma Pan znowu chodzić do lasu – słyszałem ze tam są wilki a dziś widzieliśmy nawet orła cień. A może był to myszołów.
Sam nie wiem - Maciek robił zdjęcia. :roll: :lol: :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 9:24 pm 

A teraz poważnie:

Dopiero wróciliśmy z toru.
Tor jest wyrównany spychaczem.
Zmoczony przez strażaków.
Utwardzony na tyle na ile uda się zagęścić piasek. :x
Dołożyliśmy 2 nowe hopki na prostej przy podeście. :wink:

P.s
Co z tego ?
Do soboty i tak będzie dziurawy bo jutro będziemy trenować. :lol:
AAAAA - zapomniałem podziękować wszystkim za pomoc.
Było nas dwóch Ja i Maciek C. :lol:
Więc jeśli ktoś ma ochotę ponarzekać to niech lepiej nie przyjeżdża..... :x
Wszystkich pozostałych serdecznie zapraszam. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 10:37 pm 

Można było się domyśleć, że na więcej Pana nie stać.
Zawody na dziurawym torze z wychodkiem w lesie - SUPER IMPREZA. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 11:50 pm 

Eh, jak dzieci w piaskownicy, nie podoba się, to nie jedź na zawody, nie podoba się opinia zawodników ? to nie rób zawodów.

Swoją drogą szkoda ze HPI.pl nie robi nic on-road ... może centrala hpi za słabo
naciska ;) i tylko "wertepiarze" jadą ;-)

Pozdrawiam i zachęcam do prywatnych wycieczek na PM/mail!

m.a.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 6:51 am 

A ja polecam "STOPERAN"...
http://eapteka.krakow.pl/os/catalog/pro ... cts_id/263

Ps.może 50 m nie będzie tak przerażające... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 7:20 am 

Witam. Na wstepie sorki ale niestety obowiazki nie pozwoliły nam na pomoc przy pracach torowych i prawdopodobnie na treningi piatkowe tez nam nie pozwolą . cóż nie zawsze sie układa po naszej myśli . A co do stanu toru no cóż jest jaki jest przecież off-road to off-road ( cos w tym stylu ostatnio usłyszałem od sędziego głównego w Nowym Targu na II emp gdzie ludzie ponieśli naprawde spore straty w sprzęcie nie wpominajac o wynikach w rankingu. ) A dla niezadowolonych ze stanu toru pare cytatów z wrażeń zawodników po II EMP Nowy Targ ( forum rc-auto)
"Przyjezdzam a tu buba... Dziury jak cholera, kamieni to nad morzem tyle nie widziałem nawet... Jazda po torze - czysty przypadek. Dziury wykańczały modele.. na zadnych zawodach nie skutałem tyle częsci w przednim zawieszeniu. "
"Tor tragedia, dziury byly straszne, a pod koniec nie bardzo bylo juz jak je omijac bo byly praktycznie na całej szerokosci toru. Kamienie bardzo niszczyly modele."
"Poza tym tor faktycznie był mocno zużyty i większość modeli fruwała w dowolnym jego miejscu".

Ale na jazdę w trudnych i różnorodnych warunkach (przynajmiej jeśli chodzi o mnie i Kube ) zdecydowalismy sie zakupujac model typu OFF-ROAD . i myslę że jak bym miał tak narzekać jak co niektórzy na stan torów w polsce to poprostu przestawił bym sie na płaskie i najlepiej na halę .

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 9:24 am 

Zapowiada się piękna pogoda.
Zapraszam wszystkich na trening.
Wieczorkiem ponownie polejemy tor, aby ustabilizował się trochę przed zawodami.

Tradycyjnie latem MOSIR udostępnia nam możliwość bezpłatnego rozbicia namiotów w wydzielonej strefie przystani nad stawem.
Pamiętam, że w poprzednich latach przy imprezach dwudniowych opcja ta była chętnie wykorzystywana przez zawodników.
Grill, impreza nad wodą, wymiana doświadczeń, integracja, itd…
Informuję, więc że jeśli ktoś ma namiot i chciałby nocować z piątku na sobotę to jest taka możliwość.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 3:56 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):

Dzięki za radę, w razie czego zabiorę go na zawody. Pan zapewne już z niego korzystał. :mrgreen: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 6:05 pm 

Dzięki za radę, w razie czego zabiorę go na zawody. Pan zapewne już z niego korzystał. :mrgreen: :wink:

Nie ,nie próbowałem,ale mam telewizor i oglądam reklamy.
Doświadczeniem jakim mogę się podzielić to to,że spacer wpływa korzystnie na perystalktykę jelit...

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:50 pm 

Nie ,nie próbowałem,ale mam telewizor i oglądam reklamy.
Doświadczeniem jakim mogę się podzielić to to,że spacer wpływa korzystnie na perystalktykę jelit...

Muszę przyznać, że ma Pan dość przykre doświadczenia. Zasięgnąłem wiedzy u specjalisty i zgodnie z tym co się dowiedziałem, perystaltyka wzmożona, bo o taką zapewne Panu chodzi, a to ze względu na polecony mi STOPERAN, wywołuje u Pana częste biegunki. Najlepszym lekiem na Pana dolegliwość jest CARBO MEDICINALIS. STOPERAN ma zawężony zakres działania, np: nie leczy biegunki bakteryjnej. Niech Pan nie wierzy za bardzo reklamom w telewizji i zmieni lekarza, bo po spacerze zapewne ma Pan jedynie pełne gacie...
Pozdrawiam
Ryszard Gadnicki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona