Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 6:07 am

Autor
PostNapisane: N mar 16, 2008 10:44 am 

Generalnie było OK. Parking blisko. Organizator zapewnił dostęp do BARDZO dobrej Pizzy :D. Dużym minusem było usytuowanie stanowisk serwisowych po przeciwnej stronie toru niż stanowisko sędziego. Minusem też były kiepskie bandy na torze, które często się rozpadały oraz nie przyklejona wykładzina do powiedzmy sobie szczerze parkietu, któremu by to już i tak nie zaszkodziło. Każde wbiegnięcie zawonika serwisującego wyścig powodowało "zmarchy". Jeszcze jedna sprawa. Jeśli wywieszanie wyników leży w gestii organizatora to powinien on przypilnować aby wywiesić wszystkie wyniki. Nawet te po ostatnim finale.
Ale ogólnie kolejne dobrze zorganizowane zawody. No i udane :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 16, 2008 11:50 am 

Barankiewicz Łukasz napisał(a):
Dużym minusem było usytuowanie stanowisk serwisowych po przeciwnej stronie toru niż stanowisko sędziego.

Powiem szczerze, że nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 16, 2008 11:57 am 

chodzi o sprawne pobieranie pchełek. Na szczęście zawodnicy dali rade :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 12:52 am 

Jak dla mnie to super impreza :D
Dywan faktycznie się zwijał ale podczas jazdy nie było to jakoś "strasznie" odczuwalne, za to miał fajne właściwości trakcyjne i bardzo dobrze mi się po nim jeździło moim scalpelem (mówię tylko w swoim imieniu :lol: ).
Opony dla 2WD i porządne nagrody przyciągnęły wielu zawodników :D
Jacek się postarał i zmajstrował naprawdę fajne zawody, oby tak dalej :D

Pozdrawiam,
Kuba

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 10:33 am 

Na samym początku gratulacje dla człowieka od czarnej roboty, Janka Pawlaka bez którego zaangażowania zawody w Ozorkowie nie odbyły by się. Janek jest nową twarzą w mikro ale jak widać wsiąkł jak my wszyscy w mikro bez reszty :)
Jeśli chodzi o ocenę zawodów to imprezę uważam za bardzo udaną (szczególnie dla mnie :) ). Rzeczy na plus:
+ parking blisko hali
+ duża sala
+ dużo miejsca w strefie serwisowej
+ duży tor
+ fajny, rytmiczny, szybki ale i techniczny tor ale to już zasługa nie kogo innego jak Arka Gajzlera :)
+ sprawne prowadzenie zawodów przez sędziego Leszka Zarembę
+ nagrody w postaci losowanych dwóch modeli Scalpel oraz pakietów dla najlepszych zawodników
+ gratisowe opony dla zawodników 2WD

Oczywiście były i minusy:
- brak podestu
- mało gniazdek z prądem w serwisie
- odklejające się bandy

Niestety kilka gorzkich słów należy skierować w stronę zawodników startujących w klasie Truck. To co było na torze to była walka o przetrwanie, żadnych zasad, nie puszczanie dublujących, obrona pozycji za wszelka cenę. I to wszystko w finale A. Trzeba coś z tym zrobić bo ze sportowej rywalizacji robi się Destruction Derby.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 1:34 pm 

Ja też oceniam że zawody były udane ale tor był trochę za mały jak na taką dużą sale. :) :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 4:23 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Niestety kilka gorzkich słów należy skierować w stronę zawodników startujących w klasie Truck. To co było na torze to była walka o przetrwanie, żadnych zasad, nie puszczanie dublujących, obrona pozycji za wszelka cenę. I to wszystko w finale A. Trzeba coś z tym zrobić bo ze sportowej rywalizacji robi się Destruction Derby.

Niektórzy zawodnicy notorycznie jeździli pod prąd. Osobiscie zaliczylem chyba 4 czołowe :?

Hala była bardzo duża więc tor mógł być wiekszy. W niektórych miejscach był on za ciasny (przynajmniej dla truckow).

Ogólnie zawody bardzo fajne :D

Ostatnio edytowano Pn mar 17, 2008 5:33 pm przez Andrzej Siwy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 5:30 pm 

Zawody ogólnie były OK.Organizacja dobra,sędzia spoko, pizza OK, parking blisko, urozmaicony tor dla trucków. Minusem był mały tor jak na tak dużą hale, bandy które czasem się odklejały, prócz serwisu na torze stały dzieci które wbiegały na tor jazdy nie patrząc na modele (mój model został przez to uszkodzony).

P.S.
Za uszkodzenie drugiego modelu dziękuję panu Dudzikowi który najprawdopodobniej ma problemy z odróżnieniem prawidłowego kierunku jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:59 pm 

Witam :)

Zgadzam się ze wszystkimi minusami o których mówiliście. Miałem starszny problem przede wszystkim z podestem. Nie dałem rady nic załatwić i padło na ławki.
Co do listew faktycznie też nie przemyślane do końca ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal;) A chodzi mi o to, że zamiast ttych listew miały być te szare pianki na rzepach ( sami osądźcie co było lepsze;) )
Co do gniezdek niestety nie było fizycznie możliwe zorganizowanie większej ilości bo nie było więcej na hali :(

Mam jeszcze pytanie: co sądzicie o tych bandach zewnętrznych w postaci belek drewnianych obłożonych gąbkami :?:

Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś uwagi to bardzo proszę - pomoże mi to w ewentualnej przyszłości w lepszej organizacji;)

Co zawodników gnających pod prąd zastanawiałem się czy nie przydało by się nagrywanie biegów kamerą cyfrową do wyłapywania takich osób i karania ich w razie kolizji skreśleniem najlepszego wyniku z tego względu, że nie udało mi się ukończyć nawet jednego biegu finałowego bez uszkodzenia zawieszenia przez kolizjie :cry: no ale to już temat do dyskusji

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 10:13 pm 

No więc ogólnie te ciężkie deski to dobry pomysł...
ale te pianki zdecydowanie gorszy, poprostu zatrzymują modele okręcając je, a zamiast pomagać zawodnikom i serwisowi, utrudniają im zadanie.
Uważam że same deski by wystarczyły, powstrzymywały by modele przed wypadaniem, a więc spełaniłyby swoje zadanie, w końcu po to są na modelach karoserie (do ochrony wnętrza modelu).
Jest to tylko moja skromna ocena i rozumiem, że może się ktoś z tym nie zgodzić. (np.Jeśli dla kogoś ważniejsza jest karoseria od wyniku)

Poza tymi piankami, podestem, i lekkimi fałdami; same plusy np. fajny tor, dobra pizza, wspaniałe nagrody, sprawiedliwie sprawnie przeprowadzone zawody, impreza naprawdę udana, gratuluje organizatorom, liga micro naprawdę zmierza w dobrym kierunku.

Uważam że wystarczy trochę chęci i pracy i mozna zorganizować naprawdę fajne zawody. W Ozorkowie powiodło się to po raz kolejny.

2 miejsce w klasyfikacji proxima mikromania w e18mikro std oraz 10te w e 18 t sezon 2006/2007
---SZUKAM SPONSORA---

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 10:28 pm 

Jest to dobre rozwiązanie ale te belki powinny być przymocowane, bo się ciągle przesuwały i trzeba było je ustawiać.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 19, 2008 5:21 pm 

Ja mam pytanie z troche innej beczki - będzię rozegrana eliminacja,która miałą być organizowana przez HPI? Podobno na zawodach ktoś powiedział,że już jej nie będzie,ale ja tego jakoś nie słyszałem :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 19, 2008 6:44 pm 
Administrator forum

Imreza sie odbędzie - prosze nie wierzyć plotkom.

Wypadnięcie jednej eliminacji wystarczy.

Finał zgodnie z data podaną w kalendarzu w Murowanej Goślinie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 19, 2008 8:02 pm 

Marek,

Nie chciałbym naciskać, ale im szybciej poznamy termin eliminacji, tym więcej osób przyjedzie.