Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 4:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 9:02 pm 
tomalo

sposob na skuteczniejsze dzialanie sprezyny powrotnej (tej przy gazniku):

zaczepiamy jeden koniec na toto plastikowe czarne ramie w ksztalcie litery L (do ktorego dochodzi ciegno od serwa i od ktorego dochodzi ciegno gazu do gaznika). przymierzamy sprezyne do roll baru. wiercimy malutki otworek w dolnej czesci roll baru i zaczepiamy tam drugi koniec sprezyny... sprezyna wtedy jest prosta, nie zawinieta naokolo gaznika i lepiej spelnia swoje zadanie...

Ostatnio edytowano Pt cze 04, 2004 10:05 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 9:39 pm 

tomalo jak mozesz to zapodaj jakies linki gdzie bedzie to widac na zdjeciu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 9:51 pm 
tomalo

a prosze bardzo:

http://www.hpiracing.com/rcforum/attach ... tid=563739

:) wiem ze moj opis byl zakrecony ale nie moglem od razu znalezc zdjecia

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 10:07 pm 

BArdzo dziekuje że ktoś uznaje to co pisze. Dosć ważnym tematem jest wyłączanie silnika kilka razy obiło mi się o uszy że gaszenie przez zatkanie przewodu paliwa bo podobno nie powoduje zalewania rotor startera. nie jest to informacjia sprawadzone ale pisze co słyszę.
Polecam mycie savage wodą może jest to błacha informacjia ale ja się bałem tego ale jak raz spróbowałem tak chyba przy tym pozostane :P
Przekonały mnie do tego ostatnie jazdy po których skkałem z 1m skoczni!!! savagem pieknie steruje się w powietrzu jedynym problemem było przytkanie filtar powietrza!!!!! Bardzo sie zmartwiłem podczas jazd że savage stracił moc było to spowodowane brakiem powietrza, mam nadzieje że info które podałem się komuś przyda :)
z savage'owym pozdrowieniem Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 10:38 pm 

Aby zwiększć dopływ powiterza do ilnika powinno się wyciąć małe ''okienko'' w przedniej szybkie karoserii, dzieki tem silnik bedzia miał lepsze chłodzenie i troche zimnego powietrza. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 10:39 pm 

Na pewno skorzystam z opcji, ktora opisal tomalo a mianowicie zmiana mocowania sprezynki. Reszta rad tez jest bardzo przydatna i za wszystkie bardzo dziekuje w imieniu swoim oraz pozostalych. Zastanawiam sie czy kacick Savage nie bylby dla nas dobrym rozwiazaniem bo to auto stalo sie najpopularniejszym ze wszystkich MT.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 8:27 am 
tomalo

jak napisal Kanon45 wyciecie otworu w przedniej szybie poprawia chlodzenie... Dodam tylko ze jest to praktycznie koniecznosc w przypadku kiedy mamy kasoserie podniesiana maksymalnie do gory i glowica prawie nie wystaje ponad karoserie... savage ma to do siebie ze w przypadku dachowania istnieje duza szansa obicia glowicy a podniesienie karoserii maksymalnie do gory zmniejsza ta mozliwosc...
wazne zeby otor wyciac dokladnie w osi silnika (dokladnie na wprost glowicy) wtedy skutecznosc jest najwieksza...

W przpadku karoserii nie pickup tylko cos bardziej a'la kombi np. Hummer H2 wycinanie otworu w przedniej szybie jest koniecznoscia. rowniez nalezy wyciac okragly otwor srednicy glowicy lub ciut wiekszy dokladnie nad glowica. Bez tych zabiegow pod karoseria silnik ma niezla saune :)

jak juz jestesmy przy wycinaniu otworow... najprostszym sposobem na wycinanie pieknych okraglych otworow o srednicy dokladnie takiej jakiej chcemy jest zastosowanie noza OLFA CMP-1...

wyglada to tak:
http://www.olfa.co.jp/english/products/ ... 0/057.html

a kupuje sie to w Castoramie za okolo 27 zlotych...

ma podzialke, pozwalajaca na wyciecie otoru o dokladnie zalozonej srednicy, zapasowe ostrza itp. Naparwde super przydatne urzadzenie...

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 9:14 am 

Kolejny z dobry postow tomalo... Ja wlasnie mam bude Hummer H2 i musze pomyslec co zrobic aby silnik mial dobre chlodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 9:38 am 
tomalo

NO to masz juz rozwiazanie... :)

a otwor w przedniej szybie mozna zamaskowac... ja w terra uzylem takiej plastikowej/nylonowej (cholera wie z czego to bylo) sietki przeciwko owadom kupionej na metry w OBI (chyba 7 zlotych za kawalek 80cm x 1 m. Sa wkoloroach czarny, srebrny, bialy... wiec zawsze mozna jakos dopasowac kolor ktory bedzie najlepiej wygladal... siatka jest miekka wiec pracuje razem z karoseria... Oprocz efektu wizualnego siatka zabezpiecza przed wpadaniem jakis lisci, trawy itp. Oczywiscie takie maskowanie siatka mozna zastosowac tylko wtedy gdy szyby mamy czarne... w przypadku przezroczystych nie poprawi to wygladu, a wrecz przeciwnie.

Siatke przykleilem od spodu do karoserii klejem Patex Super Fix - klej co prawda jest bialy ale klei sie od spodu, wiec nie widac. A klej po wyschnieciu nie jest calkiem sztywny, jest troche elastyczny, wiec jak karoseria pracuje to zgina sie razem z nia i nie peka.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 10:04 am 

No tak posmył tomala jest naprawde doskonały z tą spręzynką bo ja z nią miałem mnóstwo problemów raz była za silnie założona a za drugim się obluzowała i to w połączeniu z wył aparatury zpowodowało przywaleniem w stojący samochód. Byłem bardzo przerażony. A jesłi chodzi o aparatutrę.... ONA JEST FATALNA!!! czasami sama potrafi się wyłączyć albo wogóle sie nie uruchomić.. :lol: prawdopodobnie coś nie kontaktuje.... no ale nie o tym chciałe napisać.... dzisiejszym tematem jest..... Osłona głowicy
NIektórzy w tym ja często robią dacha. I może spowodować to przykre porysowanie głowicy które seszpeci nas piękny samochodzik
abył łatwo temu zapobec na leży założyć 3-4 cybanty na głowice trzeba je przeprowadzic między tymi dziurkami przy dojściu do śrób od głowicy
Mam nadzieje że jest to dla kogokolwiek zrozumiałe :)

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 11:29 am 

Poki co TruckZilla jest na dotarciu i aby sie dobrze chlodzila nie zakladam budy. Za 1-2 tygodnie zdejme szarpanke i zaloze roto-start (teraz by nie pociagnal). Jak juz silniczek bedzie dobrze dotarty i weregulowany to pomysle nad chlodzeniem. Zamkniete budy moze i sa fajne ale wlasnie jest problem z silnikiem bo sie cholernie grzeje.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 12:37 pm 

Dokładnie o to mnie chodziło, :) ważne są także skid platy szczególnie ten centralny bo można rozwalić dyfer, tak wogóle właśnie uświadomiłem sobie że wypaliłem 3 litry paliwa silnik a bilans zero problemów z rotorem zero zembatek silnik jest jeszcze bardzo przelany la ejeszce bede go regulował wiecie jakie miał ustawienia na dotarciu?? 6 i pół obrotu :P prawie nie można go było odpalić ale za to teraz jest na 5 i pół wieć niedługo przekręce na 4. :)

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 1:04 pm 

Najlepsze wydechy do savage 25:

Teoretycznie najlepszym wydechem do savage 25 jest ths racing pipe
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XEAR7&P=ML
promian miał taki więc może się wypowie. Dostaje on bardzo dobre opinie
na rożnych forach w USA podobno podnosi moc i moment obrotowy jedyną jego wadą jest wysoka cena. NA drugim miejscu plasuje się oryginalny wydech od savage ss. http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXFPZ1&P=7 Najważniejszą jego zaletą jest to że jest wykonany z aluminium. Także dodaje troche mocy choć podobno mniej od ths. To są dwa najbardziej popularne wydechy do savage 25. Z tych mniej popularnych dobrym wydechem jest hot bodies http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXGFR8&P=7
Należy także wspomnieć o jeszcze niedostępnym wydechu ths który będzie przystosowany do silników od .25-.28 i to byłoby na tyle jesli ktoś jeszcze jakieś dobre zna to proszę napisać :D

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 1:14 pm 
tomalo

super opinie zbiera jeszcze wydech TSAIS

http://www.rchopups.co.uk/Savage/Tsais/tsais.asp

oprocz tego ze ma dobre opinie to jeszcze bajernie wyglada... mozna fajnie na bok wypuscic wydech...

Tytuł:
PostNapisane: So cze 05, 2004 1:21 pm 

Fakt. Mialem wydech THS i musze przyznac, ze byl najlepszym z jakim mialem stycznosc. Oprocz niesamowitego brzmienia nadal rowniez troszke wiecej mocy silnikowi. Niestety musialem z niego zrezygnowac w momencie TruckZilli, ktora wymaga innego wydechu (rownie ladny ale jakosc wykonania duzo gorsza bo to HB a nie THS :[ ).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona