Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 1:21 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 1:28 pm 

Żądam przeprosin i sprostowania za nazwanie mnie "przemytnikiem" przez Pana Festiwal Modelarstwa w dziale Sprzedam.

""A to że wymyślił sobie aby być przemytnikiem na większą skalę to przemilczmy. To nie ważne. "

Jest to jawne pomówienie niepoparte żadnymi dowodami.

Ponieważ owy Pan groził mi konsekwencjami za sprzedawanie modelu jego firm po niższej cenie to ja żądam publicznych przeprosin tu i teraz albo skończy się to w mniej przyjemny sposób.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 2:18 pm 

Pomimo zwrócenia Panu uwagi sam wybrał Pan ten mniej przyjemny sposób.
Będziemy, więc grali dalej według tych zasad.
A Pański przykład będzie dobrą lekcją dla innych.
Wcześniejsza korespondencja została w całości zarchiwizowana. Więc usunięcie jej nic Panu nie da.
To nie ja będę przepraszał tylko Pan będzie się tłumaczył, dla czego sprowadza do Polski artykuły do dalszej odsprzedaży z pominięciem opłat celno skarbowych i podatkjowych.
Przy Pańskim braku wyobraźni i nadużywaniu uprawnień wynikających z admistrowania tym forum życzę dużo szczęścia i powodzenia.
Będzie Panu bardzo potrzebne. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 2:23 pm 

Po pierwsze, jak widze ma Pan troszke problemy z czytaniem poniewaz NIE jestem ADMINISTRATOREM forum a jedynie MODERATOREM dzialow Monster Truck, Jak zaczac, Co wybra i NIE MAM mozliwosci kasowania wypowiedzi w innych dzialach niz te. Poza tym, mielismy juz wiele sprzeczek, czy kiedykolwiek usuwalem jakies wypowiedzi?

Po drugie, mowi pan, ze jestem przemytnikiem bo omijam oplaty i podatki. MA PAN NA TO DOWODY? Bo jesli nie to jest POMOWIENIE i oskarzanie o przestepstwo!!! NIGDZIE nie napisalem, ze omijam clo, vat, srat i inny podatek. No chyba, ze sie myle i wytknie mi Pan to w MOJEJ wypowiedzi. Jesli Pan tego nie zrobi, ZADAM przeprosin na lamach forum.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 2:57 pm 

Żądać i oczekiwać można różnych rzeczy. :roll:
Niestety nie usłyszy Pan żadnych przeprosin a tłumaczył się będzie gdzie indziej. :wink:
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 2:59 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Żądać i oczekiwać można różnych rzeczy. :roll:
Niestety nie usłyszy Pan żadnych przeprosin a tłumaczył się będzie gdzie indziej. :wink:
Powodzenia
Jesli ja sie bede musial z czegos tlumaczyc to Pan rowniez...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 7:09 pm 

a dlaczego Pan Festiwal skupił się tylko na Panu Piotrku? Przecież ilu modelarzy korzysta z tzw. "paczek"? Dlaczego nagle Pan Festiwal się zainteresował tym rzekomym przemycaniem?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 7:33 pm 

No bo wkońcu znalazł do czego się może doczepic .......
taka jest prawda na Hpi drogo więc ludzie sprowadzają tak jest przecierz w wszystkich krajach i żaden tak nie narzeka jak pan .....
sorki za Ot ale musiałem ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 8:17 pm 

Imho nie do końca macie rację Chłopaki...

Oficjalnie trzeba by było stanąć po stronie Dystrybutora. Mimo wszystko odsprzedawanie sprzętu pochodzącego z poza granicy kraju, i pobierając z tego korzyści majątkowe, to działanie na szkodę legalnie działającej firmy. Wiem że sie to opłaca, obu stroną, t.j. sprzedającemu i kupującemu towar, ale jest to zupełnie nie fair wobec rodzimych przedstawicieli. Mimo tego w sumie spór nie do rozwiązania, bo nie udowodni się komuś że działa jak, jak to "ładnie" zostało określone przez Dariusza, przemytnik. Piotrek mógł przeceirz ściągnąć model na własny użytek, a że mu się nie spodobał, odsprzedaje go dalej.

Nie staje tu po stronie którejkolwiek ze stron, myśle ze oboje troszke za nadto bijecie pianę Panowie, i nawzajem sobie pluć w brodę. A przedstawicielstwo Hpi powinno dążyć do tego, aby nie opłacało się ściągać sprzętu z USA, tak jak to zrobil przedstawiciel Asso, mimo że dużo mniejszy, to wynegocjował takie ceny, że ściąganie sprzętu z zagranicy jest nieopłacalne...

Pozdrawaim i życzę szybkiego zażegnania konfilktu ;) pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 03, 2008 9:48 pm 

_bollo_ napisał(a):
Imho nie do końca macie rację Chłopaki...

Oficjalnie trzeba by było stanąć po stronie Dystrybutora. Mimo wszystko odsprzedawanie sprzętu pochodzącego z poza granicy kraju, i pobierając z tego korzyści majątkowe, to działanie na szkodę legalnie działającej firmy. Wiem że sie to opłaca, obu stroną, t.j. sprzedającemu i kupującemu towar, ale jest to zupełnie nie fair wobec rodzimych przedstawicieli. Mimo tego w sumie spór nie do rozwiązania, bo nie udowodni się komuś że działa jak, jak to "ładnie" zostało określone przez Dariusza, przemytnik. Piotrek mógł przeceirz ściągnąć model na własny użytek, a że mu się nie spodobał, odsprzedaje go dalej.

Nie staje tu po stronie którejkolwiek ze stron, myśle ze oboje troszke za nadto bijecie pianę Panowie, i nawzajem sobie pluć w brodę. A przedstawicielstwo Hpi powinno dążyć do tego, aby nie opłacało się ściągać sprzętu z USA, tak jak to zrobil przedstawiciel Asso, mimo że dużo mniejszy, to wynegocjował takie ceny, że ściąganie sprzętu z zagranicy jest nieopłacalne...

Pozdrawaim i życzę szybkiego zażegnania konfilktu ;) pozdro!

Chyba jedyna, sensowna, klarowna i piękna wypowiedź z całego tego sporu... I chętnie się pod tym podpisuje :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 04, 2008 3:56 pm 

Ja dla mnie zamiast się wykłucać, to należało by wyciągnąć wnioski, że skoro prywatna osoba może sprzedawać modele tanio, to tym bardziej dystrybutor byłby w stanie. Taka "walka z wiatrakami"="przemytnikami" nie ma sensu bo coś takiego było i będzie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 04, 2008 4:20 pm 

Bardzo cieszy mnie fakt, że wywiązała się dyskusja. :wink:
Uważam ze jest ona potrzebna a nawet niezbędna gdyż jest to temat dla wielu niewygodny i należy jasno postawić sprawę.
Chętnie zapoznam się z waszym punktem widzenia.
Ze względu na przygotowania do zawodów w Częstochowie dziś nie napisze odpowiedzi.
Zajmę się tym po powrocie w poniedziałek / wtorek.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 04, 2008 4:21 pm 

Karol Janiak napisał(a):
Ja dla mnie zamiast się wykłucać, to należało by wyciągnąć wnioski, że skoro prywatna osoba może sprzedawać modele tanio, to tym bardziej dystrybutor byłby w stanie. Taka "walka z wiatrakami"="przemytnikami" nie ma sensu bo coś takiego było i będzie.

Pozdrawiam

Własnie nie do końca. Dystrybutor musi płacic podatki i ponosic koszty zwiazane z działalnoscia gospodarczą, a osoba sciągająca model z zagranicy nie wystawi ci faktury Vat itp (po prostu omija te koszty). Teorytycznie Festiwal ma rację, ale uważam że spór jest totalnie bez sensu, a stanowisko jakie zajmuje dystrybutor jest delikatnie nie fair (straszenie Urzedami itp.)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 04, 2008 4:38 pm 

Od razu mówię, że staję po stronie Piotrka.
Wg mnie nie powinna tu mieć miejsca żadna kłótnia, a to, że Pan Darek ją zaczął to nie moja wina - po prostu boi się tego, że straci klientów, tym bardziej, że petrole to droga sprawa i spore zyski dla HPI Polska. Po części go rozumiem ale nie powinien się czepiać tego co robi Piotrek.
Wiele ludzi ściąga modele z zagranicy ale żaden przedstawiciel danej firmy na Polskę nie przywiązuje do tego takiej wagi!

Cała sprawa wygląda tak:
Gdy kupisz model od Piotrka nie dostaniesz gwarancji i faktury - można powiedzieć, że troszkę ryzykujesz.
Za to cena jest duużo niższa, a resztę pieniędzy można przeznaczyć na różne inne cele - choćby tuning czy fajną apkę.

Zaś jeśli kupisz model w sklepie HPI Polska dostajesz gwarancję, fakturę - po prostu wszystko.
Minusem jest tylko cena zakupu.

I o co te kłótnie? Kupujący i tak wybierze to, co będzie dla niego lepsze :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 04, 2008 5:40 pm 

Ja też stanę po stronie p.Piotra, ponieważ nadal przeciętnego polaka nie stać na model a tym bardziej PETROL'a.

Syncro dobrze mówi tylko, że kupując model u p.Piotrka zostaje ci ok.1000zł i dla mnie to jest taka gwarancja ponieważ coś padnie to kupujesz i nie czekasz po 14 dni roboczych na stwierdzenie czy to wada fabryczna czy z twojej winy.

Myślę za dało by się obniżyć ceny modeli, przykładem jest 1/8 RTR LIGHTNING STADIUM SPORT.

Nadal dużo osób będzie sprowadzać modele, bo jeśli nawet będziemy musieli zapłacić cło,VAT to i tak wychodzi taniej niż w Polsce.Po co mamy przepłacać jeśli za mniejsze pieniądze możemy dostać taki sam model tylko z kilku dniowym opóźnieniem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 04, 2008 9:19 pm 

ok. To ja dopowiem swoje. Zamawiamy z th. Nie omijając cła. Po średnim miesięcznym kursie dolara z cłem i vatem przeliczając na złotówke to 2700zł. W sklepie http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id=8334

3400zł ... za gwarancje ktora i tak na nic sie nie zdaje w takiej klasie modeli (wszystko co się zuzywa nie podlega gwarancji). Osobiście wole 2700zł wydać ....

Zaraz moze nie umiem odejmować .... 3400 - 2700 = 700zł ! troszku dużo jak na taki sklep nawet ... rozumiem prowizje ale to i tak wdlg. mnie za dużo. Zresztą jak już mówiłem kiedyś baja nigdy do tanich nie należała a w polsce to kosmos:)

Przeliczmy jakbyśmy słali do USA gdzie model kosztuje 920 usd ...

3400/2,21= 1528 USD !! !!! !!!! KOSMOS:) przeciętny amerykanin wypnie się na taką cene i wiadomo pójdzie i kupi gdzie indziej wiec my tez ignorujmy i róbmy swoje i kupujmy gdzie chcemy to wolny kraj :)

Staje po stronie piotrka. A poza tym śledze bardzo dokladnie ten temat i piotrek nigdzie nie napisał ze omija cokolwiek więc Pana zarzuty są pomówieniem i jak wiadomo zalicza się to do przestępstw.

Wdłg mnie piotrek chce wesprzec modelarzy i rozwinac petrole (dofinansowuje je z własnej kieszeni)- proszę bardzo ja nic widze w tym nic złego. - a to tylko 1 z 1000 rzeczowych argumentów które zaprzeczają czemukolwiek.

Żucić oskarzenie jest łatwo, trudniej je udowodnic, jeżeli ma zamiar Pan dalej atakować proszę o rzeczowe cytaty na ktorych podstawie mozna wnioskowac coś nielegalnego, niezgodnego z prawem.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona