Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 5:37 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2004 6:29 pm 

Co do zdejmowania klipsow to jest na to rada. Ja zakladam dwie opaski zaciskowe na klips, ale je nie zaciskam tylko tak w polowie skladam i na to wkladam koszulke termokurczliwa i juz. Nawet mozna dobrac kolor koszulki do koloru budy 8)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2004 8:49 pm 
tomalo

skad ja to znam... :)

A seryjne opony w Savage maja to do siebie ze sa miekkie i przy wiekszych predkoscich puchna :) mozna albo kupic lepsze opony
albo zalozyc twardsza wkladke i dodatkowo ... bierzemy mocna tasme (duck tape) - taka szeroka, przewaznie srebrna, jakby wzmacniana wloknami. wklejamy ja do wewnatrz opony na kleju CA... opona robi sie duzo sztywniejsza
i zmiejsza jej tendencja do balonowania...

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 18, 2004 9:35 pm 
tomalo

Porada ogolna :)

Swiece to bardzo wazny element wplywajacy na prace silnika. Ale tez ze swiecy mozna odczytac jak jest ustawiona mieszanka...

Wykrecajac po jezdzie swiece i patrzac na nia mozna sie wiele dowiedziec :)

Nowa swieca ma drucik i dol ktore sa blyszczace. Jesli po jezdzie drucik jest dalej swiecacy i spod swiecy jest mokry - mieszanka za bogata - osigane jest okolo 85% maksymalnej mocy silnika.

Jesli drucik zaczyna robic sie lekko szary a spod swiecy jest delikatnie wilgotny (nie mokry) mamy prawie maksymlna moc silnika.

Kiedy drucik jest szary a spod swiecy jest suchy - mamy 100% mocy silnika :)

Jesli drucik zaczyna sie odksztalcac a spod swiecy jest suchy to moc jest maksymalna, ale mieszanka za uboga ! Trzeba lekko wzbogacic mieszanke.

powodzenia :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2004 11:30 pm 

Czy kola i opony w Savage sa klejone w fabryce, czy trzeba samemu (w RTR i zestawie do skladania)? Mysle zeby odkupic od kogos komplet takich opon do mojego Clodbustera.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 26, 2004 9:20 am 

w rtr sa fabrycznie klejone ale warto czasami poprawic zeby miec 100%.

a
v
a 25% NiTrO :lol:
g
e

LT stage one acomplished

Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2004 10:12 am 

seryjne opony jeszcze mi sie nigdy nie odkleily mimo, ze naprawde ostro nimi szalalem. Co innego z oponami Big-Joe, ktore zalozylem na felgi Mambo. Odklejaly sie po kilkunastu minutach ekstremalnej jazdy ale znalazlem sposob aby zostaly juz na felgach na zawsze. Kupilem w Castoramie ekstremalny klej do gumy (nie pamietam nazwy w tej chwili) i postanowilem sprobowac. Efekt byl wysmienity! Opony nie da sie zerwac z felgi nawet na super ostrych jazdach po asfalcie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 7:31 pm 
tomalo

Co do jakosci klejenia serynjych opon nie mozna miec zadnych zastrzezen. Jedynie twardosc, a wlasciwie miekkosc opon pozostawia troche do zyczenia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 10:08 pm 

tomalo, o co chodzi z ta miekkoscia? Tak ogolnie to mnie chlopaki zmartwiliscie, bo ja chcialem od kogos odkupic bardzo tanio seryjne opony bez kol, a tak widze ze bede musial kupic komplet nowych.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 10:23 pm 
tomalo

jak na moj gust te seryjne opony moglyby byc twardsze... przy duzych predkosciach balonuja, w zakretach tez sie bardzo uginaja. No i z racji tego ze sa bardzo miekkie to strasznie szybko sie zuzywaja na asfalcie...

Osobiscie jak zalatwie seryjne opony to poszukam czegos innego... :)

co do wiekszej glowicy... jak bedziesz mial zamknieta bude w stylu hummera H2 to nawet najwieksza glowica nie poradzi.... pod taka karoseria robi sie sauna. Ja w swojej wycialem otwor w dachu nad glowica, cala przednia, tylnia i srodkowe boczne szyby i nie ma problemu... chlodzenie jest ok.
Warto w kazdej karoserii wyciac otwor w karoserii w przedniej szybie w osi silnika (na wprost)... to juz naprawde duzo daje.

Ostatnio edytowano Wt cze 29, 2004 10:33 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 10:25 pm 

Czyli dla mnie perfekt, potrzebuje ich do wspinania po kamieniach, im mieksze tym lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2004 8:20 pm 

Mam mały problem w moim samochodzikuponieważ jeśli tak na 'sucho' go popchne to coś strasznei dzwoni czy to możliwe że dzwonią dogbony w cup jointach ??? :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2004 8:48 pm 

kanon45 napisał(a):
Mam mały problem w moim samochodzikuponieważ jeśli tak na 'sucho' go popchne to coś strasznei dzwoni czy to możliwe że dzwonią dogbony w cup jointach ??? :?

A ogolnie Savage juz Ci dziala? Jak sprawuje sie serwo 645? Musisz dokrecic servo saver lepsza srubka bo nie mialem innej i teraz jest maly luz.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 02, 2004 8:44 pm 

Oj co ja bym bez pana zrobił!!! Savage zdiała jak marzenie choć to seervo działa fajnie acz nie tego się spodziewałem działa tylko trochę lepiej od seryjnego a z tą śróbka to musze to zrobić ale to jest ta co łpek wychodzi od podwozia tak?? Ale miałem ostanio sytuacjie wczoraj przejeździłem jeden bak no i dzisiaj wychodze pojezdzić a patrze a ty skid plata brak!!!!!!! Przestraszyłem się ale poszedłem i znalazłem go w tawie w parku!!! Ale teraz przykręciłem go tymi śrubami co mi daleś i zobaczymy :P . Ale znalazłem fajną miejscówke. Jak wyjezdzałem to zaczął padać deszcz więc stwierdziłem z bratem że trzeba coś zadaszonego. Więc pojechaliśmy pod most ten najnowszy (chyba siekierkowski) no i tak Mnóstwo chopek niskich loty ok 4 metry w poziomie no i jedna wielka 2m W Dół!!!!! wszystko zadaszone i jazda po takich małych jakby kamyzckach savage se tak bardzo nie brudzi a jazda jak po piachu ogólnie rzezc biorąc BOmbA!!!! :D Savage przepalił nastepny litr!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona