Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 7:24 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N cze 01, 2008 12:29 pm 

No to mamy skład polskich zawodników na Mistrzostwa Europy 2008 we Francji:
kopia ze strony : http://www.usbergeracrc.net/index.php?o ... &Itemid=35
POLAND - 6 Driver :
-STUTZIZBA Mateusz
-GAJZLER Arkadiusz
- LIPINSK Pawel
- JEZIERSKI Pawel
- GROSZKOWSKI Artur
- OCHOCINSKI Dominik

pozdrawiam
krzysztof

Ostatnio edytowano N cze 01, 2008 12:43 pm przez Krzysztof Skrzypiec, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N cze 01, 2008 12:43 pm 

skrzypiec patryk napisał(a):
No to mamy skład polskich zawodników na Mistrzostwa Europy 2008 we Francji:
POLAND - 6 Driver :

- OCHOCINSKI Dominik

pozdrawiam
krzysztof

Na jakiej podstawie, wybierana jest kadra do reprezentowania PL na ME ? Na podstawie, kto jakie ma znajomości, czy wg końcowego rankingu MP zeszłego sezonu ?

Tytuł:
PostNapisane: N cze 01, 2008 1:25 pm 

....

Ostatnio edytowano N cze 01, 2008 8:04 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N cze 01, 2008 1:32 pm 

..

Ostatnio edytowano N cze 01, 2008 8:02 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N cze 01, 2008 2:00 pm 

Nic nie słyszałem na temat wyboru do reprezentacji na ME, więc zapytuje..
Myślałem, że o tym, czy ktoś jedzie, decyduje pozycja w rankingu po MP.
Tutaj widocznie było wolne miejsce tak, dlatego jedzie Dominik ? Prosze o klarowne wyjasnienie.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 01, 2008 4:39 pm 

po raz pierwszy stane po stronie Jarka:
po pierwsze p. Wiesławie tłumaczył to Pan mi(Krzysztofowi) a nie Jarkowi pomylił Pan osoby; a swoją drogą mógł Pan wyjasnić to Jarkowi w poscie a nie atakować go
po drugie wypadało by choć trochę kultury w kręgach modelarskich wprowadzić a nie odzywając się "gosciu" ( bo gosć to stoi pod budką z piwem)wystarczy "pan" a już sformułowanie "kolego" byłoby na miejscu napewno
po trzecie to nie jest atak na niczyją osobę tylko zapytanie pewno z niewiedzy i szok że udało się wywalczyć nie 5 a 6 miejsc na ME chwała za to osobie odpowiedzialnej za to w LOK
po czwarte szkoda że tak utalentowany zawodnik jakim jest kolegi syn nie pojedzie do Francji osłabi to nasz skład
pozdrawiam kolegę
krzysztof

Ostatnio edytowano N cze 01, 2008 7:53 pm przez Krzysztof Skrzypiec, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N cze 01, 2008 7:16 pm 

Sklad znany byl od dluzszego czasu ,a tu nagle zdziwienie kto jedzie
faktycznie pomylilem osoby przepraszam kolegow ze Szczecina
prosze o zrozumienie powodu uniesienia.Napewno otrzymacie odp.
na zadane pytania od Osob kompetentnych.Z drugiej strony faktycznie
moze pownno byc wiecej informacji ,co do ustalania skladu,zeby
bylo wszystko jasne.
Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam :D
[/url]

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 09, 2008 11:05 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Nic nie słyszałem na temat wyboru do reprezentacji na ME, więc zapytuje..
Myślałem, że o tym, czy ktoś jedzie, decyduje pozycja w rankingu po MP.
Tutaj widocznie było wolne miejsce tak, dlatego jedzie Dominik ? Prosze o klarowne wyjasnienie.

Jareczku, to jest Polska :wink:
A teraz do rzeczy, również chciałbym się dowiedzieć o kilku rzeczach.
Nie będzie owijania w bawełnę.

Na jakiej zasadzie jest wybierana kadra na ME? Tyle było mowy o jasności, klarowności wyboru, tyle achów i ochów, że aż uwierzyłem że wszystko będzie tak jak by powinno. Jednak, jak zawsze rzeczywistość okazuje sie inna. Wybór kadry okazuje sie tajemnicą. O ile do udziału pewnych osób nie mam żadnych zastrzeżeń, o tyle znajdowanie sie kilku osób w kadrze ME wydaje sie co najmniej dziwne (myślę ze każdy wie o kogo chodzi, a jeśli nie, to sie dowie w najbliższym czasie). Absolutnie nic nie mam do żadnego z zawodników który jedzie na ME, są to moi znajomi, i fajnie że będą reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowej. Życzę im jak najlepiej. Ale gdzie są reguły powoływania ludzi do kadry?

O ile mi wiadomo, kadra wybierana jest na podstawie rankingu z zeszłego sezonu. Co w takim razie robią w niej zawodnicy w ogóle nie sklasyfikowanie w sezonie 2007 w klasie IC-8 Buggy? Pomijam fakt że jedzie także zawodnik z końca rankingu.

Inną sprawą jest wyjazd zawodnika w zamian za kogoś innego. Jak wiadomo ani Mateusz Studziżba ani Artur Groszkowski nie mogą niestety jechać na ME. W ich miejsce jadą inne osoby. Na jakiej podstawie zostały wybrane te osoby? Bo na pewno nie na podstawie rankingu. Czy jest gdzieś ogłoszona lista chętnych wyjazdu na ME? Abstrahując od tego, czy te osoby są świetnymi kierowcami, czy nie, powinniśmy się trzymać zasad, które niektórzy hucznie ogłaszali, i zapowiadali ich przestrzeganie. Myślę że kilka innych osób sklasyfikowanych wyżej w rankingu 2007 chętnie by się na nią zapisało.
A tutaj, gdyby nie przypadkowo zasłyszana informacja, o składzie i zawodnikach zastępujących dowiedziałbym się po ich powrocie do kraju.

WIĘC PYTAM : na jakiej zasadzie powoływana jest kadra na ME, i na jakiej zasadzie jadą na ME osoby, które w rankingu 2007 nie figurują?

Mam nadzieję że ktoś rzetelnie odpowie mi na te pytania. Może Team Manager naszej drużyny, może trener, może koordynator, nie wiem.
Chciałbym żeby mi ktoś to wszystko jasno i rzetelnie wytłumaczył, i zmienił moje przekonanie, że polskie modelarstwo to bagienko, żebym jadąc na zawody, wiedział ze gdy uzyskam odpowiedni wynik, to automatycznie kwalifikuje sie do kadry.

No chyba że o kwalifikacji do kadry decydują znajomości, oraz dobre kontakty z wyżej postawionymi. Jeśli tak, okej, ale niech ktoś mi to teraz napisze.

To chyba tyle moich wypocin, dzięki dla wszystkich którzy przebrnęli przez to co napisałem. Pozdrawiam wszystkich,w szczególności naszą ekipę, mam nadzieje że cośtam zwojujecie w tej Francji
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 1:49 pm 

Mateusz wszystko jest pieknie dopóki te osoby z rankingu jada .
Niestety 2 miesiace temu zrezygnował Krzysiu Dzioboń jego zastapil Artur Groszkowski . Wydawało sie ze sytuacja opanowana do czasu...
2 tygodnie temu zrezygnowal Artur Groszkowski 7 dni temu Mateusz Studziżba a dzisiaj sie dowiedzialem że Arek Gajzler tez nie jedzie
i teraz jest dylemat czy jechac tylko w 3 osoby co podwaja koszty transportu na zawodnika ,przepadaja pieniadze z Lok wpisowe za 3 zawodnikow (EFRA nie odda tych pieniedzy ) i na nastepnym AGM mozemy juz nie dostac tylu miejsc co w tym roku a plany sa takie zeby bylo ich jeszcze wiecej (zawody sa w Szwajcarii duzo blizej ) w hotelu sa 3 osobowe pokoje wiec nawet jak 2 albo 4 osoby rezygnuja nie mozna z pokoi zrezygnowac
Wiec zaczyna sie szukac ludzi chetnych do wyjazdu i niestety smutna prawda ale drogiego wyjazdu

Koszt samego przejazdu jednego zawodnika to ok 1000 zl (paliwo + autostrady - 80 euro od granicy niemieckiej do Bergerac i z powrotem za jeden samochod

do tego dolicz wyżywienie i caly sprzet do modelu opony paliwo silnik itd
Wedlug moich obliczen wydatek jednego zwodnika to ok 3000 zl jak nie wiecej (a hotel jest juz oplacony z dofinansowania ministretwa )

Ja swoje fundusze zbieralem 3 miesiace a tu trzeba w tydzien
powiem wiecej przy obecnej sytucaji nie wiem czy mnie na ten wyjazd stac ale z geby cholewy nie bede robic najwyzej bede rok oddawal dlugi
POzdrawiam Cie

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 2:07 pm 

Paweł jesli zrezygnowały osoby z kadry to napewno znajdzie się wiele innych zawodników którzy z chęciąby pojechali i mają na to fundusze wystarczy pomysleć i podzwonić po tych osobach fakt że to nie ładnie wyszło że na 24 h przed wyjazdem okazuje się iz nie mamy kadry na ME ale wystarczy tylko pogłówkować - wkońcu od czego mamy kordynatora w LOK
pozdrawiam
krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 3:28 pm 

No myślę,że dwóch kandydatów już jest :Kol.Jura i Skrzypiec.
Będą Panowie przy okazji mieli odpowiedż na Swoje pytanie... :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 6:26 pm 

Krzysiu Jacek dzwonil do kilku osob odpowiedz brzmiala : za póżno
Zamiast Artura i Mateusza jedzie Krzysiu Rewucki i Michał Zielinski
Za Arka prawdobodobnie nikt nie pojedzie
Zbieramy sie w Łodzi u Jacka jutro ok godziny 11 wyjazd planujemy o 12
Niestety ze wzgledów technicznych nie ma juz miejsc wolnych w samochodach (Mielismy jechac Arka busem 5 osób i moim Kangorkiem 4 osoby ) dzisiaj zmuszony bylem pożyczyc z pracy na tydzien drugiego kangóra (cale szczescie ze byl wolny ) jedziemy w 7 osob reszte wolnego miejsca zajmuje nam sprzet
Kolega Rewucki z Synem oraz Darek Stefanowicz jada swoim samochodem inna trasa spotykamy sie na miejscu we Francji
Gdyby jednak ktos chcial pojechac (hotel jest oplacony wpisowe tez )
Licencje Efry mam in blanco jeszcze nie wypelnione prosze dzwonic do mnie 601 82 73 07

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 6:37 pm 

dzięki Paweł za wyjasnienia
napisz jak wam tam idzie i trzymam za was kciuki
pozdrawiam
krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 10:00 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
Mateusz wszystko jest pieknie dopóki te osoby z rankingu jada .
Niestety 2 miesiace temu zrezygnował Krzysiu Dzioboń jego zastapil Artur Groszkowski . Wydawało sie ze sytuacja opanowana do czasu...
2 tygodnie temu zrezygnowal Artur Groszkowski 7 dni temu Mateusz Studziżba a dzisiaj sie dowiedzialem że Arek Gajzler tez nie jedzie
i teraz jest dylemat czy jechac tylko w 3 osoby co podwaja koszty transportu na zawodnika ,przepadaja pieniadze z Lok wpisowe za 3 zawodnikow (EFRA nie odda tych pieniedzy ) i na nastepnym AGM mozemy juz nie dostac tylu miejsc co w tym roku a plany sa takie zeby bylo ich jeszcze wiecej (zawody sa w Szwajcarii duzo blizej ) w hotelu sa 3 osobowe pokoje wiec nawet jak 2 albo 4 osoby rezygnuja nie mozna z pokoi zrezygnowac
Wiec zaczyna sie szukac ludzi chetnych do wyjazdu i niestety smutna prawda ale drogiego wyjazdu

Koszt samego przejazdu jednego zawodnika to ok 1000 zl (paliwo + autostrady - 80 euro od granicy niemieckiej do Bergerac i z powrotem za jeden samochod

do tego dolicz wyżywienie i caly sprzet do modelu opony paliwo silnik itd
Wedlug moich obliczen wydatek jednego zwodnika to ok 3000 zl jak nie wiecej (a hotel jest juz oplacony z dofinansowania ministretwa )

Ja swoje fundusze zbieralem 3 miesiace a tu trzeba w tydzien
powiem wiecej przy obecnej sytucaji nie wiem czy mnie na ten wyjazd stac ale z geby cholewy nie bede robic najwyzej bede rok oddawal dlugi
POzdrawiam Cie

Jak wrócisz to mi odpowiesz
Zarzucałeś mi że nie pojechałem na ME , a tak w ogóle to jestem niewdzięcznikiem bo złapałem Pana Boga za nogi bo UMOŻLIWIONO mi udział w tak ważnej imprezie :D
Kto teraz jest bardziej ,,be,, ja który od początku mówił że nie jedzie bo informacje jakie uzyskałem są niewystarczające do podjęcia takiej decyzji, czy ci którzy zrezygnowali z innych powodów w ostatniej chwili.
Jedno jest pewne , zasady powoływania do kadry są ............., informacje na temat wysokości dofinansowania są ............... a w rezultacie może jechać każdy bez względu na poziom ale zasobność portfela bo nie sądzę żeby Ministerstwo dając środki na udział w tak ważnej imprezie znało zasady powoływania to tejże kadry. Gratuluję Mateuszu J. odwagi i trzeżwego postrzegania faktów.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 11, 2008 3:47 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
No myślę,że dwóch kandydatów już jest :Kol.Jura i Skrzypiec.
Będą Panowie przy okazji mieli odpowiedż na Swoje pytanie... :D

Nie ma sprawy, gdybym tylko miał informacje wczesniej to pojechałbym. A tak z jednym silnikiem sredniej klasy po 17 litrach chyba nie ma sensu, mam racje? :wink:

Pozdrawiam, życzę powodzenia naszym (modelarzom i piłkarzom), i jade do Wiednia. Hej! :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona