Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 23, 2026 3:51 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 13, 2008 8:50 pm 

Tomek Trzos napisał(a):
Ja tam brał bym na twoim miejscu revo.JEst lepszy od savage.Firestormem w ogóle bym sie nie interesował

za 1300zł to revo nie kupi chyba ze używkę albo za wielka wodą (USA).Firestrom fajny model ale pewnie będziesz chciał wystartować kiedyś w zawodach a savage jest dopuszczalny tak samo jak inne monstery(revo,t-maxx,monster gt ...)

Tomek juz nie mąć chłopakowi w głowie bo wystarczająco juz ma namącone.Niech pójdzie do HPI tak jak pisał Festiwal Modelarstwa poodtyka modele może niech z kimś sie spotka kto ma monstera jakiegoś zobaczy porówna i niech kupi.

A i tak od siebie kup na eBay'u wiele oszczędzisz ,sam żałuje ze tyle wydałem w Polsce na ebay'u mogłem kilka stówek zaoszczędzić

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 1:43 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
Jak ja bym miał wybór brałbym truggy - bardzo mi się podoba stylistyka ;)

Cytuj:
Ja tam brał bym na twoim miejscu revo.JEst lepszy od savage.Firestormem w ogóle bym sie nie interesował

Połowa tego tematu to wlasnie takie "pomoce". Tylko zauważcie, że jakby to niespecjalnie pomaga w wyborze. Np. najbardziej mozliwie obiektywne opinie Piotrokeja pomagaja duzo i sa przemyslane. Dlatego czasami zamiast napisac "co ja bym wybrał" nawet nie fatygując sie dlaczego, lepiej nic nie pisac, a jak juz to przynajmniej cos konkretnego.

A na temat. Dostales porównanie Savage i T-Maxxa. Jednak na teren jaki mowisz najlepsze są dwa modele - Hpi Savage lub Traxxas Revo. Obydwa są bardzo dobre i pomiedzy ich wlascicielami toczy sie zazarta walka. Jest to w pewnym sensie dobre, gdyz dzieki temu znajdziesz wiele informacji na forum, a w sklepach wiele czesci do niego.

Polecam zapoznac sie z: http://rcauto.pl/modules.php?name=Conte ... age&pid=57

Masz tu opisy modeli - Savage, Traxxas itd. zapoznanie sie powinno duzo pomoc.

piotrokej napisał(a):
Niech pójdzie do HPI tak jak pisał Festiwal Modelarstwa poodtyka modele może niech z kimś sie spotka kto ma monstera jakiegoś zobaczy porówna i niech kupi.

Tak, to prawda, model sie powinno podotykac zanim sie go kupi. Jezeli ma sie taka mozliwosc to nawet pojezdzic.

Pozdrawiam!..

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 2:59 pm 

Mam takie pytanko jaki proponujecie traggus zeby mozna z nim bylo jechac na zawody ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 3:15 pm 

Do tej kwoty to HB lightning sport , bylo o nim duzo na forum , ewentualnie pogadaj z bikemanem on ma takiego juz dluzszy czas.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 5:42 pm 

Też radził bym Hb lightning sport.Widziałem te modele,miałem przyjemność jeździć.Na zawodach jest dużo tych modeli i dobrze sobie radzą.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 7:28 pm 

Hmmm...ale ten model 1/10 LIGHTNING 10 SPORT RTR to jest buggy a mi chyba bardziej podobaja sie modele stadium podobno na zawody moga tylko modele w skali 1:8 bo podoba mi sie Firestorm ale on jest w 1:10 a ja bym chcial sie na zawody wybrac :) wiec co proponujecie 1:8

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 7:35 pm 

Nie 10 sport tylko HB lightning sport to jest truggy
http://www.hbeurope.com/kit.php?partNo=66515&lang=en
On kosztuje w okolicach 1200zł za RTR.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 14, 2008 7:38 pm 

Chodzi nam nie o 1:10 HB tylko o 1:8 :roll:
O ten model chodzi

EDIT:Byłeś pierwszy:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 2:36 pm 

http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id=1090

Teraz Savage 3.5 jest w promocji. Kosztuje 1173zł.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 2:48 pm 

Bardzo mi sie podoba ten model HB lightning sport tylko czy on jest dosc szybki zeby sie nie zblaznic na zawodach :P A na stronie rcwroblik jest jeszcze taki model truggy THOR on jest o wiele lepszy ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 3:34 pm 

bartosz1992 napisał(a):
Bardzo mi sie podoba ten model HB lightning sport tylko czy on jest dosc szybki zeby sie nie zblaznic na zawodach :P
Uwierz mi, ze bedzie on nawte za szybki jak dla Ciebie na poczatek. Na zawodach nie wygrywa sie predkoscia na prostej.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 3:43 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
bartosz1992 napisał(a):
Bardzo mi sie podoba ten model HB lightning sport tylko czy on jest dosc szybki zeby sie nie zblaznic na zawodach :P
Uwierz mi, ze bedzie on nawte za szybki jak dla Ciebie na poczatek. Na zawodach nie wygrywa sie predkoscia na prostej.

Styl jazdy na Trzeciaka:

Od bandy od bandy :shock:

Piotr ma racie, ze jak masz za szybki model to tylko Ci przeszkodzi:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 4:16 pm 

Hehe od bandy do bandy... pewnie macie racje jak narazie mialem doczynienia tylko z elektrykami wiec moge przezyc szok jak sie przejade fajna spalina :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 8:28 pm 

Mam pytanko. Do czego mi termometr, jak go uzyc , i co zrobic jezeli temperatura jest za mala albo za duza ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 8:30 pm 

Witam!

Jakiś czas temu kupłem sobie (pierwszy model) Savage X 4.6 RTR i nie żałuję ani trochę. Teraz, gdy nabrałem trochę doświadczenia wziłąłbym X SS Kit. Szukam ze znajomym tańszego modelu, bo taki chce kupić i jeśli chodzi o MT, to Savage 3.5 faktycznie wydaje się dosyć ciekawą propozycją biorąc pod uwagę cenę. Po przejrzeniu instrukcji, od X 4.6 rózni się tylko ramą, silnikiem, hamulcem i dyframi. Wydaje mi się, że na początek sa to nie istotne róznice... Mocy mam aż nadto, standardowe serwo do lepszego hamowania i tak się nie nada, z plastykowymi dyframi niewiem jak się sprawa ma.

Model spalinowy daje naprawdę dużo radości z jazdy, jak i z napraw po wypadkach (nie oszczędzałem swojego i trochę ich już było). Bierz spalinowy :)

Co do startu: faktycznie trzeba kupić pare rzeczy, żeby zacząć jeździć. Jest to jednak wydatek jednorazowy. Regulacje i docieranie są dosyć dobrze opisane w instrukcji i nie sprawiają kłopotów. Ja poradziłem sobie bez żadnych problemów.

Wypierdziałem już 10L. paliwa i silnik jak i reszta ma się bardzo dobrze... Zniszczenia są skutkami tylko mojej jazdy. Eksploatacyjnie wszystko jest OK... sprzegło, skrzynia, amory, itd...

GG: 10190923
Informacje dotyczące toru (tel): 694 373 250

Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2008 8:51 pm przez Maciej Barszczewski, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona