Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 9:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 9:44 pm 

Piotr Łękarski napisał(a):
....
Po rozmowie z Pawlem jadacym aktuyalnie na euro ic8 buggy postanowilem jednak oplacic skladke...

No i właśnie poniosło Ciebie i będziesz miał opłacone OC za model... :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 9:54 pm 

Cześć!

Może jako osoba nie mająca nic wspólnego ze spalniakami i chłodna głowa
to może by tak paliwo z tej samej bańki dla każdego zawodnika ?

Wtedy nieważne czy nitromax ma pękniętą bańkę, sędzia patrzy krzywo,
miarka do prześwitu jest wyrzezana z kawałka czegoś, każdy dostaje fuel
taki sam :-)

Przepraszam że się wtrąciłem, nie wytrzymałęm, zróbta chłopy ściepę na
paliwo, niech jakiś dystrybutor stanie na czym ma stanąć i już.

Pozdrawiam serdecznie, jednakże patrzę ze zgrozą na to co opisujecie ...
Michał Abramowicz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 9:55 pm 

I bardzo dobrze Piotrze że oplaciłeś licencję, odemnie jak na razie nikt nie chce wziąć pieniążków.
Nie wolno przechodzić obojętnie lub machać ręką na sprawy które nas wszystkich dotyczą, trzeba być upartym i dążyć do rozwiązania wszystkich problemów , nikt za nas tego nie zrobi.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 10:00 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Cześć!

Może jako osoba nie mająca nic wspólnego ze spalniakami i chłodna głowa
to może by tak paliwo z tej samej bańki dla każdego zawodnika ?

taki sam :-)

Przepraszam że się wtrąciłem, nie wytrzymałęm, zróbta chłopy ściepę na
paliwo, niech jakiś dystrybutor stanie na czym ma stanąć i już.

Pozdrawiam serdecznie, jednakże patrzę ze zgrozą na to co opisujecie ...
Michał Abramowicz

Nie widzę związku, nadal będzie trzeba sprawdzać paliwa i procedura będzie musiała być taka sama. Kontrola techniczna ma za zadanie wyrównania szans dla wszystkich zawodników a może proponujesz znieśc wszelkie zakazy stosowane w paliwach?? Takie przepisy obowiązują w stanach.
Dobranoc, ide spać.
Nie piszcie głupot już :o :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 10:03 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
...

taki sam :-)...

sędzia będzie mógł być wysłany na trawkę...i będzie fajnie jak pod trzepakiem.

Tytuł: :)
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 10:04 pm 

Artur ja jeszcze nie zaplacilem a dopiero zdecydowalem ze zaplace.
Jak ktos na zawodach asfaltowych bedzie zbieral kase i mial znaczki z pewnoscia zaplace

Własnie napisales swiete slowa trzeba cos robic a pisanie na forum z pewnoscia nic nie zmieni natomiast mysle ze max 30min rozmowy w gronie modelarskim + sedziowie dalo by spore efekty.

Tytuł: Re: :)
PostNapisane: Cz cze 05, 2008 10:08 pm 

Własnie napisales swiete slowa trzeba cos robic a pisanie na forum z pewnoscia nic nie zmieni natomiast mysle ze max 30min rozmowy w gronie modelarskim + sedziowie dalo by spore efekty.

Myślę Piotrku, że rozmowa na forum ma jak największy sens, pamiętaj, że szpiedzy LOKU, choć niewidoczni i mają odgórny zakaz wypowiadania się na tym forum, na pewno bacznie obserwują nasze wypowiedzi. Nie mają odwagi napisać, z wyjątkiem wychowanka III kategorii, ale może leżąc w łóżeczku, przed snem coś dotrze do ich móżgów i zacznie być "normalnie".

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 8:29 am 

Ktoś tu ma rację . Sędzia jak "świeta krowa" . Gwiżdże karnego , wygrywa ten co ma wygrac, ale do czasu , jak pokazało życie . :D :D

Tytuł: Re: :)
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 9:22 am 

...mysle ze max 30min rozmowy w gronie modelarskim + sedziowie dalo by spore efekty.

Piotrek, to już próbowaliśmy, spotkanie odbyło się w styczniu, uczestniczyli w nim zawodnicy (Dolny Śląsk), tzw. działacze społeczni czyli np. ja oraz przedstawiciele Komisji oraz LOK. Trwało 4h, a jeżeli nie czytałeś efektu to wejdź sobie na poniższy link:

EFEKTY SPOTKAŃ

Czy coś się od tamtego czasu zmieniło? Moim zdaniem, jeżeli już to na gorsze. I oczywiście można się na to godzić, kupować licencję, być narażony na niekompetencję i przytakiwać. Panowie z LOK'u na to właśnie liczą, że oponenci w końcu dadzą sobie spokój, a grupa "wiernych" i biernych pozostanie i to oni będą stanowili TRZON naszej tzw. kadry narodowej. Ale warto wiedzieć i też powinieneś zdawać sobie sprawę z tego, że nawet jak będziesz uprawiał tę dyscyplinę sportu jeszcze przez następnych 30 lat na obecnym poziomie sportowym i sędziowskim to każdy wyjazd na jakąkolwiek imprezę zagraniczną i reprezentowanie kraju możesz z góry potraktować jako wycieczkę turystyczno krajoznawczą (model weź dla niepoznaki ze sobą :D ). Powodzenia

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 9:32 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
A jeszcze jedno,zaczni dbać o zdrowie,może rzuć palenie,bo niebawem powinny być (zgodnie z przepisami)wprowadzone książeczki zdrowia sportowca.

Ja juz mam taka musialem odwiedzic tylko 9 pokoi poswiecic prawie 5 godzin
Na cale szczeście Leszku ktos rozumny pomyslal żeby nie robic nam (modelarzom kołowym ) testu wysilkowego bo chyba bym o wlasnych silach z tego pokoju nie wyszedł :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 10:06 am 

Adam to nie tak ze ja przytakuje KMK i LOK'owi.
Wcale nie jestem zadowolony z zaistnialej sytuacji w zwiazku.
Ale nie uwazam ze jestem w stanie cos zmienic swoja osoba.
Aktualnie jestem skazany na akceptacjie zaistnialej sytuacji.
Jesli cos bedzie sie dziac, badz bede mogl jakos pomoc cos zmienic z pewnoscia to zrobie, nie mam charakteru zeby dzialac na opak dobru braci modelarskiej.
Trzeba jednak pamietac ze lepsze jest wrogiem dobrego.
I zadac sobie pytanie kto bedzie sedzowal i zajmowal sie wszystkjimi sprawami kiedy juz przyjdzie na to czas, czy moze nie bedzie tak ze wszystko sie rozsypie w drobny mak.

Ostatnio przed taka sytuacjia zostala postawiona F1 i okazalo sie ze wybrali jednak obecny stan rzeczy:
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=8810

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 11:06 am 

Adam to nie tak ze ja przytakuje KMK i LOK'owi.
Wcale nie jestem zadowolony z zaistnialej sytuacji w zwiazku.
Ale nie uwazam ze jestem w stanie cos zmienic swoja osoba.
Aktualnie jestem skazany na akceptacjie zaistnialej sytuacji.

Nie chodzi tu o przytakiwanie, a jednynie o zwrócenie Ci uwagi, że zabieranie głosu w sprawie bez jej całościowego oglądu jest moralnie wątpliwe. Jeżeli piszesz "decyzje sędziego są niepodważalne w każdym sporcie" to masz rację, pod warunkiem jednak, że zasady i reguły gry są jasne i oczywiste dla każdej ze stron. Ponieważ w konkretnym przypadku pomiaru paliwa nie istnieją w Polsce żadne opisane procedury, a sędzia nie ma wiedzy o procedurach przyjętych w organizacjach nadrzędnych (EFRA), to podejmowana przez niego decyzja jest nie tylko dyskusyjna ale wręcz nie do zaakceptowania. Krzywdzi zawodnika i co jeszcze ważniejsze szkodzi duchowi zdrowej sportowej rywalizacji, a w efekcie zamiast propagować sporty modelarskie zniechęca ludzi do ich uprawiania.

Jesli cos bedzie sie dziac, badz bede mogl jakos pomoc cos zmienic z pewnoscia to zrobie, nie mam charakteru zeby dzialac na opak dobru braci modelarskiej.
Trzeba jednak pamietac ze lepsze jest wrogiem dobrego.
I zadac sobie pytanie kto bedzie sedzowal i zajmowal sie wszystkjimi sprawami kiedy juz przyjdzie na to czas, czy moze nie bedzie tak ze wszystko sie rozsypie w drobny mak.

Moim zdaniem i tak dużo robisz biorąc chociażby udział w imprezach niezależnych, jak rozumiem z chęci pościgania się. Postawa godna pochwały i pełen szacunek dla Ciebie.

.... aby pisać o "lepszym" musielibyśmy dojść najpierw do "dobrego", a jeszcze nam dużo brakuje :)

Uważam, że obecna sytuacja sprzyja temu aby się wszystko rozsypało (przynajmniej w spalinach on-road). Zrozum w końcu, że to nie LOK ze swoimi niedouczonymi sędziami i przepisami pisanymi na kolanie jest motorem rozwoju To ludzie, którzy chcą na swoim terenie organizować zawody, dbać o tory i ścigać się w jak najszerszym gronie stanowią o sile. LOK jak na razie zrobił wszystko aby te inicjatywy lokalne osłabić. Już o tym wielokrotnie pisałem ale powtórzę - jedyny udział LOK'u w imprezach on-road w roku 2007 na Dolnym Śląsku to przyjazd kasjera po wpisowe - tam gdzie go wpuśli (obserwuj w tym roku zawody w Jelczu - też zapewne będzie :) ). O sędziów bym się nie martwił - raczej o porządnie napisane przepisy, a tych zasadniczo brak[/quote]

Ostatnio przed taka sytuacjia zostala postawiona F1 i okazalo sie ze wybrali jednak obecny stan rzeczy:
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=8810

No wiesz Piotrek, jakby jedynym problemem LOK'u i ich przedstawicieli były problemy seksualne to nie zajmowalibyśmy się tym na tym forum i chyba w ogóle nie byłoby tematu

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 12:00 pm 

Drodzy Koledzy bo widze ze temat wątku zupelnie zszedl na drugi plan to pozwole sobie rowniez wydac opinie co prawda mialem tego nie pisac ale temat schodzi na wazne dla mnie kwestie

Mowice o nieprofesjonalizmie , o przeprosinach na forum , o honorze
szkoda ze wyjazdu na ME do Francji nie potraktowaliscie tak samo honorowo jak jakiś procentów w paliwie .

Dlaczego do dzisiaj na forum nikt z Was nie przeprosil kolegów , ktorzy pojechali do Brukseli i "wywalczyli "po raz pierwszy w historii wyjazd na ME IC 10 , że ich trud poszedł na marne . Jaki daliscie przyklad młodym zawodnikom w tej klasie ktorzy dopiero stawiaja pierwsze kroki , co pomysla o Nas w Efrze kiedy na grudniowym AGM bedzie starali sie o kolejne miejsca mozemy juz ich nie dostac
To jest profeslonalizm godny Mistrzów Polski

Kolego Adamie to dlaczego z taka czestotliwością jezdzicie na "wycieczki krajoznawcze" do Austrii lub Niemiec na puchar producenta X :?: .A szkoda Wam bylo wydac na wyjazd do Francji (tym bardziej ze w tym roku z Ministerstwa Sportu dostalismy dofinansowanie ) .Żadna inna reprezentacja nie zrezygnowala wszyscy jadąa Wy poprostu olaliscie
I co tu ma do tego kto jest wierny a kto bierny co ma LOK do tego
Prze lata byl krzyk ze nie wysylane sa reprezentacje na ME a teraz miejsca byly , pieniadze też to co niepasowalo :?:

Dla kazdego sportowca bycie w kadrze narodowej to zasczyt bo wie ze na to ciezko zapracował . Przez wieki moi dziadowie (Wasi równiez ) przelewali krew abym ja teraz mogl jechac na ME z BIAŁYM ORŁEM na piersi (a nie czarnym ) oni spelnili swoj obowiazek teraz czas na Mnie a Wy tego Orła podeptaliscie
Jestem dumny ze moge reprezentowac nasz Kraj na takich zawodach i to samo czuje Kazdy w Naszej ekipie (Mateusz ,Dominik ,Arek i Ja oraz nasi mechanicy Jacek ,Darek , Janek i Kuba ) kosztowalo Nas to wiele wyrzeczeń ale bylo Warto .
Pewnie wiele nie zawojujemy ale bedziemy walczyc , walczyc do konca ... Z Bialym Orłem na piersi

Tak wiec zanim zaczniecie wymagac od innych profesjonalizmu to sami badzcie profesjonalistami , bo w tym temacie zachowaliscie sie jak ...
Pozdrawiam

PS Moze ktos pomysli , że jestem pojeb... WISI MI TO
Tak zostalem wychowany i tak wychowam mojego syna

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 12:32 pm 

Pamięć Pawełku, pamięć Ci przyjacielu zawodzi. Nasze reprezentacje w klasach spalinowych wielokrotnie uczestniczyły w imprezach rangi ME i MŚ ale bylo to zasługą jednej osoby która ten wyjazd organizowała. Chwała za to że dostaliśmy 2 miejsca ( ale nie pisz o wielkiej walce bo takowe należą nam się jak psu zupa ) bo nasz LOK opłaca składkę i tym samym jest członkiem EFRA - czyli idąc dalej tym tropem zobowiązuje się do przestrzegania przepisów tam obowiązujących. Ale nie o tym piszemy.
Wieeeelką niewiadomą była wysokośc środków dofinansowania ta tą imprezę a rzetelnej informacji nie mogłem od nikogo uzyskać. Wielokrotnie rozpisywałem się na temat tego wyjazdu i spraw organizacyjnych z tym związanych, nie widzę sensu tego powtarzać.
Skoro wydaję swoje pieniądze to wydam je w/g własnego uznania, nie jestem człowiekiem -orkiestrą żeby myśleć za wszystkich.
Gdybym TYLKO startował na naszych krajowych torach to zapewniam Cię że miejsce osiągnięte na imprezach zagranicznych byłoby wysokie , zapewne trzycyfrowe. Obecne starty zagraniczne bardzo dużo dają mi wiedzy, obycia i co najważniejsze to frajdy i chciałbym żeby ta normalność przyszła również na nasze krajowe tory, czego Wam również życzę.
Odnośnie reszty myślę że nie ma sensu odpisywać.
P.S. A tak przy okazji to dostałeś dokument o powołaniu do kadry??

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 06, 2008 12:41 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):

... Mowice o nieprofesjonalizmie , o przeprosinach na forum , o honorze
szkoda ze wyjazdu na ME do Francji nie potraktowaliscie tak samo honorowo jak jakiś procentów w paliwie .

Dlaczego do dzisiaj na forum nikt z Was nie przeprosil kolegów , ktorzy pojechali do Brukseli i "wywalczyli "po raz pierwszy w historii wyjazd na ME IC 10 , że ich trud poszedł na marne . Jaki daliscie przyklad młodym zawodnikom w tej klasie ktorzy dopiero stawiaja pierwsze kroki , co pomysla o Nas w Efrze kiedy na grudniowym AGM bedzie starali sie o kolejne miejsca mozemy juz ich nie dostac
To jest profeslonalizm godny Mistrzów Polski

Kolego Adamie to dlaczego z taka czestotliwością jezdzicie na "wycieczki krajoznawcze" do Austrii lub Niemiec na puchar producenta X :?: .A szkoda Wam bylo wydac na wyjazd do Francji (tym bardziej ze w tym roku z Ministerstwa Sportu dostalismy dofinansowanie ) .Żadna inna reprezentacja nie zrezygnowala wszyscy jadąa Wy poprostu olaliscie
I co tu ma do tego kto jest wierny a kto bierny co ma LOK do tego
Prze lata byl krzyk ze nie wysylane sa reprezentacje na ME a teraz miejsca byly , pieniadze też to co niepasowalo :?:

Nigdy nie zabierałem głosu w sprawie ME IC10 B ale wywołany proszę:
1. Nikt, nigdy i w żadnej formie zawierającej pisemnie potwierdzone warunki udziału w tej imprezie nie składał nikomu ze znanych mi osób. Jedynym materiałem pisemnym jest ogłoszenie na stronie KMK "trenera koordynatora" z informacją o osobach wytypowanych i jednocześnie z informacją o ich rezygnacji - chciało by się powiedzieć NIE WIEDZĄC ZREZYGNOWAŁEM (... i tu pusty śmiech).

2. Nie będę dalej pisał o tym "wirtualnym" dofinansowaniu, bo skoro nie było informacji o samym powołaniu to co tu pisać o jakichś pieniądzach :(, które zresztą nie uważam w tym przypadku za najważniejsze. Co do producenta "X" informuję wszystkim wszem i wobec, że jest mi, jak i chyba większości ze znanych mi osób obojętny, jest możliwość pościgania się w "normalnych" warunkach - jedziemy. Jakby coś organizował producent "Y" to będziemy równie chętni, producent "Z" tak samo. Więcej, jakby ktokolwiek, cokolwiek organizował i zadbał o zdrową sportową rywalizację zgodną z jej ogólnie przyjętym duchem to też byśmy wzięli udział, a jeszcze jakby organizacja, która w Polsce mieni się związkiem zadbała o to lub otworzyłaby swój zamknięty krąg na nowe osoby chcące w tym pomóc to byłoby cudownie. Niestety doświadczenie w tym względzie nie pozwala mi w cuda wierzyć, ale działać można, jak nie tu to tam.

3. Co do trudu osób "załatwiających" miejsca na imprezach EFRY to może należało się nad tym zastanowić wcześniej, może przedstawić sprawę osobiście lub na forum, przedstawić warunki i "załatwiać" tym, którzy chcą lub czują się na to gotowi. ... a wtedy pełen szacunek i podziękowania (nawet kwiaty)

4. Co do procentów w paliwie to odpowiedz sobie na pytanie, jak poczuł byś się, gdyby zrobiono z Ciebie oszusta ?

Dla kazdego sportowca bycie w kadrze narodowej to zasczyt bo wie ze na to ciezko zapracował . Przez wieki moi dziadowie (Wasi równiez ) przelewali krew abym ja teraz mogl jechac na ME z BIAŁYM ORŁEM na piersi (a nie czarnym ) oni spelnili swoj obowiazek teraz czas na Mnie a Wy tego Orła podeptaliscie
Jestem dumny ze moge reprezentowac nasz Kraj na takich zawodach i to samo czuje Kazdy w Naszej ekipie (Mateusz ,Dominik ,Arek i Ja oraz nasi mechanicy Jacek ,Darek , Janek i Kuba ) kosztowalo Nas to wiele wyrzeczeń ale bylo Warto .
Pewnie wiele nie zawojujemy ale bedziemy walczyc , walczyc do konca ... Z Bialym Orłem na piersi

To szczytne co napisałeś i zgadzam się z tym. Jest to jednak bardzo, że tak powiem "polskie", tj. romantyzm straceńca - będę walczył, choć i tak wiem, że polegnę. A ja chciałbym tylko i do tego ma zmierzać ta cała polemika i moje działanie żeby kiedyś mój syn, może też Twój jechał z taką samą dumą jak Ty teraz i z przekonaniem, że jest w stanie walczyć o podium, bo z tego mniejsca Biały Orzeł na piersi jest lepiej widoczny :) W innych krajach dawno to już zrozumieli, na nas też już czas - w końcu jesteśmy w Europie i to też należy zrozumieć.

Tak wiec zanim zaczniecie wymagac od innych profesjonalizmu to sami badzcie profesjonalistami , bo w tym temacie zachowaliscie sie jak ...

Mam nadzieję, że w obliczu moich wyjaśnień nt. kulis wyjazdu zmienisz zdanie, masz prawo również tego nie robić.

Osobiście życzę Tobie i całej ekipie sukcesów w przyszłym tygodniu i będę trzymał kciuki :)

KYOSHOblog

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona