Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 11:16 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Który z tych modeli jest wszym zdaniem najlepszy
ASSOCIATED NITRO TC3 RTR PLUS 37%  37%  [ 14 ]
OFNA CD3 Sport RTR 39%  39%  [ 15 ]
Kyosho FW-05T 24%  24%  [ 9 ]
Liczba głosów : 38
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 13, 2007 9:28 pm 

Metanol i etanol są ekologicznymi paliwami 8) A głośność można zawsze regulować ilością stoperów w uszach :P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 13, 2007 9:47 pm 

Tylko przeważnie to nie prowadzącemu przeszkadza dźwięk a innym. Kiedyś do mnie baba wyskoczyła i mówiła żebym sobie gdzieś indziej poszedł jeździć bo nie słyszy jak telefon do niej dzwoni. Osobiście lubię i spalinowe modele i elektryczne ale jednak trochę bardziej elektryki, dlaczego??
1. Można jeździć wszędzie i kiedy się chce.
2. Jak ma się pakiety to tylko się ładuje i jazda a w spalince chciało by się jeszcze pojeździć a tylko litr został i go trochę szkoda.
3. Silniki spalinowe wieczne nie są. Elektryczne też nie ale trochę to porównanie lepiej wypada na korzyść elektrycznych.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 13, 2007 10:58 pm 

co do głosu to zalezy od płci i wieku
widzialem jakiegoś dziadak co mowił ze mu sie podoba ten dzwiek wiec mężczyznom to nie przeszkada a co dokobie patrzyły z zniecheceniem
Ja osobiccie kocham ten dzwięk a najlepiej jak model przyspiesza z silnikiem 3,5 cm3 miodzio dla uszu

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 14, 2007 2:33 pm 

Piotrek RC napisał(a):
Ja osobiccie kocham ten dzwięk a najlepiej jak model przyspiesza z silnikiem 3,5 cm3 miodzio dla uszu

Miodzio, nie miodzio, ale po całym dniu na zawodach uszy opadają do wysokości kolan :D, a baniak naparza mocniej jak po całonocnej imprezie :P.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 14, 2007 3:02 pm 

no przyznam że jeszcze nie byłem na żadnych zawodach ani nie bylem zawodnikiem ani obserwójacym więc nie wiem
a wiecie moze gdzie najbliżej Miedzyrzeca Podlaskiego k.Białej Podlaskiej(25km) jest jakiś tor aby pojeżdzić albo obejrzeć na nim jakieś zawody

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 14, 2007 5:39 pm 

mnie kiedyś pogonili ochroniarze z parkingu pod marketem właśnie za hałas :? A z tym bólem głowy po zawodach to prawda, nawet jeżdżac po torze dla treningu, jak po 2 godzinach robię przerwę, to robi się tak nienaturalnie cicho :lol: aż piszczy w uszach.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 15, 2007 11:10 am 

orcio napisał(a):
mnie kiedyś pogonili ochroniarze z parkingu pod marketem właśnie za hałas :? A z tym bólem głowy po zawodach to prawda, nawet jeżdżac po torze dla treningu, jak po 2 godzinach robię przerwę, to robi się tak nienaturalnie cicho :lol: aż piszczy w uszach.

Mnie też kilka razy taka baba z psem chciała wygonić z parkingu (bo w pobliżu jest stary cmentarz), ale i tak tam nikt nie chodzi, a teren do jazdy monsterem bardzo fajny.
Na szczęście pies się boi dźwięku silnika :lol:

Co do hałasu - dźwięk silnika modelarskiego z tłumikiem i jeszcze na odległość nie jest taki straszny (chodzi o głośność), na dodatek jest w miarę przyjemny dla ucha.
Głośny to jest dopiero bez tłumika przy około 20 tys. obr (zwłaszcza z bliska), wtedy na pewno przekracza 100 decybeli, a w uszach po chwili zaczyna nieprzyjemnie piszczeć - oczywiście to dotyczy mojego starego meteora - można go trochę pokatować, ale nie za długo na kole zamachowym bez śmigła :twisted: hałas jesn naprawde niezły
zresztą do lotników nigdy nie stosowałem tłumików, ewentualnie rury wyprowadzające spaliny poza model

Co do Piotrka RC - przelicz sobie ile będziesz mógł wydać kasy powiedzmy na miesiąc, bo później się okaże że brakuje tego i tego, chcesz sobie wymienić części na tuningowe itp. (a okaże się ża nie masz na to funduszy i model będzie stał), które jak wiadomo tanie nie są, zresztą jak cała zabawa w modelarstwo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So gru 15, 2007 2:13 pm 

jednak i tak biore elektryka tc4 najprawodopodobniej u Pana Rojny
słyszałem że niektóre zestawy bezszczotkowe dorównuja silnikom spalinowym i trzeba przy nich mniej grzebać niż przy spalinkach

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3