Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 9:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 11, 2008 2:20 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...
Co do sponsorów. To nie każdy jest w jedynie słusznym teamie, aby sponsor mu dawał wszystko.
A na dzisiejsze spotkanie nie idę bo szkoda czasu.
Tadeusz Żelazo

Była klapa,rąsia ,gożdzik,chwilowy pobyt w Komisji (bez spektakularnych rezultatów) i dzisiejsza postawa godna....ale czego?
Kadra to reprezentacja jak by nie patrzeć ,całego Narodu i trzeba brać odpowiedzialność,a nie wiązać wszystko za pomocą przysłowiowego druta.
A od podstaw to dlatego,że na dzień dzisiejszy nie ma nic.Nawet łódkarze są troche lepiej zorganizowani.
Co do Teamu to dla każdego jedynie słusznym Teamem jest ten,który Sam sobie wybrał...no chyba,że coś staje się obsesją...
Co do budowy torów to nie koniecznie chodzi o asfalty,ale czasami LOK poprzez Swoje terenowe oddziały mógłby wspomóc rozłożenie wykładziny i to nie koniecznie na deskach gorszych niż w remizie...
Ps.Ojciec w Naszych warunkiem jest bardzo często sponsorem,który często daje wszystko,a czasami więcej...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sty 12, 2008 5:57 pm 

Tak,
cisza jak makiem zasiał ;-) aż tak źle ?

Ja nie mogę się doczekać już jakie były pytania i odpowiedzi.

S pozdravem!

ps: mam nadzieje że dobrze się jeździ w Kłodzku :-)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 12, 2008 11:14 pm 

MIchale, cierpliwi będą nagrodzeni, aczkolwiek z raportu, który dostałem w formie fonicznej niewiele wynika...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 19, 2008 6:41 pm 

Jestem ciekaw kiedy otoczenie tego sportu np: loki związki kadry sponsorzy kasa czy brak kasy oraz sędziowie, obrzydzi mi przyjemność ścigania się na torze.

Jedyne pewne, że większość zawodników ma jeszcze fun z tego że czasami staną na podeście w otoczeniu podobnych sobie.

Szkoda tylko tych, którzy walczą o tytuł MP a otoczenie nie często pomaga a wręcz przeszkadza w byciu profesjonalistą.

Ale jak się ma siłe, czas należy działać by było lepiej i tu popieram aktywnych forumowiczów.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 20, 2008 5:47 am 

Mikołaju,

Niestety i nie wiadomo dlaczego powstało kilka grup (obozów) broniących swoich poglądów bez najmniejszego poczucia humoru i samokrytyki.
Na szczęście jest, tak jak piszesz grupa aktywnych (merytorycznie i światopoglądowo), która próbuje zmienić nastawienie "władzy" do tego sportu i miejmy nadzieję, że cała procedura adpatawalności komunistycznych idei do świata współczesnego przebiegnie na poziomie konstruktywnej dyskusji i rzetelnej pracy na rzecz tego wspaniałego sportu (od niedawna kwalifikowanego). Spotkanie w Kłodzku było o tyle ważne,że było pierwsze (koty za płoty). Teraz należy mieć nadzieję na dalszy pozytywny rozwój wypadków, tak, żeby modelarz, który na zawodach przez przypadek potrącił torbę innego kolegi ( z osobnego obozu) nie musiał tej torby przepraszać (niestety autentyczna sytuacja...).

Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 01, 2008 9:45 pm 

Witam,

Czasu minęło dość aby z dystansem napisać o samym spotkaniu jak i o wnioskach z niego płynących. Wnioskach, które nasuwają sie nam, osobom uczestniczącym w tej dyskusji, a było nas niewielu. Zapewne mieli swoje racje Ci, którzy wypowiadając się na forum dezawuowali zasadność takiej dyskusji, a także Ci, którzy swoje wątpliwości wyrażali "za kulisami" ale mam głębokie przekonanie, że to spotkanie było nam jednak potrzebne. Ale do rzeczy...

Obiecałem, że napiszę na tym forum protokół ze spotkania i miałem nawet nadzieję, że będzie to możliwe. Myliłem się. Na postawione przeze mnie w tym temacie pytania (zainteresowanych odsyłam na początek wątku) nie otrzymaliśmy żadnej konkretnej odpowiedzi, kompletnie nic. Mimo tego, że dyskusja trwała do godz. 1.00, mimo czasem bardzo emocjonalnej wymiany zdań, mimo wielu wątków. Żadnych konkretnych odpowiedzi przedstawiciela LOK. Wyglądało to tak, jakby po prostu nie istaniała żadna spójna, opisana jakimś dokumentem i klarowna dla wszystkich zainteresowanych wizja rozwoju modelarstwa kołowego w jego sportowym wydaniu. ... taki jest też nasz ostateczny wniosek, a właściwie kilka, które tu pozwolę sobie wymienić:

1. Absolutny brak wizji rozwoju, brak woli oczyszczenia niejasnych sytuacji z przeszłości i brak nowoczesnego spojrzenia na sposób organizacji rywalizacji sportowej, z czego jasno wynika konkluzja, że jedynym motywem LOK na drodze do uzyskania statusu Związku Sportowego było uzyskanie pozycji monopolisty z nadania ministerialnego, tj. uzyskanie korzyści materialnych bez konieczności zasadniczej zmiany sposobu myślenia o organizacji sportu modelarskiego.

2. Lekceważący stosunek do zorganizowanych form reprezentacji zawodników, tj. do klubów i stowarzyszeń. Wnioskiem zasadniczym ze spotkania jest stwierdzenie, że LOK nie widzi genralnie żadnej potrzeby konsolidacji reprezentowanych przez te kluby środowisk, wręcz odwrotnie, taka konsolidacja jest wysoce ryzykowna dla jednostki centralnej. Dodatkowo w obecnym kształcie stowarzyszenia LOK jako takiego nie ma żadnej szansy aby kluby i stowarzyszenia miały jakikolwiek wpływ na sposób organizacji rywalizacji sportowej.

... i mógłbym jeszcze kilka wniosków napisać ale chciałbym zająć się konkluzją główną, która brzmi dokładnie tak, jak brzmiała przed naszym spotkaniem:

Jeżeli cokolwiek pozytywnego ma się zacząć dziać, to największą rolę muszą odgrywać lokalne społeczności, pasjonaci, hobbyści i w końcu kluby sportowe, dla których większe znaczenie będzie miał fakt, że sportem modelarskim zajmuje się coraz więcej osób na ich terenie działania, co pozwoli tym społecznościom się rozwijać, a nie to czy Pan x lub y otrzyma jakiś silniczek albo Pan "z" wyjedzie na Mistrzostwa Europy jako przedstawiciel kraju i zajmie zaszczytne miejsce w 2. setce, a to dlatego, że na własnym podwórku nie stworzono mu warunków do rywalizacji na wysokim poziomie.

Aby nasze spotkanie nie było kolejną jałową dysputą mamy propozycję, nota bene zgłoszoną podczas spotkania z przedstawicielem LOK. Propozycja brzmi następująco:

Aby mieć możliwość otwartego porozmawiania o sprawach związanych z modelarstwenm kołowym chcielibyśmy aby odbyło się spotkanie przedstawicieli lokalnych społeczności, klubów i stowarzyszeń związanych z RC nt. możliwości i sposobów organizacji rywalizacji sportowej w Polsce, tak aby nadać tej rywalizacji profesjonalny charakter oraz doprowadzić do autentycznej popularyzacji sportu pt. modelarstwo kołowe. Proponujemy wstępnie termin spotkania na marzec i proszę w tym miejscu wszystkich, którzy takim spotkaniem byliby zainteresowani o kontakt lub wpisywanie się na forum w bieżącym temacie. W celu ustalenia konkretnych szczegółów spotkania zostanie założony oddzielny temat.

.. osoby zainteresowane usyskaniem jakichkolwiek konkretnych odpowiedzi nt. spotkania z przedstawicielem LOK proszę o ich zadawanie na forum, postaram się rzetelnie i zgodnie z faktami na wszystkie pytania odpowioedzieć.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sporotowy "RC Jelcz"

Tytuł:
PostNapisane: So lut 02, 2008 4:47 am 

Jeśli tylko mogę być pomocny to chętnie włączę się w działania związane z organizacją imprez niezależnych.
O dawna nosze się z zamiarem stworzenia w Łodzi klubu lub stowarzyszenia, ale jak zwykle jest wiele ważniejszych spraw a temat czeka w kolejce od dawna.
Jeśli możecie napiszcie na forum lub PM jak w obecnych realiach formalno prawnych wygląda proces rejestracji i formalności.
Myślę, że zarówno ja jak i inni zainteresowani do marca mogą zawiązać już jakieś formalne struktury.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 03, 2008 12:47 pm 

...

Ostatnio edytowano Śr lut 06, 2008 10:27 am przez Dawid Głowacki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 04, 2008 11:24 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
Adamie dlaczego nie napisałeś wszystkiego?

Napisałem to, co moim zdaniem jest istotne dla całości sprawy, a niekoniecznie dla poszczególnych forumowiczów z osobna :))

pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2