Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 11:09 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 1:05 pm 

Tak jak juz pisal Andrzej, mialem kiedy Reviaka i 3 silniki picco .21 max. Byly to, poniewaz nie sa juz produkowane, silniki o pojemnosci 3,5 ale rozmiarach small block. Calkiem fajnie sie spisywaly, nie moglem na nie narzekac. Jedynym mankamentem byly slabe lozyska, za to silnik byl bardzo prosty w regulacji i dawal niezla frajde z uzywania. Jesli chodzi o wytrzymalosc, to tak jak pisal Marci, wlasciwy dobor oleju w dyfrach pomaga. Ja uzytkowalem swoj model dosc sporo nieoszczedzajac go i poza jedna polamana koncowka popychacz amorow nic mi nie poszlo. Przeniesienie napedu w moim modelu nie bylo w zaden sposob wzmacniane, jedyne zmiany to foc i close ratio.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 1:50 pm 

I w sumie nie ma potrzeby ładować niewiadomo jak mocnego silnika do Revo. Lepiej go odchudzić;)

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 2:11 pm 

Co do przerobek w revo i wkladanie silnika BB.
Mialem w moim revo silnik picco 26max... i powiem szczerze włozyłem w model grubo pand 3tys zlotych a i tak nie dal sie prowadzic, po kazdej przejazdce ( a bylo ich kilka ) musialem wymieniac zebatki plastiki, poprostu wszystko siadało, po czym sprzedalem model bo nie bylo mnie stan na jego dalsza eksploatacje. Moim zdaniem najlepszy silnik do revo to os 18.tm, bardzo polecaja go na Amerykanskich forach, ma odrobine lepsze własciwosci od trx 3.3 i wchodzi do revo bez zmiany łoza i jakichkolwiek innych przerobek.

pozdrawiam Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 2:16 pm 

trx 3.3 foc i jakies lepsze koła i sru

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 3:34 pm 

dzieki za odpowedzi ale jakos teraz sam juz nie wiem co robic bo jedni mowia ze maja .28 i ze im dziala ze nawet .28 p6 zadziala w revo a drudzy mowia ze caly naped padnie. sam juz nei wiem. mozna zmienic zebatki atak-odbior na metalowe ale nie wiem jak jest w skrzyni. moze po prostu zalozenie duzego ataku i malego odbioru spowoduje mniejsze sily na skrzyni i to ja uchroni przed zniszczeniami? jakie ilosci zebow w tym przypadku powinny miec clutch bell i odbior??

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 3:44 pm 

gateway_nyc napisał(a):
moze po prostu zalozenie duzego ataku i malego odbioru spowoduje mniejsze sily na skrzyni i to ja uchroni przed zniszczeniami? jakie ilosci zebow w tym przypadku powinny miec clutch bell i odbior??

No właśnie to pogorszy sprawe :) Będzie miał gdzie oddać ten moment silnik, zmieli coś. Jesli dasz duzy atak, mały odbiór juz bedzie lepiej a v max bedzie duża. Ale polecam Reviaka 3,3. Tylko go poprostu odchudzić i po sprawie. Zrób tak jak ja, powycinaj boxy, zamiast dwuch, jedno dobre serwo skrętu i mozesz jeszcze tuningowy wydech capnąć, napewno pomoze ;)

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 3:47 pm 

gateway_nyc napisał(a):
moze po prostu zalozenie duzego ataku i malego odbioru spowoduje mniejsze sily na skrzyni i to ja uchroni przed zniszczeniami? jakie ilosci zebow w tym przypadku powinny miec clutch bell i odbior??

No właśnie to pogorszy sprawe :) Jesli dasz duzy atak, mały odbiór juz bedzie lepiej a v max bedzie duża. [/quote]

tak wlasnie napisalem :D

Tytuł:
PostNapisane: N sty 06, 2008 4:35 pm 

Tak jak napisał Jakub Żebrowski na początku.Temat wałkowany kilka razy i w każdym temacie kończyło się to kłótnią.Radzę używać opcji szukaj.Zamykam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3