Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:02 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 19, 2008 10:26 am 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
chyba już wystarczy
a co do cwaniakowania to zwróćcie uwagę na częste opisy aukcji od złotówki "jeśli cena mnie nie zadowoli, odwołam oferty", to jak to jest, albo sprzedaję, albo nie

Jeśli ktoś widzi taki opis wystarczy zgłosić to do obsługi allegro, aukcja zostanie zablokowana (bo na pewno nie warto licytować na takich warunkach). Co to za kraj, że ludziom szkoda 2 zł, by wystawić normalną aukcję. :roll: Po za tym jest coś takiego jak aukcja prywatna.

Czas wyczyścić chyba temat i przenieść zawartość do kosza :wink:

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 19, 2008 11:58 am 

Temat stworzyłem nie po to aby dyskutować o prawie i uczciwości, a napiętnować nieuczciwych ludzi! Koniec dyskusji bo zamknę temat.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 19, 2008 2:26 pm 

Kuba sorki , ale dam moją odpowiedź.
Czy Wy myślicie że ja chciałem mu zapłacić tylko 5,50zł + koszta przesyłki za MT2? NIE! Ja napisałem mu nawet oferte wymiany jego MT2 za mojego Xraya M18T , nie odpisał przez 5 dni. Dzwoniłem cały dzień. Nie odbierał. W końcu napisał że nie sprzeda modelu... I na tym sprawa sie zakończyła (ale sie nie zakończy)mimo pisania wielu maili!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 19, 2008 3:17 pm 

przepraszam ale jeszcze się wtrącę. Myślę, że do ww wątku nie ma już co wracać, koledzy postąpią jak uważają za słuszne.

O ciekawej sprawie pisze jeden z kolegów (oktopus). Całe szczęście, że cwaniaczków jest niewielu... Sam się kiedyś przyjemnie zaskoczyłem, gdy kupiłem model asso MT osiemnastkę od pewnego kolegi z Gdańska- towar nie spełnił moich oczekiwań i dostałem pieniądze z powrotem po odesłaniu modelu. Szacunek.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 24, 2008 12:50 pm 

Witam
Ostatnio zostałem oszukany przez:
Krzysztofa Borowickiego z Poznania
na allegro "borowicki"
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1204668
Kupilem auto:
http://www.allegro.pl/item311180578_spa ... iegi_.html

Zostalem ewidentnie oszukany gdyz opis nie zgadzal sie ze stanem faktycznym autka a mianowicie:

1.uszkodzony tylni dyfer(ciezko chodzi "strzela jak sie kreci kolami")
2.2biegowa skrzynia nie przekazuje napedu na przod
3.2 bieg jest starty tak ze wogole sie nie zazebia (na 1ce jeszcze pojezdzi ale to tez "na sile")
4.brak srubek mocowania elementu trzymajacego przednie gorne wahacze
5.brak wszystkich amortyzatorow
6.piasty tylnych kol klejone distalem

Na brak amorkow i klejenie piast moge przymknac oko bo nie zworcilem uwagi na zdjeciach..Choc powineien sprzedjacy rowniez opisac WSZYSTKIE niedomagania autka....
Ale punktow od 1 do 4 nie da sie dojrzeć na zdjeciach.

Napisalem o tych zeczach do sprzedajacego jak rowniez zadzwonilem jednak "udawal greka" jak to jest mozliwe ze ja to sprawdzilem...i jak ja to sprawdzalem...
Jak mu powiedizlem ze ma oddac pieniadze to powiedzial ze ich nie ma..."Zreszta co ja bym chcial za takie pieniadze"..
W skrocie oszust,klamca i zlodziej ,wyludzacz...

Znalazlem Filipa Borowickiego z Poznania :
http://nasza-klasa.pl/profile/5313694 Ktory na 99% jest synem sprzedajacego, w jego opisie widnieje link do naszego forum-moze bys sie wypowiedzial????
A moze to ty strzeliles bajke ojcu o bdb stanie tego auta ;ojciec w dobrej wieze wystawil a teraz nie wie o co chodzi...MAm nadzije ze cos konkretnego napiszes..

pozdrawiam wiitteek
ps ciekawe w jakim stanie jest silnik moze w likend bede go probowal odpalic...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 24, 2008 3:54 pm 

Może krąży gdzieś po forum bo napisał w "O sobie" że poleca tą stronke.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 24, 2008 4:39 pm 

Z poznania jest

Ostatnio edytowano Pn mar 24, 2008 6:52 pm przez Tomek Wasilewicz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lut 24, 2008 7:09 pm 

Witam !!!

Niestety trafiłem na nieuczciwego kupującego o loginie ,,wiitteek".

Model przekazuje napęd na przód, 2 bieg się wrzuca, dyfer jest sprawny chyba że On go zepsuł.
Śrubek przyznaję że nie dałem .
Syn nie opowiadał mi żadnych bajek, bo modelarstwem zajmujemy się razem i wiem co w tym modelu było nie tak, więc napisałem na aukcjii że silnik gaśnie .
Absolutnie odpieram zarzuty wiittka.
Jestem uczciwym sprzedającym- proszę spojrzeć na mój profil allegro. Ja nie mam negatywów a On tak i to sporo !!!

Nick allegro: wiitteek

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=254550 to Jego profil

Tytuł:
PostNapisane: N lut 24, 2008 9:47 pm 

Witam
Jak sie ciesze ze raczyl Pan podjac dyskusje bo emailem dostalem calkowicie inna odpowiedz....
Juz od poczatku ziorytowala mnie Panska wypowiedz..na ale przeanalizujmy calosc:

Cytuj:
Niestety trafiłem na nieuczciwego kupującego o loginie ,,wiitteek".

-nieuczciwy kupujacy hmmm a to pech a co sie stalo?pieniazki nie ten kolor mialy ?moze zawinil atrament w bankomacie i zle sie wydrukowaly...ale chyab nie jest tak zle bo mowil Pan przeciez ze juz nie ma Pan tych pieniedzy... to chyba nie byly jednak takie zle jak ktos je przyjal...Na drugi raz prosze sie nie godzic na przelewy bankowe pozniej to tylko problemy ze zle pieniadze sa...i w zlych nominalach bakomat wyplaca...

Cytuj:
Model przekazuje napęd na przód

jutro bede musial zrobic filmik jak to przekazuje...-a moze to jest oneway..znaczy twoway...bo ani w jedna ani w druga strone nie przekazuje napedu

Cytuj:
2 bieg się wrzuca

-2gi bieg napewno sie wrzuca...prosze zobaczyc na zebatki (robie slabe zdjecia ale juz na foto widac ze nie ma co sie wrzucac...)
Obrazek

Cytuj:
dyfer jest sprawny chyba że On go zepsuł.

Przedni sprawny tylni przycina przeskakuje-jutro filmik zrobie
Cytuj:
On go zepsuł.
-a moze poczta go zepsula...albo kosmici...
wiesz jakbym chcial psuc to juz by nie przypominal samochodu..zreszta jakbym chcial miec cos popsute to bym kupil popsute-zawsze to taniej...

Cytuj:
Śrubek przyznaję że nie dałem .

bingo:
Obrazek
widze ze zaczyna pamiec i prawdomownosc wracac...

Cytuj:
wiem co w tym modelu było nie tak, więc napisałem na aukcjii że silnik gaśnie .

do silnika nic nie mam i miec nie moge chyba ze jest bez tloka lub inne jakies cuda...
Nie mow ze tylko byla sprawa z silnikiem bo zmienie swoje stanowisko na ekpertyze ...ps moja firma bierze 50euro za godzine mojej pracy-tez mialbym cie tak skasowac?

Cytuj:
Jestem uczciwym sprzedającym- proszę spojrzeć na mój profil allegro. Ja nie mam negatywów a On tak i to sporo !!!

To ja jestem uczciwym allegrowiczem DBAJACYM o dobro swoje i innych i wystawiajacym ZASLUZONE komentarze - proszę spojrzeć na mój profil
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=254550
szczegolnei na odwetowe komentarze negatywne ktore swiadcza o tym ze
jestem uczciwy i nie puszczam plazem kretaczom i allegrowiczowym oszustom;
Wystawiajac komentarze negatywne a poprzez to otrzymujac negatywy odwetowe chronimy innych allegrowiczow przed takimi oszustami jak "borowicki".

Co do ilosci nagatywnych komentarzy to bedziesz mial proporcjonalnie podobna ilosc jesli do piatku 29 luty 2008 nie zwrocisz pieniedzy na moje konto i prosze mi wierzyc ze komentarz napewno nie rozwiaze tej sprawy

pozdrawiam wiitteek

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 26, 2008 5:30 pm 

co do kolejnego nieuczciwego
kolega Kamil Maszkowski miał mi zrobić wałki karbonowe do m18tki
wysłałem mu pieniądze, czekając na przesyłkę
na poczatku pisał że nie może dostac materiału, potem mówił że lada dzień będzie wysyłał, później przestał odpowiadać przez gadu gadu, na zawodach powiedział że wysłał i wyśle mi skana "kwitka" od wysyłki paczki, ale nie wysłał ani nie odpowiadał na żadne moje próby kontaktu...
nie polecam żadnych interesów z nim mimo że na pozór wydaje się uczciwy...

2 miejsce w klasyfikacji proxima mikromania w e18mikro std oraz 10te w e 18 t sezon 2006/2007
---SZUKAM SPONSORA---

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 26, 2008 5:41 pm 

Miałem z Kamilem Maszkowskim podobne kłopoty. Moje naleganie o oddanie pieniędzy trwały pół roku. Niedawno zobaczyłem, że przedmiot który od niego kupiłem (teoretycznie zaginiony na poczcie polskiej) jest wystawiony w dziale sprzedam :/
Nie polecam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 26, 2008 8:37 pm 

Panie "borowicki"
Czy to juz wszystko na temat?
Bo nie widze zeby pan sie wylumaczyl ze swojej winy lub probowal zalagodzic sytuacje...
niepozdrawiam wiitteek

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 3:35 pm 

Skoro już jesteśmy przy Mikrusiarzach to Robert Podrazik do dzis nie oddał mi kasy za wyścig 12godzinny,który był w sierpniu. Nie polecam robienia interesow z tym czlowiekiem

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 3:47 pm 

Koles niepisz takich rzeczy na forum bo ta sprawa była niedogadana w tej kwesti poniewaz zostałem zaproszony na ten wyscig bo niby niemieliscie zawodnika do timu trzabyło ta sprawe załatwic samemu a nie przez kogos nieczułem sie zobowiazany do zapłaty poniewarz zostałem ZAPROSZONY.
I nieodradzaj interesuw zemna poniewaz nigdy niemiałem z toba nic doczynienia w tej kwesti a nie jedna osoba moze potwierdzic ze jestem zetelny i uczciwy DLAMNIE SPRAWA JEST ZAMKNIETA

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 27, 2008 4:08 pm 

Odradzam zdecydowanie kolesia o loginie na allegro grzech69 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=311383201 kupił ode mnie przedmiot i nie wpłacił do tej pory. To jakieś dziecko bawiące się allegro. Jest to niejaki Grzegorz Laskowski Z Piaseczna.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Następna strona