Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt sie 07, 2026 6:46 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 5:05 pm 

Draxan napisał(a):
Ok to moze sprubuj od poczatku. Najpierw wykrec swiece, wyczysc ja ladnie, sprawdz czy sie "swieci" itp. Potem na WYKRECONEJ swiecy i BEZ paliwa wez model do gory kolami potrzymaj i pokrec starterem zeby cale niepotrzebne paliwo z niego wylecialo bo pewnie jest zalany (uwazaj bo bedzie pewnie chlapalo wiec szykuj scierke :P ). Ladnie go wyczysc przy okazji, wymyj filtry powietrza, nasacz je ponownie czyms. Potem naladuj sobie wszystkie akumulatorki, a szczegolnie ten od startera. Jak to wszystko zrobisz, wlej paliwo, zatkaj rure (chyba ze masz pompke) i zakrec chwilke starterem zeby zassal paliwo do silnika (tylko nie przesadz bo znow zalejesz). Rozgrzej silnik suszarka (zawsze to cos pomoze) zamontuj wszystko jak trzeba i sprubuj odpalic. Jak tak sie nie uda to albo cos robisz zle albo masz cos uszkodzone i nic z tego nie bedzie...

przeczytaj od początku, a potem dopiero pisz porady
dobrze by też było gdybys wiedział o jakim modelu piszesz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 5:09 pm 

czytając te wszystkie złote myśli to najlepiej będzie jak faktycznie poczekasz i poprosisz o pomoc kogoś kto się zna.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 5:13 pm 

A nie wiem to jakis specjalny silnik co trzeba zalewac i ma miec brudne filtry czy cos w tym stylu ;) ? Dla mnie to byla ogolna porada, bo chyba wiadome ze jak ktos np. nie ma pompki albo ja ma albo kij wie co tam jeszcze ma to uzywa tego do wpompowania paliwa, to samo sie tyczy roto starterow i tym podobnych rzeczy. Poprostu chodzi mi o to ze wiem, robil sporo tych rzeczy juz i nic to nie daje, wiec to bylo na zasadzie "zrob wszystko na spokojnie od poczatku", bo nieraz czlowiek zdenerwowany cos przegapia itp. Wiem ze nie jestem tak doswiadczony jak Wy ale jakos ze swoim modelem jak go docieralem itp. nie mialem wiekszych problemow, wiedzialem kiedy jest zalany, wiedzialem kiedy paliwo nie dociera, wszystko da sie wyczuc jak sie cokolwiek z tego typu rzeczy kapuje. Bo jak nie to sorki, kupuje sie model elektryczny a nie spalinowy... (bez urazy)

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 5:25 pm 

Draxan napisał(a):
A nie wiem to jakis specjalny silnik co trzeba zalewac i ma miec brudne filtry czy cos w tym stylu ;) ? Dla mnie to byla ogolna porada, bo chyba wiadome ze jak ktos np. nie ma pompki albo ja ma albo kij wie co tam jeszcze ma to uzywa tego do wpompowania paliwa, to samo sie tyczy roto starterow i tym podobnych rzeczy. Poprostu chodzi mi o to ze wiem, robil sporo tych rzeczy juz i nic to nie daje, wiec to bylo na zasadzie "zrob wszystko na spokojnie od poczatku", bo nieraz czlowiek zdenerwowany cos przegapia itp. Wiem ze nie jestem tak doswiadczony jak Wy ale jakos ze swoim modelem jak go docieralem itp. nie mialem wiekszych problemow, wiedzialem kiedy jest zalany, wiedzialem kiedy paliwo nie dociera, wszystko da sie wyczuc jak sie cokolwiek z tego typu rzeczy kapuje. Bo jak nie to sorki, kupuje sie model elektryczny a nie spalinowy... (bez urazy)

wiesz ... ja ja sava docierałem to postawiłem na cegle, podpompowałem paliwo ciagnąc trzy razy szarpanką, założyłem grzałkę, pociągnąłem raz, silnik zaskoczył i spokojnie sie docierał

piszesz gościowi, zeby filtr powietrza mył, po grzyba skoro on jeszcze silnika nie odpalił, albo sugerujesz wkrętarkę ... nie dość, ze to silnik z ezetem i nie ma back plata pod roto to w dodatku odpalanie wkrętarką jest dla ludzi, którzy wiedzą kiedy silnik sie zaleje i trzeba przestać kręcić bo się albo zzby w back platcie połamią, albo korbowód urwie
to samo sie tyczy pogrzewania suszarką ... równie dobrze można zarzyć aspirynę bo tak samo pomaga.

ładowarka daje 1000mA przy pakiecie 6V, przy pakiecie 7.2 góra 750 zgodnie z tym co jest napisane, w rzeczywistości jest pewnie mniej. Jeśli pakiet ma 1500mAh to przy takim pradzie 3h to najwidoczniej za mało

do autora wątku
otwórz klapkę od startera, podepnij miernik równolegle do wtyczki pakietu i spróbuj odpalic silnik, jesli napięcie na pakiecie spada do okolic 6V to o uruchomieniu można zapomnieć, bo na świecę już mało co prądu idzie.
acha, no i powtórze, zacznij sie rozglądać za porządną ładowarką

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 6:10 pm 

Myślę że jest to sprawa pakietu ja też nie mogłem odpalić trx-a 2.5 na pakiecie 7,2v 2/3A pakiet oddawał za mało prądu. Po włożeniu pakietu lrp 3600 odpalił za muśnięciem przycisku. Jeżeli silnik kręci to dalej kręć może wreszcie zaskoczy.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 6:22 pm 

Kopec napisał(a):
Myślę że jest to sprawa pakietu ja też nie mogłem odpalić trx-a 2.5 na pakiecie 7,2v 2/3A pakiet oddawał za mało prądu. Po włożeniu pakietu lrp 3600 odpalił za muśnięciem przycisku. Jeżeli silnik kręci to dalej kręć może wreszcie zaskoczy.

2/3A to jest pakiet do odbiornika, a nie roto czy EZ

Ostatnio edytowano N lis 04, 2007 6:31 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 6:26 pm 

wiem

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:38 pm 

dobry pakiet to podstawa, dlatego ja zawsze używam 2 (na zmianę oczywiście) :wink: dlatego też tak cenię sobie szarpanki, niezawodne.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Ostatnio edytowano Pn lis 05, 2007 12:46 am przez Gieroll, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 12:15 am 

okej sprobuje jutro,ale jesli okaze sie ze cos nie idzie jak trzeba to chyba poczekam do przyjazdu do polski i po prostu postaram sie zrobic z nim porzadek z kims kto wie jak postepowac.Jak ktos mieszka w okolicach zachodnio pomorskiego i ma ochote sie spotkac ze mna i moim problemem "oko w oko" :lol: too swietnie.jestem w polsce na poczatek grudnia a moze macie namiary na jakies sklepy czy ludzi ktorzy zajmuja sie docieraniem profesjonalnie na tarenie zach-pom??/

pozdrawiam i dzieki za wielka pomoc i wspulprace

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 1:31 am 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
Sorry za OT ale nie moglem sie powstrzymac :)
Gieroll napisal
Cytuj:
dobry pakiet to podstawa, dlatego ja zawsze używam 2 (na zmianę oczywiście) Wink dlatego też tak cenię sobie szarpanki, niezawodne

heheh tez tak myslalem i postanowilem dzisiaj odpalic model po prawie miesiecznym postoju i ZONk krece szarpanka a tu pupa :shock: one-way sie slizga i moge sobie machac szarpanka ile wlezie heheh. najlepsze jest to ze po ostatniej jezdzie model stal caly zcas nic nie robilem i One-Way sobie odmowil posluszenstwa.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 2:32 pm 

ok co do tej ladowarki to juz mnie przekonaliscie zeczewiscie przyda sie cos dobrego.moze macie jakies sugestie co dobrych ladowarek.osobiscie chcialbym ladowarke ktora laduje pakiet do ez i pakiet w revo czy moge sobie tylko pomazyc o dobrej jak chce dwie pieczenie na jednym ogniu????a do tego to powinienem sie zaopatrzyc w dobry pojemny pakiet do ez dajcie sugestie rowniez o pakietach jakie najlepsze (nazwa moc itp.)tylko prosze napiszcie tak po polsku bo niektorych rzeczy nieczaje jeszcze.

dzieki wielkie pozdrwiam!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 2:35 pm 

a bym byl zapomniel jak ktos ma pomysl na jakas dobra ladowarke to czy to dobry pomysl aby mozna nia bylo tez rozladowywac pakiety??? a do tego jak by byla w przystepnej cenie.

rez jeszcze dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 2:37 pm 

ta ładowarka co masz jest wystarczająco dobra, pomyśl raczej o dobrym pakiecie.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 6:36 pm 

HardSignal napisał(a):
a bym byl zapomniel jak ktos ma pomysl na jakas dobra ladowarke to czy to dobry pomysl aby mozna nia bylo tez rozladowywac pakiety??? a do tego jak by byla w przystepnej cenie.

rez jeszcze dziekuje

Polecam shark 10.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 7:42 pm 

Tylko czy jeżeli on będzie jeździł tylko spalinowymi modelami to potrzebna jest mu aż tak dobra a co za tym idzie i droga ładowarka. Mam sharka i naprawdę polecam ale myślę że ta z zestawu nie jest taka zła a te 300zł można wydać na coś innego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona