Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 9:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 12:16 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
jezeli final MP ma byc na torze w piasecznie to porazka, to nie jest tor na MP, porownajcie przynajmniej jak wygladał tor na MP w 2007 w NT...

Będziesz mile zaskoczony ;)
Tor jest zagrodzony i na terenie toru jest budowany (prawie skończony) pawilon dla sklepu i serwisu. Tak więc wszystko bedzie nowe i blisko bedzie w razie problemów.

A jeżeli chodzi o sam tor to chwilowo wyznasczony jest linkami (cały dzień sie bawiliśmy) i jest ·ściagnięta trawa. W miejscach gdzie mają by łuki i hopy są już górki usypane z tej ziemi która została ściagnięta z trawą.
Ogólnie stan toru jest jeszcze surowy i narazie wszytskei hopy i łuki to prowizorki które mają wyznaczyć co gdzie będzie.

Co do układu i specyfiki toru narazie tajemnica ale powiem ze będzie trudniejszy i dłuższy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 12:52 pm 

Michał to jak się tak dobrze bawisz to wytłumacz mi niedouczonemu co oznacza skrót EMP przy zawodach w Poznaniu Piasecznie Olsztynie

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 12:58 pm 

skrzypiec patryk napisał(a):
Michał to jak się tak dobrze bawisz to wytłumacz mi niedouczonemu co oznacza skrót EMP przy zawodach w Poznaniu Piasecznie Olsztynie

to wiem ze czesc imprez sie pokrywa z imprezami ESS, ale nikt nie napisał że to kalendarz LOKowskich imprez zwanych Mistrzostwami Polski.

Kuba zdąrzyłem sie juz zoriętowac ze budujecie nowy tor, sorka że tak wyskoczylem, ale myślałem o starym torze, który prawde mówiąć przez nawierzchnie nie nawawał sie na off-road, to to sam beton byl.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 1:00 pm 

skrzypiec patryk napisał(a):

eliminacje do MP połączone z eliminacjami do Krajowych Mistrzostw ESS&RcMonster

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 1:07 pm 

Błażej co do czasów technicznych sie nie zgodze z Toba, jest tak w przepisach ze przysługuje to mozna go wykorzystać np wymiana kwarców, a co do tego że sie ktos spóźnił to OK, jego strata.

wymiana kwarcow?? na to jest czas przed rozpoczeciem zawodow... w przepisach jak wol stoi, ze kazdy zawodnik MUSI miec TRZY komplety kwarcow (nie dotyczy to tylko zawodnikow z aparaturami typu spectrum lub innych na 2.4GHz no i z aparaturami z synteza o ile odbiornik tez ma mozliwosc ustaiwenia kanalu... jak nie to trzeba miec trzy odbiorcze... nie jest to problem... ja mam kwarce na prawie cale pasmo 27AM)... tabela czestotliwosci musi byc udostepniona przez organizatorow badz sedziow jeszcze przed rozpoczeciem zawodow... zeby wyeliminowac bledy powinno sie podawac poprawne czestotliwosci w formulazu zgloszeniowym i czytac ze zrozumieniem to co podadza sedziowie badz organizatorzy w tabeli ustawienia biegow eliminacyjnych czy finalowych...
no jezeli walna sie sedziowie lub organizatorzy przy tworzeniu tabel to ok... powinien byc czas na zmiany... ale jesli wina lezy po stronie zawodnikow to zawsze winny jest ten ktory zle podal kanaly podczas rejestracji czy zle wlozyl do modeli...
a takie tam, ze ktos np. nie moze np odpalic bo silnik zalal w niczym nie powinno powodowac przedluzania oczekiwania na start innym zawodnikom...
takie zycie... kazdy placi frycowe...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 2:28 pm 

Błażej Zagozda napisał(a):
[...] dla mnie ilosc klas na zawodach i zwiazana z tym ilosc zawodnikow nie jest problemem... moga jezdzic nawet elektryki... caly pic polega na dyscyplinie... zawodnikow i sedziow... bedzie dyscyplina - bedzie porzadek i zawody beda isc sprawnie [...]

Dla mnie też to nie ma znaczenia, ale będzie tak jak w zeszłym roku... czyli 5 minut jazdy i jakieś 5 piw czekania na kolejną 5cio minutową eliminacje.. :lol: To mija się z celem. Paweł Lipiński na rccars, bardzo fajnie napisał czego chcemy po przez podział klas spalinowych... Już nie chodzi o nawierzchnie, trudno się mówi. Ale chodźi o czas jazdy na jednych zawodach. Przy podziale będzie mozna rozegrac minimum 5 eliminacje, a nie jak do tej pory to bywało 3. A jesli komuś źle poszło, to pojechał na zawody 400km by przykładowo pojechac sobie te 3 eliminacje i liczmy 1/4 finału.. Przydałoby się troche więcej jazdy niż w zeszłym sezonie.

I jeszcze mała dygresja,

EMP w Poznaniu, 10-11 MAj,
Jak tor tam będzie ? Tylko mi nie mówcie, że taki jak na Esse w zeszłym roku. Bo szkoda modelu na aswalt... Mam cichą nadzieje, że to będzie tor chłopaków od monsterów, którzy się pokazywali na EMP i PP w Murowanej ;)

Pozdrowionka.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 2:53 pm 

Błażej dałem tylko przykład z kwarcami, ja jak do tej pory brałm raz czas techniczny na wymiane odbiornika na MP w NT bo po sobotniej ulewie odbiornik mi wariował i montowałem drugi (zreszta koledzy zawodnicy z mojego półfinału mowili mi aby brał czas techn.) miałem prawo wziąść czas i wykorzystałem to prawo. Nie mówie tu o jego naduzywaniu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 3:45 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Błażej Zagozda napisał(a):
[...] dla mnie ilosc klas na zawodach i zwiazana z tym ilosc zawodnikow nie jest problemem... moga jezdzic nawet elektryki... caly pic polega na dyscyplinie... zawodnikow i sedziow... bedzie dyscyplina - bedzie porzadek i zawody beda isc sprawnie [...]

Dla mnie też to nie ma znaczenia, ale będzie tak jak w zeszłym roku... czyli 5 minut jazdy i jakieś 5 piw czekania na kolejną 5cio minutową eliminacje.. :lol: To mija się z celem. Paweł Lipiński na rccars, bardzo fajnie napisał czego chcemy po przez podział klas spalinowych... Już nie chodzi o nawierzchnie, trudno się mówi. Ale chodźi o czas jazdy na jednych zawodach. Przy podziale będzie mozna rozegrac minimum 5 eliminacje, a nie jak do tej pory to bywało 3. A jesli komuś źle poszło, to pojechał na zawody 400km by przykładowo pojechac sobie te 3 eliminacje i liczmy 1/4 finału.. Przydałoby się troche więcej jazdy niż w zeszłym sezonie.

I jeszcze mała dygresja,

EMP w Poznaniu, 10-11 MAj,
Jak tor tam będzie ? Tylko mi nie mówcie, że taki jak na Esse w zeszłym roku. Bo szkoda modelu na aswalt... Mam cichą nadzieje, że to będzie tor chłopaków od monsterów, którzy się pokazywali na EMP i PP w Murowanej ;)

Pozdrowionka.

nie licz na inny na terenie MTP nie da sie innego zrobic

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 6:57 pm 

Acha... no to słodko... :?
To może chociaz organizatorom uda się zrobić namiastkę Ostravy :P ? Na wykładzinie bardzo chętnie bym pojezdził, z resztą nie ja jeden ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 8:31 pm 

To może chociaz organizatorom uda się zrobić namiastkę Ostravy :P ? Na wykładzinie bardzo chętnie bym pojezdził, z resztą nie ja jeden ;)

nie ma to jak 1 EMP Poznań (o ile pierwsza) OFF-ROAD bedzi ena ON-ROAD :mrgreen:

p.s
Chyba pod koniec marca sa zawody w Brnie na hali :) jak coś zapytaj MIchała Zielińskiego bo mi podsyłał link do tego, ale mi go gdzieś wcieło..

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 8:48 pm 

nie ma to jak 1 EMP Poznań (o ile pierwsza) OFF-ROAD bedzi ena ON-ROAD :mrgreen:

p.s
Chyba pod koniec marca sa zawody w Brnie na hali :) jak coś zapytaj MIchała Zielińskiego bo mi podsyłał link do tego, ale mi go gdzieś wcieło..

http://www.arcslavkov.cz/ na terenie targów w Brnie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 9:00 pm 

Dla mnie jednak zakrada się trochę optymizmu, ponieważ będzie pare eliminacji. Nie mniej jednak nie rozdzielenie klas to PORAŻKA

PS Fajnie że jest eliminacja "on road" tylko musi być dobrze zorganizowana zeskok z hopek z płyty oraz kawałki wykładziny

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 03, 2008 9:50 pm 

Michał Zieliński napisał(a):
PS Fajnie że jest eliminacja "on road" tylko musi być dobrze zorganizowana zeskok z hopek z płyty oraz kawałki wykładziny

To może tez zawody co Krzydziek D. zrobi pod M1 w Kraku też wciągnoć jako EMP hehe :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 11:39 pm 

ej eliminacji tym lepiej bule rozegrane na wysokim poziomie zawodniczym jak i organizacyjnym :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 11:59 pm 

Michał Zieliński napisał(a):
ej eliminacji tym lepiej bule rozegrane na wysokim poziomie zawodniczym jak i organizacyjnym :D

No wiadomo, im więcej tym lepiej. Ale miał być podział, więcej kwalifikacyjnych jazd... :? A to będzie tak samo jak wcześniej... Czekanie 2-3h na kolejną jazde.. Chyba że się wezmą ostro do roboty. Wszystko wg rozpiski, bez opóźnień i czekania na innych. Nie przyjechali - trudno, nie ma gotowego modelu - trudno ! Nie jedzie !
Po zawodach w Schwedt, załowałem że wcześniej tam nie jezdziłem :) Ale wkońcu jestem Polakiem i bronie tego co polskie :o

Miejmy nadzieje, że będzie wszystko okey...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona