Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 2:01 pm

Autor
PostNapisane: So lis 03, 2007 8:54 pm 

Coraz poważniej myślę o wstawieniu w mojego Mini LST zestawu brushless. Na forum było trochę o tym mowy, ale głównie poruszano problem silników. Na zagranicznych forach jest sporo informacji, ale głównie w oparciu o lepiej wyposażone rynki, a ja chciałbym dowiedzieć się, jak dobrać poszczególne elementy do kompleksowej przebudowy modelu w naszych realiach, czyli krok po kroku, co muszę założyć/wymienić w modelu. Linki do krajowych sklepów (albo ewentualnie RcMart) mile widziane. Może znacie sklepy, których ja nie znam, bo jak dotąd niewiele udało mi się znaleźć.
Rozumiem, że oprócz silnika i regla dobrze byłoby wymienić aku na Li-Po (+odpowiednie wtyczki) i wzmocnić podzespoły napędowe. Nadmienię tylko, że ma to być model do dziarskiego bashowania w terenie, więc raczej nie wpakuję tam silnika klasy Mamba 8000 Kv, raczej coś pokroju Mamby 5400 Kv, żeby mieć więcej momentu.

Oto, co już mam w modelu:

- stalowa zębatka odbiór 54T
- stalowy atak 22T jest w drodze
- stalowe wałki napędowe
- komplet kardanów albo stalowe zwykłe półośki alternatywnie
- dojdzie jeszcze parę aluminiowych elementów zawieszenia
- dyfry kulowe przód/tył, jednak nie ma tam metalowych zębatek, więc chyba był to niepotrzebny wydatek

I jeszcze jedno pytanie: Czy Light Weight Diff Posi Lock Spool służy do zblokowania dyfra? Jeśli tak, to montuje się go w dyfrze środkowym czy przednim/tylnym? Pisałem w tej sprawie i do Hot Racing, i do RcMartu, ale zero odzewu. A myślę, że byłaby to przydatna rzecz w takiej modyfikacji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość