Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz sie 06, 2026 6:17 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 11:11 am 

jesteœ super ...

LANS LANS LANS

dla Ciebie Dawid.G :idea:

ssij mojš kete

Ostatnio edytowano Cz lip 15, 2004 11:34 am przez Grzegorz Lewandowski, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 11:32 am 

Brawo K$%$%$ brawo!!!!! i tu właśnie ujawnia się w was ten wspaniały duch modelarstwa, tylko sie kłócić i zgrywać kozaka :twisted: brava za waszą bezmózgowość :roll: takimi kłotniami napewno zachęcicie BARDZO dużo nowych osób :roll:
Jeszcze raz oklaski :roll:

GG:5061472

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 12:46 pm 

Dawid G. napisał(a):

P.S. jak ktoś zacytuje moje słowa to łeb urwę przy najbliższej okazji.

wiesz co smiac mi sie chce, juz sie zaczynam bac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A co do forum Krzyska.. (bo tak je nazwales, a forum to chyba uzytkownicy tworza, i zeby nie bylo do Krzyśka T. nic nie mam, choc go nieznam osobiscie to spoko facet) to co tam sie dzieje... jedna wielka cisza...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 12:50 pm 

Dawid G. napisał(a):

Powiem tyle: podobnie gburowatego i nadętego samochwalstwem posta to ja dawno nie czytałem, nie tylko na tym forum...

A co do Twego P.S. to już całkiem przegiąłeś. Jak masz ochotę komuś urwać łeb to zapraszam do mnie :lol: :lol: :lol:
Dlaczego mnie to bawi? Ci, którzy mnie widzieli na żywo będą wiedzieli...

Mimo wszystko pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 12:51 pm 

Dawid G. napisał(a):
Drogi kolego m-peter, czy w swojej błyskotliwej karierze miałeś kiedykolwiek jakiś model, który spełnia przepisy - naturalnie model, którym można jeździć na zawodach liczonych do MP? Skoro w Jelczu wyskoczyłeś z dwoma modelami, których budowa i specyfikacja były całkowicie odmienne od zasad które wyznają przeciętni driverzy DTM'ów, .

A skad drogi kolego Dawidzie G. wiesz ze te modele nie spelnialy wymagan. Owszem mialem tam T-maxx ale nie upadlem jeszcze na glowe i nie chcialem nim startowac w zawodach. Ale mialem elektryczna torowke ktora w pelni spelniala regulami. Zaraz zapytacie sie wiec dlaczego nie startowalem anie w tamtym roku ani w tym. Otorz w tamtym roku nie wiedzialem ze trzababylo wczesniej sie zapisywac. Dopiero co przyjechalem do Polski i po prostu nie wiedzialem. A w tym roku autko mi sie posypalo i czekalem na czesci.

Mam pytanie do wszystkich modelarzy z Jelcza. Czemu uczepiliscie sie mnie ze nazywam was "zgredami" to juz trzecia osoba w tym tygodniu z Jelcza ktora probuje mi wmowic ze tak nazwalem tamtejszych modelarzy. Pytam sie teraz wszystkich czy gdzies w moim poscie jest cos takiego?

Tak mialem szanse jezdzic w zawodach, ale nie w Polsce. Zaraz znajda sie pewnie osoby ktore mnie za to zkrytykuja, jestem tego pewnien. Jezdzilem tam w zawodach nie tylko "podworkowych" ale tez zaliczajacych sie do Mistrzostwa USA i to moja torowka i MT. Pewnie powiecie ze MT sie nie liczy, ale dla mnie tak.

A co do tych rur wydechowych. Wiem jakie wlasciwosci ma olej i co jest w spalonym paliwie. Moze sie to wyda dziwne ze taki "szczon"(jezeli nazywac siebie "zgredami" to ja tak moge siebie nazwac) wie cos o tym, ale tak jest prawda. Teraz pytanie do kolegi Dawida G. a co sie dzieje z tym olejem kiedy jest wypychany na bok samochodu? Odparowuje czy moze jest jakas dmuchawa ktora wysysa go na bok? Bo tak logicznie rozumujac to ten olej i tak spadnie na tor czy bedzie wypychany na bok czy do dolu. Chyba ze sie myle to prosze mnie skorygowac.

Szczerze mowiac to zaluje ze napisalem ten temat i odpisalem na posta Dawida G. A dlaczego? Poniewaz wlasnie takie "rozmowki" sa tym co pozbawia modelarstwo tego "ducha" ktory byl kiedys.

Jeszcze tylko przytocze krotka rozmowe z Walnego Spotkania modelarni do ktorej uczeszczam. Nawiazala sie wtedy rozmowa o tym ze modelarstwo R/C, nie mowie tylko o autach ale o wszystkich modelach R/C, zostalo uznane za SPORT, a modelarstwo redukcyjne nie. Wiecie jaka byla riposta instruktora modeli redukcyjnych? Cytuje: "Moze wy jestescie sportowcami, ale za to my sie dobrze bawimy". Pozostawiam bez komentarza.

P.S. Drogi kolego Dawidzie G. prosze mi teraz urwac glowe za ten cytat. Napewno mlodym modelarzom sie to spodoba.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 1:00 pm 

A jeszcze co do tego "uwielbiania" mnie przez innych urzytkownikow.
Chyba sobie switatynie w domu otworze i moi wielbiciele beda sie zjezdzac i modlic przed moim zdjeciem, za co bede bral kase i kupowal nowe modele, ktore tez stana sie obiektami miedzynarodowego kultu. Otworze prywatna sekte modelraska a sam bede w niej guru. Podoba mi sie ten pomysl.
Teraz troche inaczej. Jakos nie widze zeby oni mnie uwielbiali, ja poprostu poswiecilem swoj czas na rozmowe z nimi o modelach. Moze nie jestem zbyt doswiadczony jaki inne "zgredy" (sami tak sie nazywaja wiec nie miejcie do mnie o to pretensji), ale staram sie pomagac, nawet w tlumaczeniu niektorych stron dla osob slabiej znajacych
Angielski. Pomyslcie troche (mowie do tych bardziej doswiadczonych) moze jak poswiecicie swoj czas na takie rozmowy to moze tez sobie otworzycie taka sekte. Mowie tu o normalnych rozmowach, jak np pytanie ile te autka jada. A nie z gory krytykowac takiego goscia za to ze nie wiem jak jest zbudowany MUGEN czy SERPENT. To juz abstrakcja ale zastanowcie sie nad tym.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 1:13 pm 

No to bawcie się dobrze .

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 4:42 pm 
Raflee

Tereaz w tym temacie to sie naprawde balgan zrobil...

Czy Wy nie mozecie z soba normalnie pogadac, a nie odrazu tutaj psiac ze ebdziecie sobie cos urwac jak ktos zacytuje. To jest forum i kazdy moze napsaic co sadzi w danym temacie. Widze ,ze troche osob tutaj jest jakis nerwowych i pogadanie o czyms "na luzie" sprawia im problem.

Ja startuje na zaowdach (w tym roku akurat mialem problemy i moje starty stanely w miejscu) i znam przepisy wszystkich klas elektrycznych i jednej spalinowej- i co z tego? Troche osob z zawodow tez nam - i czy dlatego roznei sie od innych czyms?

Wyluzujcie sie troche...

Ja akurat rozumie ludzi ktorzy kupuja jakis model ,zeby sobie pojedzic. Najczesciej sa to modele MT, bo jak anraize nie ma dla nich zawodow a ja sam lubie sobie pojedzic po jakis nierwonym terenie, poskalkac itp.

Jka chodzi o reklamowanie naszego hobby, bo zawsze jak ktos do mnie psize na gg ,lub gdzies iendziej to ja zachecam do startowania na zaowdach...

Z tego, z tym wydecheme ja tezn ie rozumiem ,ale moze nei musze... Ale przeciez jezeli zbiornik ma 75ml w paliwo jest np. 15% to tego oleju jest tyle, ze raczej sie tego nei odczuje. Dawid - jesli chcesz to poszukaj sobie w necie jakiegos przekroju tlumika i powedz do jakich wnioskow dochodzisz...

W polsce i tak czesto przepisy nie sa przestrzegane i jasli juz ktos chce z tym cos zrobic to trzeba to zrobic porzadnie... a nie tak z,e naprzyklad sprawdza 5 modeli z 10 i jelsi ktos byl gdzies na koncu to niewazne, czy ma zgodnego z przepisami, czy nie. Najlepszym rozwiazniem w polsce byloby np. w czasie treningow zorganizowac sprawdzanie modeli i tam zmierzyc i sprawdzic, czy wszystko ejst tak jak ma byc. Tylko osoba sprawdzajaca MUSI znac przepisy w danej klasie bo jak nei bedzie znala to sprawdzac sobie moze...

Dawid - lepiej z takimi tekstami to uzazaj, bo tutaj jest troche osob, ktroe sa od Ciebie starsze i taki test ich strzyka...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 5:02 pm 

Dawid G. napisał(a):
Napisałeś także, że w USA to jest fajnie, są sklepy modelarskie, że przyjezdni dali Ci wygrać, jedna uwaga, jeżeli były to zawody organizowane przez sklepem modelarskim co sobotę, to na pewno nie były to zawody liczone do mistrzostw USA, a skoro to były zawody "tubylców", to zgromadzili się oni nie po to, aby się pościgać wyczynowo, ale np: aby sprawdzić nowe oponki

no i...
a to juz nie jest zabawa (bo chyba o to chodzi w rc...)?

Dawid G. napisał(a):
„pistolety” które zajmują czołowe lokaty na zawodach nie są ani zgredami, ani tym bardziej zapatrzonymi w siebie Bogami

Nie wiem czy ty startujesz, ale ty mi na takiego wlasnie wygladasz...

Dawid G. napisał(a):
osobiście znam prawie całą czołówkę w Polsce

serio? wow :shock:

Dawid G. napisał(a):
Następnie - dziwną jak dla mnie postawą jest "wielbienie" Cię przez paru modelarzy, którzy zabrali swój głos na tym forum - w tym temacie.

zazdroscisz?

Dawid G. napisał(a):
Widać, oni też nie mają bladego pojęcia o tym, czym się zajmują w wolnych chwilach, jak dla mnie głupotą jest kupić model i śmigać nim w parku, bo nikt nie ma takiego modelu w Polsce.

a myslisz ze powinno cie interesowac co inni ludzie robia ze SWOIMI modelami?

Dawid G. napisał(a):
Może wiec najlepszym wyjściem dla Ciebie jest spakować się wraz z modelem i wyjechać do USA, tam przecież pozwolili Ci wygrać z racji tego, że byłeś nowy...

a moze czas na twoj "pierwszy raz"?

Dawid G. napisał(a):

Kozak... czekam...
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 5:27 pm 

lech pepliński napisał(a):
No to bawcie się dobrze .

Ja dziekuje i równiez tego samego zycze. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 5:43 pm 

Dzieki dla tych ktorzy przychylaja sie, choc w malym stopniu, do moich pogladow. Dzieki takim ludziom to nasze modelarstwo jakos przezyje.

Jeszcze pewna uwaga co do wypowiedzi Dawida G. To twoja wypowiedz zebym spakowal sie i wyjechal odbieram tylko w jeden sposbo, zazdroscisz mi tego. Nie to zebym sie wychwalal ze bylem w USA, bo az tak bardzo sie z tego powodu nie ciesze, ale wszystkie takie komentarze, czy to moich znajomych czy innych ludzi odbieram wlasnie w ten sposob.

Co do Ciebie Bugi to ja podzielam twoje zdanie, tez sie dobrze bawie i zycze tego wszystkim innym modelarzom.

Pawel-teksty mistrz. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 6:40 pm 

Fajnie 8)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 7:26 pm 

Ja też przychylam sie do poglądów (w dużym stopniu) m-petera....

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 7:27 pm 

Jezeli ktos jeszcze ma do mnie jakies pretensje lub inne sprawy to prosze troche poczekac bo nie bedzie mnie przez kolejne 2 tygodnie. Piszcie tutaj a jak wroce to na wszystkie bluzgi i inne rzeczy odpowiem 8)

Milego jezdzenia autkami dla wszystkich, ja niestety zostaje pozbawiony tego na cale 2 tygodnie :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 8:18 pm 

Powrócę do tematu. Niestety muszę się z nim zgodzić. Niestety w naszej modelarni już tylko jedno pytanie ma największą role "ile to kosztuje".
A gdy proponuje że to można by zrobić i trochę zaoszczędzić, to się ze mnie śmieją i mówią że to nie realne albo że to nie będzie chodziło tak jak oryginał :( .

Co to za modelarz który sam nic nie zrobi :? .

I błędem na tym forum jest to że w większości tematów odbiega się od nich.

Dawid G. napisał(a):

Chyba przesadzasz. Od tego jest forum jak to Mi-Mix wspomniał :wink:.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona