Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 23, 2026 5:32 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 20, 2008 12:01 pm 

z tym ze po kazdej jezdzie trzeba dawac aro to bzdura, aro sie daje jak model ma stac nie ruszany wiecej niz kilka dni.

GG:2247936

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 20, 2008 12:50 pm 

Jak sie zakreca silnikiem ??Dajmy , ze model bedzie uzywany co weekend wiec jak czesto trzeba wlewac ARO ?? Gdzie i jakie ARO kupic ?? Czym i co jeszcze konserwowac ?

Tytuł:
PostNapisane: N sty 20, 2008 1:39 pm 

Ja jeżdżę przeważnie raz na tydzień więc dla mnie to jest po każdej jeździe.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 8:44 am 

Juz mnie przekonaliscie, ze moj nastepny model bedzie spalinowy tylko teraz pytanie jaki ? Male pieniadze takie autko nie kosztuje wiec jak cos takiego kupie to chce byc pewny, ze to dobry wybor. Savage 3.5- zdania sa przerozne na jego temat. Czytalem na forum rcracing o nim i wiekszosc zniechcecala do tego modelu. Mowili ze badziewie, trudny dostep do wszystkoego co tam w modelu sie znajduje, bardzo wywrotny dlatego ,ze ma wysoki srodek ciezkosci itp. Drugi model ,ktory mi sie podoba to HB Lightning stadium sport ale ten z kolei ma maly przeswit i nie wiem czy bedzie dobrze sie czul na hopach...Wczesniejszy model (wheely King) kupilem bez skonsultowania tego z Wami i ogolnie malo o nim wiedzialem i niestety juz go sprzedaje...dlatego prosze pomozcie w wyboze :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 9:11 am 

Jeśli chcesz skakać to savage jeśli tor to Lightning stadium sport.Lecz miałem savage i w ciągu roku zepsułem 3 razy zębatki w dyferencjałach i ogólnie by gdzieś się dostać praktycznie rozkładałem cały model więc to jest minus.
Lecz lajtem też można skakać http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=4

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 9:26 am 

Jest tyle opini na jego temat nie ktorzy mowia ze jest super a inni ze szmelc... :?

Ostatnio edytowano Pn sty 21, 2008 12:04 pm przez bartosz1992, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 10:04 am 

Miałem savage 3,5 i nie do końca jest to super model.Tak jak mówiłem by gdzieś się dostać trzeba rozłożyć praktycznie cały model.Sav oprócz zębatek w dyfrach jest pancernym modelem dobrym do skakania.Ja teraz nie kupił bym sava bo przerzuciłem się na truggy a teraz na buggy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 12:07 pm 

Heh jak to sa skoki w wykonaniu lajta to normalnie strach sie bac ;) ;) . Dla mnie to jest zjechanie z gorki :P .
Jesli chodzi o skakanie savem to z wczoraj : http://picasaweb.google.pl/hodi77/AWFWieczorowPor
oraz filmik z przed 2(3?) dni : http://s227.photobucket.com/albums/dd28 ... 190111.flv

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 5:36 pm 

Nie mogłem znaleźć jak skakał lajtem gość na rampach wtedy wybijał się z rampy z 2m:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 21, 2008 6:52 pm 

4x4OffRoad napisał(a):
No tak, oczywiście na zużycie paliwa składają sie dokładnie te same czynniki co w pojazdach 1:1, ale jeśli przy regulacji i docieraniu silnika bedziemy trzymać sie wszystkich zaleceń podanych przez producenta powinno wszystko sie udać i model będzie palił tyle ile przewiduje producent a nie więcej! Sprawa jest prosta, przed zakupem należy sprawdzić jakie spalanie paliwa podaje producent lub zapytać na forum, a przy modelu elektrycznym zapytać o czas jazdy na odpowiednich ogniwach!

w żadnej instrukcji nie widziałem zużycia paliwa, ale jesli kolega ma taka to chętnie spojrzę.

4x4OffRoad napisał(a):
Można też nieco zaoszczędzić mieszając dobre paliwo z nieco gorszym i tańszym 50/50 - jeśli chcemy pojeździć rekreacyjnie dla przyjemności, a na zawodach to juz oczywiście trzeba lać to co najlepsze - wiadomo!

pierwszy krok do zajechania silnika

jak juz coś piszecie, to bieżcie za to jakąś odpowiedzialność

do autora wątku
każdy model jest wyposażony w instrukcję, która jest napisana pismem jaskiniowym (obrazkowym) i do jej zrozumienia wymagany niewielki poziom inteligencji.
Podobnie z procedurą docierania. Jak nie z instrukcji to z tego forum można sie o tym dowiedzieć aż nadto.
A jeśli i to za mało, to panowie ze sklepu przygotują model na gotowo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 22, 2008 12:30 pm 

Oczywiście że biorę za to odpowiedzialność co pisze ! Pisząc i mieszaniu gorszego paliwa z najlepszym miałem na myśli mieszanie TORNADO z BigBang - jeśli Pan powyżej uważa że w ten sposób można zajechać silnik no to tylko jego własna opinia. Przejechałem już na takim paliwie wiele godzin i jakoś nie zauważyłem żadnego defektu silnika a mam kilka modeli spalinowych. Wszystkie treningi robiłem na mieszanym paliwie i po zmianie na Tornado należało tylko nieco dokręcić iglicę gaznika i zmierzyć temperaturę to wszystko! Posiadam następujące silniki: OFNA FORCE 32, HPI K4,6, HPI 18SS, NOVAROSSI 12 i na wszystkich było lane mieszane paliwo, nie zauważyłem żadnych niepokojących zmian w ich pracy, gromadzenia sie nagaru ani wycieków.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 22, 2008 12:40 pm 

Ja jednak polecam trzymać sie rad osób trochę bardziej kompetentnych, powiem nawet profesjonalistów, prześledźcie sobie dokładnie stronę 22, a w szczególności zdanie " Never mix different fuel brands together" LINK

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 22, 2008 2:00 pm 

Czyli jak byscie mieli wybierac miedzy Savagiem 3.5 a HB Lightning stadium sport wybrali byscie Lightninga ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 22, 2008 2:08 pm 

4x4OffRoad napisał(a):
Oczywiście że biorę za to odpowiedzialność co pisze ! Pisząc i mieszaniu gorszego paliwa z najlepszym miałem na myśli mieszanie TORNADO z BigBang - jeśli Pan powyżej uważa że w ten sposób można zajechać silnik no to tylko jego własna opinia. Przejechałem już na takim paliwie wiele godzin i jakoś nie zauważyłem żadnego defektu silnika a mam kilka modeli spalinowych.

ile przejechałeś i w jakich warunkach?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 22, 2008 2:24 pm 

Panowie nie ma cos sie klucic :D Na paliwie oszczedzac nie bede wiec z tym problemu nie ma problem jest z wybraniem modelu :!:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona