Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 2:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 15, 2008 6:49 pm 

witam
jestem nowy....niedawno kupiłem sobie model spalinowy jednak w rzaden sposób nie mogę go odpalić....szarpanka chodzi dosyć cięzko dopiero po paru razach zaczyna puszczać i w miarę da się szarpać.....nie wiem co może być nie tak wszystko poustawiane jest niby dobrze...a i jesszcze przy szarpaniu leci paliwo z wydechu czy tak powinno być?....bardzo proszę o pomoc

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 15, 2008 7:29 pm 

Silnik przelany :lol: wykręc swiece postaw model bokiem i pociągnij kilka dobrych razy za szarpanke do poki całe paliwo nie wycieknie, ( uwazaj zeby ci jakies syfy nie wleciały podczas tej czynnosci )

PostNapisane: Pt lut 15, 2008 9:33 pm 

fidek napisał(a):
witam
jestem nowy....niedawno kupiłem sobie model spalinowy jednak w rzaden sposób nie mogę go odpalić....szarpanka chodzi dosyć cięzko dopiero po paru razach zaczyna puszczać i w miarę da się szarpać.....nie wiem co może być nie tak wszystko poustawiane jest niby dobrze...a i jesszcze przy szarpaniu leci paliwo z wydechu czy tak powinno być?....bardzo proszę o pomoc

napisz krok po kroku co robisz przy odpalaniu

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 15, 2008 11:49 pm 

no więć tak.....zatankowałem zbiornik do pełna.....podpompowałem paliwo kilka razy tą pompeczką co jest przy zbiorniczku......potem grzeję świecę tą grzałką(gdy sprawdzałem po wykręceniu świecy to niestety nie żarzy się a gdzieś przeczytałem że powinna)ale ładuję jeszcze bo może podgrzewacz był rozładowany......właczam aparaturę nadajnik,odbiornik....no i szarpę szarparką(tylko strasznie ciężo chodzi)po wyjęćiu i przeczyszczeniu świecy(tak jak wcześńiej kolega informował że świeca może być zalana) szarparka już chodzi lepiej ale cały czas nie mogę odpalić silnika...no i tyle narazie z moich prób nic więcej nie robiłem

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 15, 2008 11:52 pm 

fidek napisał(a):
no więć tak.....zatankowałem zbiornik do pełna.....podpompowałem paliwo kilka razy tą pompeczką co jest przy zbiorniczku......potem grzeję świecę tą grzałką(gdy sprawdzałem po wykręceniu świecy to niestety nie żarzy się a gdzieś przeczytałem że powinna) ...

a doczytałeś tam gdzie po co sie ma żarzyć?

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 12:57 am 

no podobno jak jest sprawna świeca to po wykręceniu i podpięciu ją do napięcia ma się żarzyć(moja się nie żarzy)nic więcej nie pisało.....ja niebardzo się w tym wszystkim orientuję tyle tylko co wyczytam porady doświadczonych bardziej osób....w praktyce to jednak nie tak łatwo już idzie tym bardziej że mam pierwszy raz z tym styczność.....dla niektórych może wydawać się śmieszne to co piszę i o co pytam ale ja niestety nie umiem sobie narazie z tym poradzić(tak jak piszę ...to co przeczytam próbuję zastosować tylko nie zawsze wychodzi)gdybym miał w tej chwili lepszą sytuację finansową pewnie bym oddał komuś do ustawienia i wyrególowania....chociaż z drugiej strony jak sam się nie nauczę tego ustawiać to troszkę słabo rokuje na przyszłość.......narazie z zabawy nici:(

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 1:21 am 

Jak zapewne sie orientujesz silniki spalinowe dzialaj dzieki explozja paliwa (w uproszczeniu). Teraz odpowiedz sobie na pytanie, JAK ma sie to paliwo zapalic skoro NIC go nie prubuje nawet zapalic? Rownie dobrze zamiast tej swiecy mogl bys wtyknac tam patyk, tez by podobnie dzialal ;) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 1:32 am 

fidek napisał(a):
no podobno jak jest sprawna świeca to po wykręceniu i podpięciu ją do napięcia ma się żarzyć(moja się nie żarzy)nic więcej nie pisało.....(

kolego, przepraszam Cię, nie pogniewj się... ale czy Ty jesteś specjalnej troski?
skoro było napisane, że grzałka ma rozżarzyć świecę żarową do uruchomienia, a Twoja nie żarzy to jak u licha ten silnik ma się uruchomić?

a jeszzce powiedz jak czyściłeś tę zalaną świecę bo może i ona jest do wymiany

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 1:34 am 

wybacz ale nie rozumiem ...jak to nic go nie próbuje zapalić .....? chcę ię dowiedzieć czy ta świeca faktycznie powinna się żarzyć (tak aby to było widoczne)czy niekoniecznie(nie musi być tego widać)bo nie wiem jaka może być przyczyna że się nie odpala skoro jest nowe wszystko

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 1:38 am 

kolego, przepraszam Cię, nie pogniewj się... ale czy Ty jesteś specjalnej troski?
skoro było napisane, że grzałka ma rozżarzyć świecę żarową do uruchomienia, a Twoja nie żarzy to jak u licha ten silnik ma się uruchomić?

a jeszzce powiedz jak czyściłeś tę zalaną świecę bo może i ona jest do wymiany[/quote]

nie gniewam się(poprotu chciałem się czegoś dowiedzieć)nie czyścilem jej specjalnie .....dmuchnąłem parę razy i zostawiłem na boku wykręconą a silnik bez świecy parę razy szarparką

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 1:59 am 

fidek napisał(a):
nie gniewam się(poprotu chciałem się czegoś dowiedzieć)nie czyścilem jej specjalnie .....dmuchnąłem parę razy i zostawiłem na boku wykręconą a silnik bez świecy parę razy szarparką

prawidłowo :D

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 9:55 am 

Tego chyba nikt nie napisał, to ja napiszę : świeca musi się żarzyć i to bardzo dobrze widać, ten drucik rozgrzewa się do czerwoności. Musisz ją oczywiście prawidłowo podpiąć do grzałki, czyli korpus świecy musi się stykać z zewnętrzną metalową obudową grzałki a ten dzyndzelek świecy musi się stykać z wewnętrznym stykiem grzałki.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 10:13 am 

dokładnie tak jak wyżej, może za słabo przytknąłeś tą świece i odrazu zakładasz że jest do wyrzucenia, musisz ją poprostu mocniej wcisną w grzałkę ! Tylko się nie oparz !

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 10:31 am 

dokładnie tak się styka.....niestetyy się nie żarzy....albo świeca jest walnięta albo ta grzałka jakiś syf....dzięki za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: So lut 16, 2008 10:35 am 

a jeszcze mam takie pytanie ....jak to wszystko teraz ustawić(podokręcać )aby nie zalać teraz tej nowej świecy?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona