Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 8:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 8:43 pm 
tomalo

No wiesz... nie zdradzam zrodel moich informacji :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 9:16 pm 

Fakt faktem porady tomalo są naprawde niezłe można naprawde ulepszyć swojego savag'a niepodważalnie pierwsze miejsce!!! promian tylko kiedyś napisałem że jeśli damy zemabtkę spur gear na 49 to savage może robić wheelie a ty to znegowałeś lecz ja mam racjie jeśli damy mniej T na spur gear dostajmy większego kopa ale mniejszą predkośc maksymalną. A jeśli chodzi o porady to polecam strone hpisavageforum.com naprawde mają świetne forum a jeśłi chcecie poznać mój typ na tuning roku to zobaczcie savage G9 który jest opisany w dziale projects :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 9:36 pm 
tomalo

Dzieki Kanon45 :)

z zebatkami jest tak: sa dwie :) jedna na clutch bellu (atakujaca) i ta druga (odbierajaca) to spur gear

jak jest mala liczba zebow na atakujacej a wiecej na odbierajacej to silnik musi wykonac wiecej obrotow na jeden obrot spur gear'a... to nam daje mniejsza predkosc ale wiekszego kopa... - sytuacja jak jedynka w samochodzie

jak jest wiecej zebow na atakujacej to na jeden obrot spur gear'a (odbierajacej) potrzeba mniej obrotow silnika ale i obciazenie wieksze.. daje to wieksza predkosc ale mniejszy kop - tak jak piaty bieg w samochodzie....

regula jest prosta:
im mniejsza liczba zebow na spur gear i im wieksza liczba zebow na clutch bell = wieksza predkosc

im wieksza liczba zebow na spur gear i im mniejsza liczba zebow na clutch bell = wiekszy kop

W zestawie z savage dostajesz dodatkowy clutch bell z 18-toma zebami (oryginalnie zalozony jest z 15-toma) przeznaczony wlasnie do osiagania wiekszych predkosci.

A co do zrodla informacji to podam je po zakonczeniu konkursu :)

Ostatnio edytowano Śr cze 09, 2004 9:52 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 9:50 pm 

Dobra napisze coś ciekawego i mam nadzieje że zostane choć troszke doceniony:

Super ustawienie silnika mam nadzieje że będzie to pomocne!!!!:
Jeśłi temp. powietrza w otoczniu jest wyższa to trzeba ustawć miesznkę uboższą
Jeśłi temp. powietrza w otoczniu jest niższa to trzeba ustawić mieszanke bogatszą
Jeśli wilgotność powietrza jest większa to trzeba ustawić mieszanke uboższą
Jeśłi wilgotność powietza jest niższa to trzeba ustawić mieszanke
bogatszą
Jeśli paliwo zawiera więcej nitro to ustaw mieszanke bogatszą
Jeśli paliwo zawiera mniej nitro to ustaw mieszank uboższą
Jeśli paliwo zawiera więcej oleju to ustaw mieszanke uboższą
Jeśli paliwo zawiera mniej oleju to ustaw mieszanke bogatszą
Jeśli mamy cieplejjszą świece to mieszanka musi być bogatsza
Jeśli mamy świec chłodniejsza to mieszanka musi byći uboższa

Pozdrawiam Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 9:53 pm 
tomalo

Niezle Kanon45 :)

A teraz kolejna porada: :)

Skarpety na amorki (Shock covers) mozna zrobic domowym sposobem z takich podluznych waskich balonikow (z takich jakie sie wiaze i robi zwierzatka itp. ) :) wychodza nawet ladne (oslonki, nie zwierzatka :) ) bo te baloniki wystepuja w fajnych kolorkach np. metalik niebieski... :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 9:57 pm 

No właśnie straszny dziw bo wiele osób mówi że jak dają mniejszą ilość zebó na spur gear to dostają większego kopa!!!!!! :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:32 pm 

Apropo skarpet na maorki te na ebay sa robione ze zwyklego materialu typu LYCRA kiedys myslalem ze to neopren ale to LYCRA.Zrobienie takich samych zabiera osbie ktora szyje na mszynie jakies 15 min.Sam takie robilem wycina sie odpowiedniej wielkosci prostokaty z materialu i zszywa sie je swoimi bokami na lewej stronie tak zeby powstal rylonik oczywiscie mniejszej srednicy niz sprezyny bo LYCRA jest rozciagliwa. A LYCRE gdzie znajdziemy np. kupujac spodenki kolarskie lub sam material w sklepie z materialami. Ale napewno kazdy gdzies cos takiego znajdzie a jest to trwale i zdaje egzamin i mamy zrobione to samo co sprzedaja na ebay.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:36 pm 

No fakt. Mozna cos takiego zrobic ale czy bedzie to rownie estetycznie zrobione jak te kupione od producenta? Czy masz fotki tego co robiles? Jak spelnialo swoje zadanie? Jak brales rozmiar?

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:40 pm 
tomalo

Jak zobacze goscia w spodenkach kolarskich z dziurami w ksztalcie prostokatow to od razu bede wiedzial ze ma monster trucka :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:42 pm 

Co do rozmiaru to na oko tak abu material po nacignieci na amory byl lekko naciagniety i bylo miejsce na szycie. A co do estetycznosci to ni eodbiega ona w zadny stopniu od tego co widac na ebay.Fotek nie mam ale jutro zrobie nowe skarpety do dirt demona bo tamte robilem do mega forca i zrobie fotke ,zobaczycie jak to wyglada. A tam zapomnialem dodac ze jak sie zszywa na lewej stornie to potem to co zostalo nam za szyciem wyronujemy i calosc wywijamy na prawa strone i zakladamy na sprezyny(na same sprezyny) wazne jest to zeby te rulony byly o jkies 5 mm dluzsze od dolu i gory od sprezyn zeby material mogl sie zawinac do srodka.Takie opatulone speryzny zakladamy na amory i juz jest.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:45 pm 

tomalo napisał(a):
Jak zobacze goscia w spodenkach kolarskich z dziurami w ksztalcie prostokatow to od razu bede wiedzial ze ma monster trucka :)

hehe... dobre! :)

codziennie nowych rzeczy sie dowiadujemy. Nie wiedzialem, ze jest wsrod nas taki krawiec :)

oprocz kolarskich spodenek to rowniez dobre beda kostiumy kapielowe oraz slipki do plywania. Z takich to by skarpety na amorki wyszly...

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:49 pm 

Promin dobry pomysl ale wole juz z kostiumow kapielowychi z takimi magicznymi napisami Triumph hehehehehhe

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 11:25 pm 

AmiZepiN napisał(a):
Promin dobry pomysl ale wole juz z kostiumow kapielowychi z takimi magicznymi napisami Triumph hehehehehhe

heh :) i bedziesz latal po plazy i wycinal w kilku miejscach bezposrednio z plazowieczek. A tak na powaznie to uszylbys dla mnie komplet takich skarpet w czarnym albo czerwonym kolorze? Jesli tak to jaka cena? Jestem powaznie zainteresowany.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 10, 2004 12:31 pm 
tomalo

:) Wycinanie lycry z kostiumu bezposrednio na plazowiczce to prawie jak sport ekstremalny :)

Jako olej do filtrow powietrza swietnie sprawdza sie olejek rycynowy. Dostepny w aptekach, cos kolo 1,28 pln za buteleczke. Swietnie wylapuje zanieczyszczenia.

:) tanio i skutecznie :)

Jeszcze taka mala uwaga do patentu z przeniesieniem mocowania sprezyny od gaznika na rollbar (ze strony 3 tego tematu):

w przypadku otworu na mocowanie umieszczonego na srodku rollbaru (tak jak na zdjeciu) konieczne jest naciagniecie sprezyny bo troszke za mocno opor daje (za mocno sie naciaga) i serwo nie moze otworzyc przepustnicy do konca. Mozna tez zrobic otwor na mocowanie blizej krawedzi rollbaru (od strony tylu samochodu) i wtedy nie ma potrzeby naciagania sprezyny (tak wlasnie zrobilem - 7mm od krawedzi).

Co wazne i pozyteczne taki sposob mocowania sprezyny powoduje ze w przypadku braku sygnalu z nadajnika przpustnica zamykana jest do obrotow jalowych. Wiec gdy padna nam aku w odbiorniku, nadajniku lub wyjedziemy poza zasieg autko nie pojedzie na pełnym gazie w sina dal...
Sprawdzilem :) po wylaczeniu nadajnika przpustnica sie zamyka, po wylaczeniu odbiornika (z wcisnietym pelnym gazem na nadajniku) rowniez...

Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2004 7:55 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna strona