Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 3:04 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 6:21 pm 

Witam!
Mój obecny model to Savage 3.5..
Mam kilka pytań:
Pierwsze moje pytanie (moze sie zdawać bardzo głupie)
Jak hamować? Umiem tylko zmniejszyć obroty ale to nie daje efektu hamowania kołami tylko wytracania prędkości poprzez brak gazu.. Jak hamować blokując koła na wysokich obrotach?
Jak efektownie i bez większych zniszczeń modelu skakać?
Jak kręcić bączki savem?
Jak działa w Savie tzw. "Drugi Bieg", do czego służy, jak go ustawić i wykorzystać, bo nie mam o tym kompletnie pojęcia, a nie widzę, żeby tenże mi się zmieniał w czasie jazdy.. ;/
Czy można w jakiś sposób zmniejszyć promień skrętu oprócz regulacji servo skrętu na aparaturze? Bo to w czasie szybkiej jazdy, gdy także potrzebny jest ostry skręt jest dość trudne.
Jak odpowiednio wyregulować ISN I HSN, aby Sav nie spalał za dużo, ale żeby miał także dobre przyspieszenie?
Jak robić podjazdy i jazdę przez przeszkody Savem?
Jak ogólnie jeździć Monster Truckiem, co powiniennem zrobić, aby ta sprawiała mi jeszcze większą satysfakcję?

Ostatnio edytowano Śr lut 27, 2008 11:27 pm przez adzinek, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 8:33 pm 

A instrukcje do modelu to Ty masz?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:10 pm 

Ahaaaa.. Takie pomocne komentarze możesz zatrzymać dla siebie... Wierz nie tylko ty umiesz czytać ze zrozumieniem, ale ja się nie doszukałem odpowiedzi na niektóre dręczące mnie pytania, a chcem się o nie zapytać fachowców i osób doświadczonych, dodam, iż w moim ojczystym języku, nie po angielsku, francusku i niemiecku, choć angielski znam bardzo dobrze i uwierz mi, ale przeczytałem instrukcję w całości.

PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:13 pm 

adzinek napisał(a):
Witam!
Mój obecny model to Savage 3.5..
Mam kilka pytań:
Pierwsze moje pytanie (moze sie zdawać bardzo głupie)

... tak samo jak pozostałe

i naucz się polskiego

sorry, ale to już drugi post, który czytam i nie mogę sie podnieść

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:25 pm 

... o_O Widzę, że to forum profesjonalistów w każdym calu, którzy za nic mają chęci dowiedzenia się rzeczy, które są niezbędne do czerpania radości z modelu.. Jak jesteś Tomku taki mocny to możesz się wykazać na inny temat niż modelarstwo.. Zobaczymy, czy jesteś takim geniuszem na którego starasz się na tym forum kreować. Twoje niektóre posty także do innych początkujących użytkowników są żenujące.. Z tego co czytałem to większość z nich traktujesz jako "niedorozwiniętych umysłowo" lub odprawiasz ich z "a nie było instrukcji?".. A do swojej Polszczyzny nie mam raczej żadnych zastrzeżeń...

Ostatnio edytowano Śr lut 27, 2008 11:30 pm przez adzinek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:29 pm 

adzinek napisał(a):
... o_O Widzę, że to forum profesjonalistów w każdym calu, którzy za nic mają chęci dowiedzenia się rzeczy, które są niezbędne do czerpania radości z modelu.. Jak jesteś Tomku taki mocny to możesz się wykazać na inny temat niż modelarstwo.. Zobaczymy, czy jesteś takim geniuszem na którego starasz się na tym forum kreować.

ja sie nie kreuję, ja jestem geniuszem :D

adzinek napisał(a):
Twoje niektóre posty także do innych początkujących użytkowników są żenujące.. Z tego co czytałem to większość z nich traktujesz jako "niedorozwiniętych umysłowo" lub odprawiasz ich z "a nie było instrukcji?"

lepiej bym tego nie ujął

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:30 pm 

Wiem, bo na nic innego Cię niestety nie stąć. A jak powiedział Michał Anioł "Geniusz to wieczna cierpliwość".. Więc Ty nim jednak nie jesteś.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:56 pm 

adzinek napisał(a):
Wiem, bo na nic innego Cię niestety nie stąć. A jak powiedział Michał Anioł ...

znam znam, gra w GKSie :)

Ostatnio edytowano Cz lut 28, 2008 7:21 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 11:56 pm 

zaraz mnie cos trafi jak sie takie zeczy widzi "DO CZEGO JEST 2 BIEG" a dlaczego twoj tata zmienia biegi w samochodzie !? odpowiedz se

ehh... ale z braku zajecia, napisałem odp na te "zadziwiające" pytania. ( i nie kłam ze niema nic w instrukcji o skrzyni biegow bo sam zresztą widziałem ze tam jest ! )

1.Modelem sie hamuje w przeciwną strone, czyli jak dodajesz gazu to spust "wciskasz" w strone ciala, jak chcesz zachamowac to odpychasz palcem spust od siebie

2.Skakanie, jak nos ci nurkuje ku ziemi to dodaj gazu, jesli zas nos jest za wysoko i model upadnie na "tyłek" to wtedy spust od siebie ( hamuj )

3.Jak wiesz jak wygląda bączek to powinienes nawet z obserwacji byle zabawki zobaczyc jak to sie robi... skrecasz kola na maxa i gaz do dechy

4.Jak ustawic skrzynie biegow to NAPEWNO masz napisane w instrukcji, sam zresztą widziałem ze jest o niej tam napisane ( jak regulowac itp ) A do czego on słuzy - nazwa ci nic nie mowi ? po co jest bieg ?! Po to zeby model zmienil przelozenie i jechal szybciej Neutral ( litości, ile ty masz lat ?)

5.regulacja ISN HSN - Tego co jak co ale chyba w internecie jest NAJWIECEJ!!

6.No załamujesz mnie coraz bardziej - jak wjechac na przeszkode... wciskasz gaz i jedziesz Rolling Eyes

7.Zrobic sobie jakies przeszkody jak to na monstera przystało i latac w powietrzu

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 6:16 am 

A ja tylko mam nadzieje ze to jakas prowokacja bo te pytania to az mnie obudzily mimo tego ze jest 5 rano... Jestem tez ciekaw jakim cudem czytajac ta instrukcje przeoczyles fragment o hamowaniu :roll:

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 11:00 am 

Draxan tu ma rację.. 8) To była prowokacja :wink: Metody M&Msów i Pana Ziobry ..Nie jestem taki głupi.. :D Tylko chciałem zobaczyć jak zareagujecie na takie pytanka idiotyczne. :lol: :twisted:

A z tym Michałem Aniołem to wygrało.:

adzinek napisał:
A jak powiedział Michał Anioł ...

Tomek:
znam znam, gra w GKSie :D

To to już było najlepsze.. :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 1:23 pm 

Nie rób z siebie idioty, naucz sie posługiwać językiem polskim, zamiast kupować model mogłeś kupić słownik ortograficzny.

Zadałeś takie pytania na które odpowiedź masz w instrukcji. Doświadczeni użytkownicy tego forum powtarzają cały czas to samo(np od tego jest instrukcja) i dla nich te tematy są nudne bo kilka razy w tygodniu znajdzie się taki inteligent który nie wie co to instrukcja i opcja Szukaj na forum...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 6:32 pm 

adzinek napisał(a):
Draxan tu ma rację.. 8) To była prowokacja :wink: Metody M&Msów i Pana Ziobry ..Nie jestem taki głupi.. :D Tylko chciałem zobaczyć jak zareagujecie na takie pytanka idiotyczne. :lol: :twisted:

A z tym Michałem Aniołem to wygrało.:

adzinek napisał:
A jak powiedział Michał Anioł ...

Tomek:
znam znam, gra w GKSie :D

To to już było najlepsze.. :P
A co chciales osiagnac tym tematem? Wywolac kolejna klutnie?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 6:36 pm 

Chciał się chłopak wyróżnić ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 8:04 pm 

Wiecie co ,może nie jestem super profesjonalistą ale powiem tak:TE pytania są GŁUPIE!Wszystko masz w instrukcji,a jak nie masz to spytaj się taty,on napewno ic odpowie albo rozkręci model(ojcowie to lubią,przynajmniej mój:D).Wiesz spaliniak nie będzie ci chamował tak jak elektryk bo popsują mu się zębatki(przynajmniej tak mi się wydaje).Czytam to forum i zadaje sobie pytanie:dlaczego nikt nie używa szukaj,przecież tyle tego było...

URL=http://dziecineo.prv.pl]Obrazek[/URL]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona