Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 10:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł: Synteza
PostNapisane: Pt maja 04, 2007 8:43 am 

Witam mam takie pytanie czy wie ktoś jak w MX-3S zmienić kanał ? Ja mam do niej instrukcję ale jest ona po angielsku.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 04, 2007 9:55 am 

obok ekraniku masz taka klapkę pod nią jest przycisk "setup" przyciskasz go
,i klawiszami "+oraz -" zmieniasz kanał .aby zatwierdzić kanał ponownie przyciskasz setup. lecz aparatura musi być wyłączona

Tytuł: Synteza
PostNapisane: Pt maja 04, 2007 10:17 am 

Działa :lol: Dzięki za pomoc :D

Tytuł:
PostNapisane: N sty 13, 2008 11:16 am 

chciałbym się was zapytać czym najlepiej zasilać tę aparature czy 8x sanyo 2700mAh czy może jakiś pakiet co sie bedzie bardziej oplacało narazie zaczynam modelarstwo rc może dopiero za jakiś na zawody i co wtedy z góry dzięki za wszytkie odpowiedzi

Tytuł:
PostNapisane: N sty 13, 2008 11:25 am 

Odgrzebałeś temat z przed 2 lat...

Tytuł:
PostNapisane: N sty 13, 2008 11:44 am 

Bartek no i co z tego,że z przed dwóch lat.Dobrze,że używa opcji szukaj i nie zakłada nowego tematu.Nie rozumiem o co ci chodzi :?

Co do pytania to kup 8 akumulatorków i powinno być git.Ja tak miałem 2 lata i aparatura trzymała bardzo długo.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 13, 2008 2:37 pm 

Ja mam akumulatorki GP 1500mAh i na nich aparatura włączona chodziła koło 48h non-stop ;) Akumulatorki górą :!:

PS

Jak masz jakąs starą apke to wymontuj to miejsce na baterie gdzie sie wsadza, dolutuj grubsze kable i wtyczke i ładuj sobie w ładowarce normalnie 8) Chyba, że masz od razu na 8 do akumulatorków :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 07, 2008 7:50 pm 

Mam takie pytanie odnośnie tej aparatury, chiałbym się dowiedzieć lie kanałów moge wybrać, z tego co ja widze moge wybrac tylko 4 :/ jesli się da inne niż wciskajac inc +/- to prosze o info co i jak gdyż w instrukcji nic nie ma

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 07, 2008 9:10 pm 

W tym temacie, to chyba mógłbym się nazwać "miszczem"

avatar_mk - wybacz, że opowiem całą historię, ale może komuś się przyda

Trzy lata temu kupiłem w USA Sanwe MX-3 (27MHz) z której byłem bardzo zadowolony, dokupiłem dodatkowe 2 komplety kwarcy - pełnia szczęścia.

W połowie ubiegłego roku wpadło mi do kieszeni parę nadplanowych złotych i zapragnąłem większego szczęścia. Po długim myszkowaniu po internie, postanowiłem dokonać zakupu w Polsce, zależało mi na czasie. Wymiana kilku e-maili z różnymi sklepami i dokonałem zakupu MX-3S!

Jak dotarła do mnie sprawdziłem czy działa, zmieniłem z dwa razy kanały i .... tu popełniłem błąd (dotyczy każdego zakupu) - zbyt mało czasu poświęciłem na dokładne sprawdzenie sprzętu.

Po jakiś 2 tygodniach zorientowałem się, że moja Sanwa wbrew mojej wiedzy i opisom internetowym, zamiast oferować mi dwadzieścia kilka kanałów oferuje zaledwie 4 :(

Uznałem, że to małe zmartwienie - przecież jest na gwarancji. Więc pojechała do serwisu. Niestety po kilku dniach dostałem odpowiedź, że aparatura jest sprawna i wszystko jest OK.
Zdziwienie moje było co najmniej wielkie, jak to jest OK, jeżeli działają tylko 4 kanały zamiast nastu ? "Wyjaśniono" mi, że tylko wersja azjatycka była wielokanałowa, a europejska jest 4 kanałowa.
Wykonałem kilkadziesiąt telefonów i e-maili do znajomych, do różnych sklepów które miały w ofercie "S-kę".
Większość nie miała pojęcia, że sprzedaje wersję 4 "kanałową", ponieważ prosiłem aby sprawdzono jak to wygląda na ich egzemplarzach, zwykle wtedy nabywali nowej wiedzy - tak przynajmniej twierdzili.

Znajomy prowadzący sklep modelarski, również podzwonił i uzyskał zupełnie inną informację. To wersja azjatycka ma tylko 4 kanały, a europejska była i jest wielokanałowa!

Niestety "wszystko się zgadza" sklep w którym kupiłem pechową Sanwę zaopatruje się u hurtownika ściągającego sprzęty RC z Dalekiego Wschodu.

Reklamować nie miałem jak, bo mój sklep akurat w opisie sprzętu nie napisał konkretnie nic o "kanałach"

Nie muszę nikomu mówić, że cała sytuacja wk.... mnie do bólu.
Dodatkowo zdążyłem sprzedać wcześniej moją starą MX-3.
Ostatecznie wyszedłem na tym jak "Zabłocki na mydle", nie dość że miałem tylko 4 kanały, to tylko te i żadne inne ! W starej miałem 3 różne kwarce i mogłem dokupić inne jakie mi by pasowały.

Po tym wszystkim, pożyczyłem od kumpli kasę i kupiłem w USA za te same pieniądze MX-3 FHSS, tym razem nikt nie zrobił już ze mnie durnia.

Ot i cała historia - długa, ale pouczająca.
Znajomy elektronik, kombinuje czy nie ma możliwości odblokować-przeprogramować apy, ale na razie zero sukcesów.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 07, 2008 9:51 pm 

Aha historia mnie poprostu dobiła :/ nie wiem co mam teraz zrobic :/
Czy napisać do sklepu w którym zakupiłem aparature o wymiane czy co moge podać linka do aukcji gdyz jescze jest na allegro w opise było " Dostępne kanały: 50-59, 81-92" czyli jak mam 4 to chyba moge reklamować ?? prosze doradzcie cos :/

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 07, 2008 10:44 pm 

Rozumiem, że 10-cio dniowy okres przysługujący na zwrot towaru do sklepu bez konieczności podawania przyczyny - nieużywanego (w przypadku zakupu w sklepie internetowym) już minął ?

Jeżeli sklep na swojej stronie w opisie ma podany szeroki zakres kanałów, możesz spróbować reklamować towar jako niezgodny z podaną specyfikacją. Zrób sobie zrzut ekranowy strony z opisem.
Ale nie wróżę powodzenia, mnie odpowiedziano w jednym sklepie, że wiedzą o niewłaściwym opisie, ale wg nich to tylko "taka ogólna informacja".

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 07, 2008 10:50 pm 

Tak okres ten na bank minął a dwa nie moge sie doprosic jescze o przysłanie paragonu :/ zrobie zrzut na pc i zobacze co bedzie w toku :/ jeszcze zadam pytanie zmiane kanalu sie robi wciskajac setup przy aparaturze off i wciskajac inc +/- ? pokzuje mi ten sposob od 40.665 do 40.695 eh jak coś będe informował jak sie sprawy mają

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 10:52 am 

Brak paragonu, to brzydki postępek ze strony sklepu - może przypadek, ale wówczas dosłaliby go natychmiast.

W takim układzie jesteś raczej na przegranej pozycji - niestety.

Zmiana kanałów odbywa się przy wyłączonej apce, naciskasz przycisk "setup" znajdujący się po prawej stronie apki (pod małą klapką) i przyciskami +/- zmieniasz kanał
w "lewo" dojdziesz do off-a (wówczas apa nie nadaje), w "prawo" masz 4 kanały od 50 do 53, takie same jak mam ja.

A żeby dodatkowo cię zmartwić, to z doświadczenia naszej grupy wiem, że niestety Sanwy o tym samym kanale, ale różnym zakresie fal np. 27,255 AM i 27,255 FM będą się zakłócać (najczęściej AM jeździ, FM wariuje)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 1:00 pm 

nic tylko sobie strzelićw głowe :/ paragon mowili ze wyślą napisałem czekam na odp ale nie daruje tego .Jescze jedno pytanie jesli bym miał na zawodach ta aparature i nie miałbym kanału to to może być problem?
będe informował jak sie sprawy mają

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 08, 2008 1:28 pm 

to pytanie, to już nie do mnie

ja tu jestem gościnnie, klasyczny on i off-road porzuciłem na rzecz trialu :wink:

teoretycznie masz inne (wirtualne kwarce) na zmianę, ale to są już Wasze / sędziów zasady podejścia do tego tematu

my jeździmy pojedynczo, czasami równolegle na 2 trasach więc konflikty kwarcowe mają znaczenie głównie w sytuacji, gdy "jadąc" przemieszczamy się wszyscy razem - i dlatego staramy się, żeby ich nie było

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona