Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 8:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lut 10, 2008 12:25 pm 

Witam!
Jako niezbyt dośwaidczony zawodnik pozwoliłem sobie ocenić (jak zwykle) doskonałe zawody mikro i podziękowac jego organizatorom za wspaniałą "zabawę".

+ Fajny tor (pozytywna trudność dobrania przełożnia)

+ Bardzo dużym plusem były grzybki

+ Mimo iż było tylu zawodników dość sprawnie wszystko poszło i nie było większych spóźnień:) Wszystko sprawnie poszło

+ Projektor z wyświetlaniem wyników

+ Pizza Hut

+ 4 eliminacje

Minusy:

- Okropna hopa (druga) do trucków.... Jak już miało być offroadowo to nie za bardzo wyszło z wykonaniem, pierwsza ok,a druga do niczego

- Nie równe łączenie pasów wykładziny

- dysyć długie dojście z parkingu

Podsumowując zawody świetne, jestem jak najbardziej milo zaskoczony:)
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w mojej ojczystej Łodzi 8)

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 10, 2008 1:39 pm 

Mateusz Purgał napisał(a):
Minusy:

- Okropna hopa (druga) do trucków.... Jak już miało być offroadowo to nie za bardzo wyszło z wykonaniem, pierwsza ok,a druga do niczego

Co do tej hopki to trzeba było nauczyć się z niej skakać :) Ja zwalniałem przed hopka,dodawałem gazu i było wszystko ok.

+ za numerki na ścianie, a nie tak jak ostatnio na ziemi

PostNapisane: N lut 10, 2008 1:43 pm 

Andrzej Siwy napisał(a):
Mateusz Purgał napisał(a):
Minusy:

Co do tej hopki to trzeba było nauczyć się z niej skakać :) Ja zwalniałem przed hopka,dodawałem gazu i było wszystko ok.

nie no, mnie tez po pewnym czasie juz sie dobrze z niej skakalo, ale moze lepiej było zrobić po prostu zwykłą...takie jest moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 2:34 pm 

Hopy po to tworzy się na off-roadzie aby było trudniej , mozna by było je zabrać ale wtedy mieli bysmy modele off-roadowe jeżdżace on-roadowo ALE PO CO?
Jak napisał Andrzej jesli ktos umiał ustawić wózek to wygrał zawody, udowodnili to on i Patryk.
Doświadczenia z ościennych krajów pokazały nam, że halowe zadowy mogą być naprawdę emocjonujące i posmysły stamtąd zaczerpnięte (jak powyższa "kombinowana" hopka) będą u nas stałym, i ciągle rozwijanym elementem.
Czeka więc Was wiele zaskoczeń.

Dla mnie zawody bardzo udane organizacyjnie i sportowo. Maly minus dla łaczeń tasmą wykładziny, ale to była dla nas nauka, wiecej takiego błedu nie popełnimy

Wszystkim obecnym bardzo dziękujemy za tak liczną frekfencję i zapraszamy na kolejne zawody, mam nadzieję, że już wkrótce.
Szczególne podziękowania dla Pana Leszka :) vel "wściekłego psa" za sędziowanie, organizację i sprawne prowadzenie zawodów

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 4:30 pm 

barankiewicz grzegorz napisał(a):
...
Szczególne podziękowania dla Pana Leszka :) vel "wściekłego psa" za sędziowanie, organizację i sprawne prowadzenie zawodów

...zły,jeszcze nie wściekły... :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 4:32 pm 

Jestem za offroadem, w zawodach i zgadzam się z Tobą. Uwazam ze nisko zawieszone bagusy, ktore jezdza jak torowki to nie rozwiązanie... Dlatego w Łodzi też będzie offroad, z kolegami mamy wiele pomysłów, ktore poddamy pod rozwagę organizatorom... Wiadomo ze klasa terenowa musi byc terenowa:) pozdrawiam i rownież podziekowania dla pana Leszka

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 9:01 pm 

Zawody bardzo udane. Bylo fajnie, bez opoznien. Najlepsze zawody w sezonie wedlug mnie, tylko duzo ludzi. Smieszny byl fakt nagrod ufundowanych przez firme HPI tylko dla zawodnikow jezdzacymi modelami HPI/LRP/HB. Jest to dla mnie zalosne - zabawny chwyt marketingowy ktory zupelnie nie pasuje do atmosfery zawodow mikro. Razem ze znajomymi smialismy sie w drodze ze nie bedzie ich komu dac i mielismy racje. No coz ale sa ludzie ktorzy nie lubia jak dzieje sie dobrze. Zakonczmy temat bo przykro mi sie zrobilo.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 9:28 pm 

Szymon Madziara napisał(a):
... Smieszny byl fakt nagrod ufundowanych przez firme HPI tylko dla zawodnikow jezdzacymi modelami HPI/LRP/HB. Jest to dla mnie zalosne - zabawny chwyt marketingowy....

Dobrze,że zawodnicy posiadający modele Xray-a są na tyle nadętymi bufonami,że posiadanie takiego modelu daje im pełnie zadowolenie i satyswakcję i nie oczekują niczego więcej...bo reszta to badziewie.

Ps.Mam nadzieję,że Twoja wypowiedż była tylko i wyłącznie osobista i nie przemawia przez Ciebie zazdrość.Były już sytuacje gdzie zawodnicy słusznego producenta mieli dostać zupę darmową...i to nie HPI...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 10:39 pm 

Zawody bardzo udane. Bylo fajnie, bez opoznien. Najlepsze zawody w sezonie wedlug mnie, tylko duzo ludzi.

Żałujesz, że było dużo ludzi??? To ja żałuję, że nie szanujesz innych, ich pracy i wysiłku i tego, że chcą się ścigać. Wymień w takim razie kogo nie powinno być na zawodach, żeby odpowiadało królewiczowi. I pomyśl, że inni ,mogą wymienić Ciebie...

Smieszny byl fakt nagrod ufundowanych przez firme HPI tylko dla zawodnikow jezdzacymi modelami HPI/LRP/HB.

Jest to dla mnie zalosne - zabawny chwyt marketingowy ktory zupelnie nie pasuje do atmosfery zawodow mikro.

Twoja wypowiedź również...

Razem ze znajomymi smialismy sie w drodze ze nie bedzie ich komu dac i mielismy racje. No coz ale sa ludzie ktorzy nie lubia jak dzieje sie dobrze. Zakonczmy temat bo przykro mi sie zrobilo.

Co do nagród, to ciesz się, że większości dystrybutorów udało się wygospodarować nagrody.
Ciekawe dlaczego tak śmiałeś się ze znajomymi. Chyba tylko z zazdrości, że sam nic nie dostaniesz i nie wiń o to organizatorów. Prośby o wsparcie zawodów nagrodami skierowaliśmy do WSZYSTKICH, jak widać HPI, Kyosho i Asso zależy na promowaniu klas i zawodników. Co w tym takiego dziwnego?

No coz ale sa ludzie ktorzy nie lubia jak dzieje sie dobrze. .

Jeśłi jeździsz innym modelem niż wyżej wymienione, to masz rację. A o kończeniu tematu nie tobie decydować. I dla informacji wszystkich, którzy mylnie, jak kolega, interpretują ideę nagród. To nie organizator kupuje nagrody, tylko prosi dystrybutorów o wsparcie, nagrody są FUNDOWANE. Jeśli jest inaczej, na pewno jest to zaznaczone.

Zakonczmy temat bo przykro mi sie zrobilo

Jak ci się zrobiło przykro, to idź do kina na jakąś komedię. Mi też jest przykro, że ideałem dla ciebie jest mało ludzi, brak nagród itp.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 10:53 pm 

Szymonie różnica pomiędzy firmą Hpi polska ,a firmą Xray polska jest taka ze jedna firma docenia zawodników startujących w zawodach ich wózkami, a druga ma ich głęboko w ..... Gdzie stosunek modeli jednej firmy do drugiej to 80% na 20% na korzyść firmy Xray w klasie standart, a w openie osiągnęli 100%. Może tu bym upatrywał braku zainteresowania i promocji zawodów micro ze strony tej firmy. Określiłbym to jako monopol, a dalej idąc brak zainteresowania, bo, po co zajmować się, czymś gdzie i tak nie ma alternatywy dla zawodników. Niestety, ale jest to przykre.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 11:18 pm 

Z tego co pamiętam na koniec poprzedniego cyklu Ligi Mikro owy mający gdzieś potrzeby zawodników dystrybutor ufundował talony wartości 100zł każdy dla pierwszej trójki w każdej z klas BEZ WZGLĘDU NA TO CZYM KTO JEŹDZIŁ. Za te talony mógł sobie każdy KUPIĆ CO CHCIAŁ w sklepie tegoż dystrybutora, zgadza się? Zresztą jak pamiętam w Lidze Micro NIGDY NIE BYŁO PODZIAŁU na obozy jeżdżące modelami tego czy innego producenta, wszyscy zawodnicy byli równi również jeśli chodzi o nagrody, zgadza się? Zawody we Wrocławiu są więc pierwszymi na których ktoś próbuje dzielić zawodników na "swoich" i "obcych", zgadza się? Czemu to ma służyć?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 10, 2008 11:44 pm 

Witam wszystkiech,
jak dla mnie zawody były spoko :D , co prawda dywan był dość nietypowe co było zaóważalne zwłaszcza w 2WD ale na szczęście przed finałami udało mi sie opanować model :D .
Faktycznie zawodników było... duużżoo, ale to przecież żadana wada :) powinniśmy sie cieszyć :P , a zresztą wszystko przebiegało bardzo sprawinie. Dosłownie zero opóźnień, a każdą kolejkę kończyliśmy wręcz przed czasem :wink: .
No i generalnie było git, oby tak dalej :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 12:20 am 

Nie jest dla mnie idealem zeby klasa mikro sie nie rozwijala i nie bylo zawodnikow. Myslalem ze mozna sie domyslic ze duzo zawodnikow= duzo czasu na rozegranie zawodow= pozna godzina zakonczenia = pozny powrot do domu. Z drugiej strony nie widze innej opcji zeby zawody nie byly rozgrywane w formi jednodniowiej. Zawody skonczyly sie okolo 21:30. Mam prosby do pana Michala:
1. Niechcialbym zeby ktos nazywal mnie krolewiczem
2. Napisalem ze najlepsza impreza w sezonie wedlug mnie.
3. Szanuje wszystkich zawodnikow, organizatorow itd. ale uwazam (ja) ze firma hpi zastosowala chwyt ponizej pasa.
4. Nie winie o nic organizatorow. Wszystko co napisalem o nagrodach dotyczy firmy HPI.
5. Nie zaluje ze nie dostalem nagrody, ktora i tak w zaden sposo by mi sie nie przydala.
6. Nie moja wina ze niektorzy maja inne poglady niz ja. Szanuje twoja krytyke ale sie z toba nie zgodze.
7. Bylem pozytywnie zaszokowany ze organizatorom udalo sie wynegocjowac tylu sponsorow, zawody naprawde byly super.
8. Chcialem skonczyc temat zeby nie wywolywac bezsensownej dyskusji.
9. Pozatym nie umialem wyrazic tego co chcialem przez klawiature ale chcialem napisac mniej wiecj to co Pan Morawski.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 12:46 am 

Przemek Morawski napisał:
[Z tego co pamiętam na koniec poprzedniego cyklu Ligi Mikro owy mający gdzieś potrzeby zawodników dystrybutor ufundował talony ....]
Przemku to było rok temu, czas idzie do przodu nie cofamy się i nie oglądamy się do tyłu, jeśli mieli byśmy przypominać sobie, co było to talony pojawiały się i znikały na tej imprezie.
Rozmowa jednego z organizatorów zawodów z fundatorem zeszłorocznych nagród, przed impreza Wrocławską była na zasadzie tego, co napisałem wcześniej. Jeśli chcesz więcej info zapraszam na priv, bez nie potrzebnej kłótni na forum, temat jest zupełnie inny, chodzi w nim jak było na imprezie. Moje wyjaśnienie dla jednego z uczestników zawodów, którego śmieszyły nagrody oraz zbyt duża ilość osób była taka jak ja widzę. Pozdrawiam Przemku.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 12:58 am 

Przemyslmy wszystko. Przeczekajmy emocje, bo powoli atmosrefa robi sie taka jak nie na mikro. To nie ma sensu. Ja przepraszam za to ze moze kogos urazilem ale nie to mialem na celu.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona