Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 11:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 9:10 pm 

dokładnie, ja sam teraz kombinuje na czym to zarabiać ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 9:59 pm 

Taaa, a jak chłopak dorośnie to dalej będzie lewiznę trzepał bo teraz weźmie od klienta 122zł i wszystko jego a jak zalegalizuje działalność to z tych 122zł zostanie mu już tylko 81zł a z tego jeszcze będzie musiał na ZUS zarobić. A dopóki tacy jak on będą po cichu chałturę odstawiać tak długo będą nieuczciwą konkurencją dla tych co są głupi i legalnie swój biznes prowadzą.

EDIT:
A żeby nie było że truję nie na temat to mam problem z kompem więc walę tutaj. Program napisany w Clipperze drukuje na igłówce przez LPT. Niestety nie drukuje jak należy, drukuje bardzo wolno i nie drukuje ostatniego wiersza, trzeba całkowicie zamknąć program aby drukarka puściła ostatni wiersz, co robić???

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 10:08 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Taaa, a jak chłopak dorośnie to dalej będzie lewiznę trzepał bo teraz weźmie od klienta 122zł i wszystko jego a jak zalegalizuje działalność to z tych 122zł zostanie mu już tylko 81zł a z tego jeszcze będzie musiał na ZUS zarobić. A dopóki tacy jak on będą po cichu chałturę odstawiać tak długo będą nieuczciwą konkurencją dla tych co są głupi i legalnie swój biznes prowadzą.

Dlaczego odrazu zakladasz ze bedzie na lewo jechal wiekszosc zycia?? Z czego by pozniej dostal emeryture, rente? Wydaje mi sie ze wie co robi a jak dla mnie ten sposob zarabiania pieniedzy jest lepszy a nie stanie pod brama i lapienie sie kogo cyknac z torebki!!
Napewno jest mlody i kasa mu jest teraz potrzebna a ze zna sie dobrze na komputeracj to dobrze. To tylko jego zaslugo i niczyja inna .

Edit:
Przeciez od tego jest forum o komputerach.

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 10:28 pm 

To ja się tak podepnę,
Mam serwer na Ubuntu (ver. serverowa) do niego podpiętą drukarkę, zaistalowałem wszystkie narzędzia hp które sa na linuxa, a CUPS jej nie wykrywa. Do tego chciał bym przez SAMBę udostępnić ją lokalnie. Pytanie szczere, bo nie za bardzo mam pomysł co dalej....

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 11:06 pm 

Tak, chcialbym zarobic na nowy model!
A jak na moj wiek 17 lat to nie moge za bardzo pracowac normalnie.
Chodze do szkoly, mam duzo nauki, chce kims byc i miec odpowiednia prace w przyszlosci. A teraz co mi pozostalo. Praca nad komputerami, bo jedynie na tym sie znam, moj tato jest informatykiem ale zajmuje sie innymi rzeczami, internetem, voipem itp. A ja mam kolego wieksze umiejetnosci niz zainstalowanie drukarki :d
Pozdro

The Cura

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 11:09 pm 

AAAA jeszcze jedno... jezeli dostajes kase od rodzicow lub cioci czy kogos to jest to darowizna a od darowizny tez powinienes odprowadzic podatek :) Zglosic to i cos tam wyliczaja nawet nie wiem ile procent ale iles jest..
Pozdro

The Cura

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 11:32 pm 

Erik Turlejski napisał(a):
To ja się tak podepnę,
Mam serwer na Ubuntu (ver. serverowa) do niego podpiętą drukarkę, zaistalowałem wszystkie narzędzia hp które sa na linuxa, a CUPS jej nie wykrywa. Do tego chciał bym przez SAMBę udostępnić ją lokalnie. Pytanie szczere, bo nie za bardzo mam pomysł co dalej....

wiem ze to nie miejsce ale miałem taki sam problem co prawda z inną dystrybucją. udało mi sie obejśc ten problem instalując linxa na innym kompie ( redhat zadziałał ) i podgrałem/poskładałem pliki konfiguracyne do "serga" w którym to miało pracować.
no i walczyłem z lexmarkiem e232

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 12:32 am 

amonsul napisał(a):
Erik Turlejski napisał(a):
To ja się tak podepnę,

wiem ze to nie miejsce ale miałem taki sam problem co prawda z inną dystrybucją. udało mi sie obejśc ten problem instalując linxa na innym kompie ( redhat zadziałał ) i podgrałem/poskładałem pliki konfiguracyne do "serga" w którym to miało pracować.
no i walczyłem z lexmarkiem e232

Hmm, ciekawa metoda, muszę wypróbować, ale obawiam się, że coś leży po stronie sprzętowej - stary ten serwer i chyba nie najlepiej u niego z obsługą usb, ale zainstaluje tam nowsze ubu (teraz jest 6.06) to może odpali.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 1:33 am 

opcja dramat printserwer sprzętowy :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 8:53 am 

Gieroll napisał(a):
Myślę Piotrek, że nie powinieneś się tym chwalić, pamiętaj,polska mentalność, komuś może będzie szkoda :wink: a dane podałeś "na talerzu" :twisted:
Tyle, ze moja sytuacja jest w pelni legalna, jesli znajdzie sei "zyczliwy" to zapraszam na kontrole, gwarantuje, ze nic nie znajdzie :P

A teraz ja zadaje pytanie odnosnie komputerow:
na jednym z moich laptopow wystapil blad z nagrywarka dvd. Otoz jest to nagrywara Phillipsa DVD, oprogramowanie jakie przyszlo z kompem do jej obslugi to jakies powalone ROXIO, ktore wkurza mnie do granic mozliwosci wiec wyladowalo w koszu. Niestety proba obsluzenia tej nagrywarki programem NERO zakonzcyla sie niepowodzeniem: w programie widac, ze plytak sie nagrywa jednak po jej wyciagnieciu jest ona pusta. Co robic? Dodam, ze sterowniki oczywiscie sa zainstalowane.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 9:43 am 

Jak program legalny "BOX" zadzwonić na infolinie tech. produktu. pomogą na pewno.

jeżeli OEM z innej nagrywarki upewnić sie czy na pewno niema blokady pozwalającej mu pracować ze sprzętem danego typu. np. tylko z LG.

jak nielegalna kopia to radź sobie sam. :twisted:

nacisnąć w uruchomionym programie ctrl+r i sprawdzić jaka nagrywarka jest wybrana jako domyślna ( może jest obraz na dysku wybrany? )

a może jest zaznaczona opcja tylko symulacja w oknie nagrywania?

Wiktor Sułek napisał(a):
lol jak naprawicie koledze komputer i on wam zapłaci to odliczycie od tego VAT? pomyślcie

Mozę sie mylę ale odliczenia VAT przysługują tylko firmie. a aby taką posiadać trzeba płacić haracz do zusu w postaci 7xxpln co miesiąc bez względu czy firma ma obrót czy nie. w/g mnie to jest zdecydowane przegięcie. i rodzynek w postaci prawie 3 miesięcznego okresu rejestracji firmy ( chociaż podobno czas ten uległ skróceniu ostatnio) raczej nie zachęca do otwierania własne działalności.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 9:57 am 

amonsul napisał(a):
Jak program legalny "BOX" zadzwonić na infolinie tech. produktu. pomogą na pewno.

jeżeli OEM z innej nagrywarki upewnić sie czy na pewno niema blokady pozwalającej mu pracować ze sprzętem danego typu. np. tylko z LG.

jak nielegalna kopia to radź sobie sam. :twisted:

nacisnąć w uruchomionym programie ctrl+r i sprawdzić jaka nagrywarka jest wybrana jako domyślna ( może jest obraz na dysku wybrany? )

a może jest zaznaczona opcja tylko symulacja w oknie nagrywania?

Wszystko w pelni legalne a nero uniwersalne. Zaznaczona jest dobra nagrywarka a nie obraz dysku. Rowniez jest zaznaczone nagrywanie a nie symulacja.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 10:11 am 

amonsul napisał(a):
... przysługują tylko firmie. a aby taką posiadać trzeba płacić haracz do zusu w postaci 7xxpln co miesiąc bez względu czy firma ma obrót czy nie. w/g mnie to jest zdecydowane przegięcie... raczej nie zachęca do otwierania własne działalności.

Dochodzimy do sedna sprawy. Jak już ktoś działalność otworzy to czeka go (nierówna) walka z szaraczkami, którzy wezmą od klienta 30zł za godzinę i jest to dla nich pełnia szczęścia. Na legalu po odliczeniu kosztów z tej kwoty zostało by może na czysto z 5zł za godzinę a tyle to na roznoszeniu ulotek można zarobić.

EDIT: No i nikt nie doczekał się porady od fachowca który jak to napisał "moje umiejętności są większe niż zainstalowanie drukarki". Czekamy na odpowiedzi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2