Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 6:32 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 10:40 am 

spoko fota :) Ale dlaczego miała by nie dać rady ? zawsze sądziłem że spaliniaki mają przewage nad elektrykami.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 3:27 pm 

Na tych kamieniach jest wyznaczona trasa, ktora trzeba pokonac precyzyjnie a nie przeskoczyc 2 razy tam i z powrotem. Spalinowki ze wzgledu na krzywa momentu oraz przez uzycie sprzegla odsrodkowego, ciernego nie moga jezdzic pomalu.
Pozatym sa ciezsze i maja srodek grawitacji wyzej niz elektryki, czesciej sie beda przewracaly na bok.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 3:51 pm 

U mnie na terenie toru bedzie piec odcinkow trialowych wiec tez bedzie co robic.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 4:48 pm 
-=ADA$=-

elektryk latwiej to pokona bo ma wszedzie rowna moc, a tutaj sie jezdzi bardzo powoli, dostalem jedna obudowe ( mialy byc trzy), sa dwa silniki 540 ( jak bedzie kasa wpadna dwa 550) a na pakiecie 3300 mozna jezdzic nawet 20-30 min, bo jezdzi sie powoli. A dostalem tylko podwozie z silnikami, bez elektroniki :(:(

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 5:04 pm 

-=ADA$=- musze kupic takiego elektryka i zrobie sobie takiego Rockcrawlera ,bo jak juz te odcinki specjalne bede kombinowal to i trzeba czyms na nich smigac.Kurcze podkrecilem sie troche szkoda ze to nie spalinka no ale jak ma dawac rade to trudno.
Doradz co najlepiej by bylo znalesc(kupic) :)

http://www.rockcrawler.com/

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 5:39 pm 

Najlepiej jakiegos zmodyfikowanego Clodbustera, kupic albo zrobic samemu.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 7:30 pm 

Witam nareszcie sie odezwałem , miałem e-maxxa i teraz mam TQ duratraxa tu chodzi o moment obrotowy rzeczywiście e-maxx miał większe przyspieszenie przy takich skałkach łatwiej było mu to pokonać to a w spalinkach sprzęgło nie pozwala na to tak mi sie wydaje :), przejechałem po czymś takim ale nie tak jak e-maxx

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 9:03 pm 

Spalinka nigdy nie bedzie mogla tak delikatnie jak elektryk przejechac po takim terenie. Dodatkowo nie ma takiej mozliwosci plynnego ruszania jak eletryk. Moze by sie nie przewracala ale na pewno nie byloba tak zwinna. Ten Twoj model Ada$ jest mocarny i szczerze przyznam, ze w zasadzie nie ma konkurencji. Moze Kyosho Twin-Force? Tam sa dwa silniki 550 w serii ale konstrukcja podwozie nie dorasta Twojemu nawet do piet. I mozliwosc wykorzystnia mocy w kazdym zakresie obrotow daje spora przewage nad spaliniakiem. O wheelie chyba nie bedzie trudno. Bede wdzieczny za jakies dokladne fotki.

p.s bude masz pomalowana czy czysta? Normalnie w zestawie jest jedna pomalowana i jedna do malowania. Jaka elektronike wsadzisz? Jakie serwa? Nie wkladaj zbyt pradozernych abys choc chwile mogl pojezdzic.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 9:27 pm 
-=ADA$=-

taniej od cloda wychodzi TXT, clod zeby byl w miare niezly potrzebuje modyfikacji za gruba kase ( np clodzilla IV full race) a TXT z pudelka juz jest niezle, jest taki monster (x-factor) spalinowy. A koles te budy co byly zachowal a ja mam pomalowana jeep CJ8,fajnie wyglada, ale jak bede mial bonusowa kase to nowa buda na pewno wpadnie, aparature swoja wsadze MX-3 tylko bede potrzebowal odbiornika, i albo 1 albo 2 ( wtedy 4WS) najmniej hi-tec 645 bo kola ma ogromne, i potrzeba sily zeby je skrecic. A reszte elektroniki to albo super rooster ( w co watpie przez cene) a najbardziej prawdopodobny jest ESC duratraxa ( ten ktory uciagnie 8T) albo mtroniks

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 10:47 pm 

Macie jakies linki do tego clodbustera?

znalazlem jednego. o takim mowicie?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 74496&rd=1

potwor!! super autko!

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 1:29 am 

Krotki filmik pokazujacy co taki Clod potrafi:
http://www.mudcow.com/Videos/Rocktopia%20IV.wmv
http://www.mudcow.com/Videos/Appin.wmv
na tej stronie jest kilka innych filmow wartych obejrzenia.
I jeszcze film na ktorym widac co mozna zrobic z Clodem w mieszkaniu
http://homepage.ntlworld.com/mathew.azzopardi/video/Misfit.wmv
Sprobujcie zrobic to samo z Savagem, chyba by was rodzina wyklnela :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 7:53 am 
-=ADA$=-

hehe jestem z mudcow na forum :D a clod duzo potrafi nie watpie ale po potwornych przerobkach, jesli nie wierzycie spojrzcie jak wyglada seryjny, ma artykullation ( nie wiem jak to przetlumaczyc) taka ze z trudnoscia mozna wcisnac ksiazke pod kolo, TXT prosto z pudelka rozwiera mosty na okolo 80 stopni, sprobuje jak najszybciej dorwac zdjecia to pokaze. Natomiast przewaga cloda jest taka ze nie ma osi, poniewaz silniki sa zamontowane na mostach, i mozna dowolnie wariowac z roznymi plytami podwozia, ale wedlug mnie bardziej realistyczny, i z wiekszymi mozliwosciami bez tuningu, byl TXT

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 8:25 am 

A propo wheelie to elektryk robi bez problemów e-maxx na standartowych 550 a na 2 Kyosho Magnetic Mayhem wręcz jedzie dopóki wały nie pękną :twisted: już nie pisze co sie dzieje na bezszczotkowcu Hacker B50 to do promiana :)

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 9:15 am 

Juz wiem, ze kupuje elektryka i robie taki sam tuning jak mojego Savaga. To jest pewne. Teraz chodze po ebay i szukam czegos mocarnego. Macie cos moze na oku co warto kupic? I gdzie moge kupic dwa silniki hacker b50?

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 9:40 am 

J tez chce elektryka myslalem o tym wczesniej wlasnie pod katem rock crawlera ale te filmu co dal linki kuba a zwlaszcza trzeci chyba zakop bardzo przyspiesza.Ten ostani film mnie pozamiatal poprostu.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona