Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 01, 2026 7:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 4:09 pm 

zanim się zdecydujesz dużo poczytaj, odwiedzaj forum bo jeżeli masz kupic i cieszyc się tylko chwilkę a potem zostawic model to szkoda.Czy używki też wchodzą w grę czy tylko nówki ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 5:29 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
Nitro to znaczy że silnik jeździ na specjalna modelarska mieszankę nitrometanu, benzynowy na zwykłą 95 z BP a spalinowy to chyba można określić jedno i drugie ;) Ale generalnie silniki benzynowe w modelach są drogie, bardziej popularne są nitro

Wiesz jak coś już piszesz to pisz porządnie bo chłopak w końcu nie będzie wiedział o co chodzi tzn ty napiszesz mu coś co nie w pełni wytłumacza jakieś pytanie...
Silniki modelarskie tzw. nitro pracują na paliwie złożonym głównie z metanolu, potem oleju i nitrometanu a nie z samego nitrometanu.
silniki stosowane w petrolach są zasilane mieszanka benzyny z olejem, a nie samą benzyną jak to Wiktorze napisałeś
Oba rodzaje silników zaliczane są do tzw. silników spalinowych

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 5:48 pm 

No fakt, napisałem to ogólnikowo, ale myśle ze kolego zrozumie ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:15 pm 

Zrozumiałem. W gre myślę że raczej wchodzą nówki chyba że używka w b.dobrym stanie i o dobrej cenie. A offroady jakoś mnie nie kręcą. Onroada dla tego chciałbym bo myślę o drifcie. Dosyc rozumiem o co w tym chodzi :) W NFSy sporo grałem :) A jak kupię autko takie onroad ale bez zadnych dodatków "DRIFT" to dało by sie ustawić aby dało sie nim driftować? oczywiście napęd na tylnie koła. I czytałem też że naklejenie na opony taśmy izolującej duzo pomaga :) A chyba autkiem wystecjalizowanym do driftu to normalnie nie pojezdze bo zaraz zarzuci i kishka.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:26 pm 

Generalnie najlepsze do driftów jeśli chodzi o modele są 4WD i raczej elektryki (nie widziałem driftującego spaliniaka, ale wiem, że to możliwe). Izolacja jest mało wytrzymała. Zainwestuj w specjalne koła/nakładki z PCV do driftu ;) Troche inaczej driftuje sie "na żywo" niż w NFS - tam wystarczy nacisnac spacje i mamy kilkanascie tysiecy punktów - tutaj wchodząc w zakręt po prostu dodajemy gazu i mamy poślizg :) Żeby to jeszcze jakoś sie dało musiałbyś zblokować dyfer i maksymalnie usztywnić tylne zawieszenie. Nie jestem ekspertem w dziedzinie driftu, ale podstawy znam 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:33 pm 

Obczajcie to jak koleś na spaliniaku zajebiaszczo (jak dla mnie) driftuje http://www.youtube.com/watch?v=LJlle5txA7s
Ja słyszałem ze ludzie preferują RWD do driftu :) A jak sie te dyfry blokuje i jak utwardnić zawieszenie? Aż tyle można modyfikować w modelu nie dokupując nowych części?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:39 pm 

Dyfer satelitkowy (takie zebatki w środku) zalewasz klejem, plasteliną albo (metoda nie niszcząca dyfra) wkładasz między zębatki kulki z izolacji, tak, aby się nie ruszały. "Twardość" dyfra kulkowego reguluje się bardziej lub lżej ściągając śrubę spinającą dyfer. Amortyzatory - jak masz takie nakretki to tym regulujesz, jak nie, to...też gęstością oleju lub jakoś pokombinować, żeby poprodstu nie pracowały (jakoś je zblokować). Bardziej popularne i "wygodniejsze" do driftu są elektryki 4WD (że najłatwiej się driftuje 4WD to powie Ci każdy drifter 8), za to jak opanujesz drift 2WD to już coś znaczy o Twoich umiejętnościach) Jak masz wykorzystywać spalinke tylko do driftu, to kup o opłowę tańszego elektryka z mocnym silnikiem.

Cytuj:
Aż tyle można modyfikować w modelu nie dokupując nowych części?

Jak masz odpowiednio dużo kreatywności i wyobraźni, to uwierz mi, można zrobić wiele 8)

Ostatnio edytowano Pt sty 04, 2008 8:55 pm przez Wiktor Sułek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:51 pm 

Ale tak "legalnie" zmienić ustawienia bez zadnego wiercenia itd. Nie lubie też isc na latwizne. odkąd pierwszy raz oglądnąłem jakis filmik z driftem to już mi się BARDZO spodobał i już "kocham" drift xD Wolałbym opanować coś trudniejszego. A jak by jednak drift u mnie eni wyszedł to zawsze bym mógł się na zwykłą jazdę przerzucić :) A i jest jeszcze jeden problem. jest może gdzieś w Gliwicach albo w okolicach (mogą być Katowice) jakieś fajne miejscówki gdzie jest duzo miejsca na drift i gdzie czasem bywają jakieś takie spece w dziedzinie RC (nie wiem może ktos z Was) . nie chce przy pierwszej przejazdżce rozkirzyć autka lub karoseri :)

http://www.youtube.com/watch?v=MZEa5LOS ... re=related
Ja chce to mieć! xD

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:54 pm 

Profesjonalny drift = profesjonalny model (Jakieś Yokomo np.) Ale pamietaj - jak umiesz, to mozesz driftować nawet cegłą - kwestia techniki ;) Do driftu wystarczy duży parking przed supermarketem 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 8:58 pm 

Tak też pomyślałem. Wiecie że w Gliwicach otworzyli Forum. Jest tam (juz darmowy) parking podziemny. poprostu pzrednia miejscówka na drift. Super gładka powierzchnia :) A organizowane są jakieś towarzyskie spotkania gdzieś w K-cach? Gdzie jacyś nowi/dobzi se driftują u uczą się. A te Yokomo są kolosalnie drogie?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 9:05 pm 

Popatrz na RCmart.

http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... s_id=24476
http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... s_id=24480
http://www.rcmart.com/catalog/default.p ... 1a&&page=4
http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... ts_id=8572

Takie propozycje na szybko 8) Na pewno tansze od spalinki... (wszystkie ceny razy 2,4 około)

Jak bys sie zdecydowal na model z RCMart 2170939 - zagadaj do niego 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 9:23 pm 

Widze na stronce Yokomo takiego fajnego (nie wiem czy to spalinówka czy elektryk) za 301$ RTD. Tylko dokupić Karoserie za 60-70$ i kólka. A te karoserie są ze swiatełkami że tyle kosztują? Na RCmarcie widze ze sa takie same za 170$ (?) kurna tak jestem podrajcowany ze mysle nad zrezygnowaniem z kompa i zlozeniu go za polroku a kupieniu sobie takiego RCka.
A tu na spalinówkach pomykają? http://www.youtube.com/watch?v=4vXeXGSWUx0
Just beautiful xD

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 9:27 pm 

Cytuj:
estem podrajcowany ze mysle nad zrezygnowaniem z kompa i zlozeniu go za polroku a kupieniu sobie takiego RCka.

Prawidłowo :!: Co to za buda za 100$ :?: :!:

Ostatnio edytowano Pt sty 04, 2008 9:32 pm przez Wiktor Sułek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 9:30 pm 

łot? Wiecie nie chce budy za cene kompa (5000zł) Tylko tak 1200zł góra myśle. Musi mi coś na kompa zostać. xD A to prawidłowo to był sarkazm? xD
Powiedziałem coś że 100$ chce dać? Chyba Cię nie zrozumiałem xD

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 9:39 pm 

Mówie ze lepiej miec model niz kompa. To drugie ma mieć tylko możliwość obługi naszego forum 8) Jak masz model to nic więcej Ci w kompie nie potrzebne. Mozesz szarpnac sie na maila albo GG ;) Przynajmniej ja tak mam ;) Osobiście uważam, że nie powinieneś kupować budy za 70$ bo to troche dużo. Chyba ze ładnie pomalowana i oświetlona... W drifcie ważny jest tez SZPAN - neonki, spinnerki, światełka, tarcze hamulcowe, car audio, hydraulika itp 8)

PS

Na tym filmiku to są elektryki - podobnie jak SG Drifters - to jest pięęękne 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona