Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 5:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:56 am 

2-3 baki przesada , w traxxasie walnij 1-2 min zeby sie rozgrzał i dawaj na dwor smigac oczywiscie powolutku 1/4 przpustnicy przez 2 sek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 12:05 pm 

niewiem jak mam dzialac bo wszystcy na forum mowia trzymaj sie instrukcji w trakcie docierania!!!!!moja instrukcja mowi jezdzic od 1 baku i NIE Z KLAMI W POWIETRZU.no ale ja naprawde niewiem kogo mam teraz sluchac,czy instrukcji i wkurzac sie tylko bo nieodpala czy zmodyfikowac dla wlasnych potrzeb procedure docierania revo 3.3 czyli:
1.pierwsza minuta 1-wszy bak,odpal w domu i biegnij na swoja miejscuwke aby docierac!!! :lol:
zaraz wychodze jezdzic jeszcze raz-jesli w ogole pojezdzi!!!!a jak nie to chyba poczekam do wiosny i w polsce pogadam z ludzmi bo z tymi specjalistami tutaj to niebardzo!!!!!!!!

dam znac jak poszlo

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 12:23 pm 

Dobrze mówią " w trakcie docierania" a nie jak go nie możesz odpalić.
to tak jakbyś miał tel komórkowy i instrukcję, a telefon wogóle się nie chce włączyć, to na co ci instrukcja.

weź pod uwagę że jak nie zapalisz i nie rozgrzejesz go w sprzyjających warunkach (domowych), z kołami w górze to do wogule nie zapalisz, przynajmniej tak wywnioskowałem z twojej wypowiedzi. Co za tym idzie nigdy go nie dotrzesz. Możesz się trzymać istrukcji, ale robiąc to wogóle go nie zapalisz. Zrób tak wykręć świece kapnij mu tam troszkę wd-40, na poluzowanej świecy spróbuj go odpalić w warunkach domowych, porkęć go aby się rozgrzał, zgaś dokręć świecę i pędź na pole odpal i jak napisał kolega wyżej postępuj już zgodnie z instrukją czyli powolutku jeździj. Ale jak na pierwsze odpalenie nie sugeruj się instrukcją tylko rób wszystko aby on wogóle zapalił. Instruckja jest i należy się jej trzymać ale jeżeli nie masz możliwośći jego uruchomienia to co Ci z instrukcji.

Asso RC18T
HPI Firestorm
Xmods - Pontiac Firebird

http://www.rcpics.net/member/Bula

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 12:36 pm 

bula napisał(a):
... na poluzowanej świecy spróbuj go odpalić ...

Pisałem już o tym ale widocznie nie dociera ...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 1:32 pm 

Jakub Żebrowski napisał(a):
Ja bym polecił wypalić 2-3 baki z kołami w górze, no chyba że nie chcesz ale ja tak zawsze robiłem

tylko hpi zaleca docieranie z kołami w górze
reszta każe jeździć
RB z kołami w górze jakies 2min, a potem na koła i jeździć

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 1:42 pm 

znaczy tak
w domu ez kręci, a na powietrzu nie chce
z domu do miejsca gdzie chcesz jeździć jest kawałek piechotą

dobra
zrób pewne doświadczenia w domu
wykręć świecę
wlej do silnika 3-4 krople aro lub wd-40
wkręć świecę, ale nie zakładaj kopółki
spróbuj uruchomić silnik a w zasadzie sprawdź czy ez kręci silnikiem

jeśli będzie kręcił bez zarzutu, to idź jak mówią "na pole" czyli na dwór, załóż kopółkę na świecę, zakręć ez, jeśli zaraz po wyjściu będzie kręcił to odczekaj jakiś czas i zakręć znów, jeśli dalej będzie kręcił idź w miejsce docierania.

teraz
jeśli kręci i w domu i przed domem a w miejscu docierania nie - zmień miejsce docierania
jeśli kręci w domu, a przed domem nie, sprawdź starter EZ (ten z pakietem) bo najwidoczniej elektronika schłodzona lub zawilgocona nie działa
jeśli w domu też nie kręci wyrzuć ładowarkę w zestawu i kup coś czym poprawne naładujesz pakiet

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 2:51 pm 

ok probowalem tak jak pisali chlopaki i porazka.probowalem odpalic w domu z paliwem i na zalozonej swiecy.niby ez kreci silnikiem to juz postep bo wczesniej na swiecy i z paliwem niekrecil,paliwo dochodzi do silnika ale co z tego krecenia jesli silnik nie pali... zatkalem wydech jak mowi instrukcja ale to nic niedaje.na ez palily sie 2 lampki co znaczy ze jest dobrze,ale pod konciec proby lampa glow plug zgasla.wiec wyjelem glow i paliwo i sprawdzilem bez paliwa ale na podlaczonej do kabla swiecy czy swieca pali. pali ale gorzej.boje sie ze moze zalalem silnik i swiece jesli jest to mozliwe.porazka.
jest to juz jakis postep bo ez kreci silnikiem na zalozonej swiecy i z paliwem (moze dla tego ze jest w domu).ale silnik niechce zapalic.krecilem na prawde dlugo zatykalem wydech i teraz niewiem czy silnik zalelem czy co do diabla

pomozcie

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:28 pm 

jeśli zalejesz silnik ezstart przestanie kręcić silnikiem, automatyczna blokada w razie przeciążenia, więc póki kręci staraj się odpalić, cały czas uważam że wina leży w kiepskim pakiecie.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:29 pm 

HardSignal napisał(a):
ok probowalem tak jak pisali chlopaki i porazka.probowalem odpalic w domu z paliwem i na zalozonej swiecy.niby ez kreci silnikiem to juz postep bo wczesniej na swiecy i z paliwem niekrecil,paliwo dochodzi do silnika ale co z tego krecenia jesli silnik nie pali... zatkalem wydech jak mowi instrukcja ale to nic niedaje.na ez palily sie 2 lampki co znaczy ze jest dobrze,ale pod konciec proby lampa glow plug zgasla.wiec wyjelem glow i paliwo i sprawdzilem bez paliwa ale na podlaczonej do kabla swiecy czy swieca pali. pali ale gorzej.boje sie ze moze zalalem silnik i swiece jesli jest to mozliwe.porazka.
jest to juz jakis postep bo ez kreci silnikiem na zalozonej swiecy i z paliwem (moze dla tego ze jest w domu).ale silnik niechce zapalic.krecilem na prawde dlugo zatykalem wydech i teraz niewiem czy silnik zalelem czy co do diabla
pomozcie

wiesz co?
masz zwyczajnie nienaładowany pakiet
jak uruchomisz ez to napięcie na pakiecie tak spada, ze świeca juz sie nie żarzy na tyle, żeby silnik załapał
jak masz miernik to zobacz napięcie pakietu
dobrze naładowany pakiet powinien mieć min 1.44V na ogniwo, czyli jakies 8.6V
jak ma poniżej 8 to jest tak jak mówię

Ostatnio edytowano N lis 04, 2007 5:02 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:41 pm 

okej niewim czemu ale cos w tym jest bo pakiet niby naladowany (czs ladowania okolo 120 min) ale dosc szybko przestaje krecic albo jakby traci moc i krci silnikiem ale powoli wiec to chyba zeczewiscie wina pakietu lub ladowarki pakietu(to co wspominal Tomasz Ostrowski).niewiem ale rowniez mam wrazenie ze jest to wina czlowieka co to wszytko obsluguje (a raczej proboje obsluzyc) bo jak pisalem laikiem jestem i wszystko co robie to takie chaotyczne.wiec niewiem czy po prostu nie skonczy sie zakonserwowaniem samochodu i powrotem do tego jak bede w polsce i pod okiem kogos takiego jak "WY" .bo naprawde boje sie ze cos spiepsze.np moj flywheel to juz powinien sztuczna szczeke dostac bo mu wszystkie zeby powybijalem :lol: .wiec moze jak wroce czyli grodzien.wracam juz niedlugo wiec moze sie odezwe jak ktos jest z okolic koszalina lub okolic (zachodnio-pomorskie )to jakby mial czas i chceci pobawic sie z tym to ja przyjezdzam.dla mnie to problemu niema rzeby tylko pogoda bo zima docierac to chyba samobujstwo dla silnika.

pozdrawiam HardSignal

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:45 pm 

Jak masz w domu jakas wkretarke to moze do niej podlacz ta koncowke do odpalania i nia sprubuj odpalic ? O ile to w tym modelu wogole mozliwe, wkretarka pewnie da soebie rade :twisted:

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:48 pm 

to by musial by zdjac ezstarter ale wątpie zeby mozna bylo wkretarka to tylko takie cuda mozna jak ktos ma roto:D

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:53 pm 

Ok to moze sprubuj od poczatku. Najpierw wykrec swiece, wyczysc ja ladnie, sprawdz czy sie "swieci" itp. Potem na WYKRECONEJ swiecy i BEZ paliwa wez model do gory kolami potrzymaj i pokrec starterem zeby cale niepotrzebne paliwo z niego wylecialo bo pewnie jest zalany (uwazaj bo bedzie pewnie chlapalo wiec szykuj scierke :P ). Ladnie go wyczysc przy okazji, wymyj filtry powietrza, nasacz je ponownie czyms. Potem naladuj sobie wszystkie akumulatorki, a szczegolnie ten od startera. Jak to wszystko zrobisz, wlej paliwo, zatkaj rure (chyba ze masz pompke) i zakrec chwilke starterem zeby zassal paliwo do silnika (tylko nie przesadz bo znow zalejesz). Rozgrzej silnik suszarka (zawsze to cos pomoze) zamontuj wszystko jak trzeba i sprubuj odpalic. Jak tak sie nie uda to albo cos robisz zle albo masz cos uszkodzone i nic z tego nie bedzie...

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:57 pm 

Załóżmy, że ten pakiet masz naładowany. Zrób tak.

Nakładasz tą niby grzałke na świece(dociskajac ja na chama do świecy) i próbujesz odpalić. Jeśli świecą sie 2 diody na control boxie to jest gitara.

Jeśli nagle NAŁADOWANY pakiet przestanie kręcić silnikiem to odkreć swiece i rób tak jakbyś chciał odpalić przez ok 15sek. Paliwo zostanie wylane. Teraz żeby znowu nie zalać silnika zdejmij wezyk z wydechu i dmuchnij w niego, mając otwarta przepustnice. I również majac ja otwarta próbój zapalać. Teraz bedzie okej:)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 3:59 pm 

Pierwsza sprawa nie myśl że jak paliwo Ci dojdzie do gaznika to model odrazu zapali, jak jak docierałem model to aż mnie ręka bolała od szarpania szarpanką. Paliwo musi się zmieszać z powietrzem i potem przez porty dojść na tłok wtedy jest szansa że model zapali. Weź zatkaj ten tłumik i "pokręć" Ez-tem trochę aby ta mieszanka weszła do komory spalania, jeśli zalejesz nie będzie końca świata tylko wykręcisz świecę i wylejesz paliwo kręcą ez-tem na odwróconym modelu. Pierwsze odpalenie napewno nie uda się odrazu ale musisz pożądnie podpąpować paliwo, a nie rezygnować bo " jest paliwo a on nie pali".

Asso RC18T
HPI Firestorm
Xmods - Pontiac Firebird

http://www.rcpics.net/member/Bula

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona