Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:55 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 03, 2004 10:35 pm 

kanon45 napisał(a):
Oj co ja bym bez pana zrobił!!! Savage zdiała jak marzenie choć to seervo działa fajnie acz nie tego się spodziewałem działa tylko trochę lepiej od seryjnego a z tą śróbka to musze to zrobić ale to jest ta co łpek wychodzi od podwozia tak?? Ale miałem ostanio sytuacjie wczoraj przejeździłem jeden bak no i dzisiaj wychodze pojezdzić a patrze a ty skid plata brak!!!!!!! Przestraszyłem się ale poszedłem i znalazłem go w tawie w parku!!! Ale teraz przykręciłem go tymi śrubami co mi daleś i zobaczymy :P . Ale znalazłem fajną miejscówke. Jak wyjezdzałem to zaczął padać deszcz więc stwierdziłem z bratem że trzeba coś zadaszonego. Więc pojechaliśmy pod most ten najnowszy (chyba siekierkowski) no i tak Mnóstwo chopek niskich loty ok 4 metry w poziomie no i jedna wielka 2m W Dół!!!!! wszystko zadaszone i jazda po takich małych jakby kamyzckach savage se tak bardzo nie brudzi a jazda jak po piachu ogólnie rzezc biorąc BOmbA!!!! :D Savage przepalił nastepny litr!!!

aby dzialalo jak marzenie musialbys wymienic caly uklad sterowania na metalowy i w pelni lozyskowany a to juz sa spore koszty. Teraz masz serwo Hitec 645 i to jest juz wystarczajace do tego modelu. Jak zmienisz srobke to trzyma ten lepek servo savera to bedzie duzo lepiej bo teraz jest luz maly a to wplywa na komfort jazdy. Dodatkowo pamietaj, ze servo saver caly czas dziala i mimo, ze masz mocne serwo to nie skrecisz kolami w miejscu. Skid plate spadl bo nie uzyles tych srubek co Ci dalem. Teraz powinno byc lepiej. W razie problemow daj znac a znow Ci pomoge. I pamietaj! Kuba jestem wiec nie pisz Pan :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 07, 2004 5:03 pm 

Widac nawet nowatorska konstrukcja Savage'a czasem zawodzi http://www.wildhobbies.com/rides/displa ... =10&pos=13 . Juz zamawiam Fail safe z neta nie ma ja tak nie chce :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 07, 2004 8:33 pm 
tomalo

ja bym stawial na slabe aku w grzalce... ale swiece tez co jakis czas trzeba zmienic, wiec moze juz czas... :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 08, 2004 2:58 pm 
-=ADA$=-

a po co failsafe?? to kosztuje jak cholera a jak przyjdzie co do czego to sprezyna rownie dobrze dziala

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 08, 2004 4:32 pm 

Odzywam się na forum Savage jako właściciel Dirt Demona, no ale... może mnie nie wykopiecie...

-=ADA$=- napisał(a):
a po co failsafe?? to kosztuje jak cholera a jak przyjdzie co do czego to sprezyna rownie dobrze dziala

Fakt kosztuje trochę i drugi fakt, że w 95% przypadków sprężyna zrobi dokładnie to samo, ale...

No właśnie, jest pewne ale...
W przypadku kiedy odbiornik dostanie "dziwny", zakłócony sygnał (np. nie daj Boże, pełny gaz...) to failsafe odetnie go i uruchomi hamulec a sprężyna będzie walczyć z serwem i zgadnij kto wygra?
Jeśli mamy sprężynę pozostaje mieć nadzieję, że fałszywy sygnał zniknie zanim model w coś przywali...

No, ale to jedyny przypadek, kiedy failsafe wykazuje wyższość nad poczciwą sprężyną i tak jak napisałem wcześniej w 95% przypadków niczym się w działaniu nie różnią... Za to ceną owszem...

Ja póki co będę montował sprężynę w swoim Demonie. Jak dobrać jej "moc" ?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 08, 2004 6:16 pm 

-=ADA$=- napisał(a):

Cholernie drogo :?: :!: http://www.hobbypeople.net/gallery/146075.asp tu jest za $20, a jezeli dobrze licze to ok. 80zl :!: Ja wole wydac te "cholerne" pieniadze i miec spokuj.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 08, 2004 8:30 pm 
tomalo

Filonxxxl napisał(a):
W przypadku kiedy odbiornik dostanie "dziwny", zakłócony sygnał (np. nie daj Boże, pełny gaz...) to failsafe odetnie go i uruchomi hamulec a sprężyna będzie walczyć z serwem i zgadnij kto wygra?
Jeśli mamy sprężynę pozostaje mieć nadzieję, że fałszywy sygnał zniknie zanim model w coś przywali...

Kiedy odbiornik dostaje zaklocony sygnal to w 99% przypadkow jest to zaklocenie sygnalu nadajnika a nie jakis inny sygnal na ktorym w przypadku kiedy nie ma sygnalu nadajnika odbiornik bedzie dalej pracowal (pomijam sytuacje dwoch nadajnikow i dwoch modeli na tej samej czestotliwosci w tym samym miejscu) :)W takim przypadku wystarczy wylaczyc nadajnik i sprezyna zadziala tak jak powinna.

Filonxxxl napisał(a):
Ja póki co będę montował sprężynę w swoim Demonie. Jak dobrać jej "moc" ?

ja u siebie w savege wykorzystalem ta sprezyne ktora byla, tylko zmienilem jej miejsce mocowania, co juz pozwolilo jej dzialac wlasciwie. Co do wyboru miejsca mocowania, to trzeba bylo tylko sprawdzic jak ma byc naciagnieta zeby serwo radzilo sobie z jej oporem a jednoczesnie sprezyna spelniala wlasciwie swoje zadanie czeyli zamykala gaz. Poprostu zrobilem to doswiadczalnie - przytrzymywalem sprezyne w jakims miejscu roll baru (bo tam mialem zamiar ja zamocowac) sprawdzalem czy po nacisnieciu gazu sprezyna pozwala na pelne otwarcie przepustnicy, a potem z nacisnietym pelnym gazem wylaczalem odbiornik i patrzylem w ktorym miejscu najlepiej dziala,

Tobie radze podobnie - proponuje sprawdzic i wybrac najlepsza opcje :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 09, 2004 1:58 pm 
-=ADA$=-

mozesz wydac $20 i miec spokoj do momentu jak ci sie odlaczy bateria od odbiornika ( wtedy failsafe nic nie pomoze) podobnie w wypadku zbyt gwaltownego spadku napiecia, a ja wole dodac $4 i kupic termometr na podczerwien zeby wiedziec jaka jest temperatura silnika, :D Inna swieca najlepiej OS A5 albo model technics 5 albo 6

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 09, 2004 4:12 pm 
tomalo

Moze byc taki filtr... fajnie wyglada :)

ja osobiscie kupilem cos w tym stylu:

http://riku.home.pl/sklep/product_info. ... cts_id=319

troszeczke dluzszy (ale duzo krotszy od tego z aukcji), za cale 6 zlotych :) i wcale nie jest tak zle jak pisze ten koles, ze te za 6 maja do d... siateczke. Moj ma dwie - jedna o troszke wiekszych oczkach i jedna o strasznie malutkich...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 09, 2004 7:32 pm 
tomalo

Gruby napisał(a):
Czyli jednym slowem lepiej kupic tanszy, poniewaz w filtrowaniu nie ma roznicy - fioletowy tylko fajniej wyglada?

tego nie powiedzialem... :)

te tansze filtry pewnie tez dziela sie na lepsze i gorsze... moze niektore faktycznie maja tylko ta siatke z duzymi oczkami... ja przed kupnem obejrzalem sobie filterek, rozkrecilem, stwierdzilem ze nie jest taki zly :)
niby 6 zlotych to nie pieniadze, ale lubie wiedziec co jest w srodku :)

ale lepszy gorszy filtr niz zaden :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona