Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn sie 03, 2026 4:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 7:54 pm 

Ale sie rozpisales :), hehe. Ja w takim razie dla porownania przesle linki do moich wahaczy (z tytanowymi tie-rod'ami). Nie sa moze jakies ultra hiper w kwestii stylistycznej ale zdaja egzamin w kwestii wytrzymalosciowej a to jest wg.mnie najistotniejsze.

http://www.mega-rc.com/GPM_Savage_Parts_Home.htm

to jest stronka, z ktorej zamowilem bardzo duzo rzeczy (ponizej lista).

SAVAGE LOWER SUSPENSION ARMS - nie do zlamania. Wahacze dolne

SAVAGE TITANIUM UPPER SUSPENSION ARMS - nie do zlamania. Wahacze gorne

SAVAGE FRONT OR REAR SKID PLATE - na przod i tyl (sto razy bardziej wytrzymalsze od seryjnych plastikow skid platow)

SAVAGE FRONT BUMPER - zderzak przedni. Ultra wytrzymaly i niesamowicie pieknie wygladajacy!

SAVAGE REAR BUMPER - zderzak tylny. To samo moge o nim powiedziec co i o przednim. Super wyglad i wytrzymalosc.

dodatkowo jeszcze wywalilem sporo kasy na ponizsza zebatke:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 5900554234 - w pelni tytanowy spur gear. Kupilem bo plastikowe w polaczeniu z truckzilla to bym wyrzucal co pare minut do kosza. Oczywiscie wymienilem tez cluth bell na HD aby na dlugo wystarczyl. To byl zakup, z ktorego jestem bardzo zadowolony.

jeszcze ze strony:

http://www.zonecentral.org
w dziale HPI Savage hop-ups kupilem ponizsze:

Willy Bar with 4 Bearings Silver - do TruckZilli wymagane wrecz :)

Complete aluminum steering kit Silver PLUS with 4 High grade ball bearings - to jest fenomen!!! Ta czesc jest warta kazdych pieniedzy. Niesamowicie poprawie stabilnosc jazdy oraz "skretnosc" modelu. Jacek - to jest czesc, ktora najbardziej poprawia w stosunku do seryjnej odczucia z jazdy!!

Savage Aluminum Threaded MSR5 SUPER-DUTY Piggyback Reservoir SILVER shocks (bigger reservoir and 3.5mm shafts) - te amorki mam i jestem nimi zachwycony. Polecam. Kasa moze i nie mala ale zapewniam, ze warto. W chwili obecnej czekam tylko na olej aby moc je zalozyc do swojego autka. Moje poprzednie alu amorki juz sprzedalem bo do Piggyback bylo im daleko!!!

Jeszcze bym mogl wymieniac i wymieniac rzeczy, ktore zamontowalem do swojego cacka ale poki co poprzestane na tym co powyzej.

Aha. W dziale mods zamowilem wszystko trzy mody. Teraz jest troszke nizsza cena za Difer boxy (45USD za sztuke). Ja zamawialem cholera okolo 2 miesiecy temu i byly po okolo 60 dolcow ale plakac nie bede bo to nic nie zmieni.

Polecam Wszystkim tuning Waszych modeli. Naprawde warto i daje to niesamowity efekt zarowno w kwestiach czysto zwiazanych z jezdzeniem jak i z samym wygladem autek co jest chyba calkowicie niezaprzeczalne. Ale sie rozpisalem. To byl na pewno moj najdluzszy post na tym forum :) Kazdemu kto dobrnal do konca gratuluje :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:34 pm 
-=ADA$=-

a jaki olej chcesz? mam team losi 30 i asso 35 :D do jazdy po ostrych wybojach idealne :D. do skokow juz niezabardzo, a calkiem niezly setup, mozesz na wierzch armate wsadzic bo to chyba czolg jest

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:43 pm 

ile sobie zyczysz za te oleje?

p.s a masz moze cos do dyferka? Jaki setup dyfrow proponujesz?

mam oleje Ofna 1000, 3000,5000.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:47 pm 
-=ADA$=-

do monstera ja ( do TXT) wsadzam 50000, ale mam jeszcze 10000, 7000, 5000 moge sie wymienic jednym olejem z dyfra za 3000, a za LOSI 10pln ( jest okolo 2/3) a za asso 9 ( tez 2/3 ale wieksza butelka), zaleze co chcesz, jak w buggy mialem 50000 (we wszystkich dyfrach) to prowadzil sie troche dziwnie ale jak mu naped z tylu wymontowalem to dalej super jezdzil

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:50 pm 

Ja myslalem aby wrzucic na tyl i na przod 3,000. Co myslisz o takim rozwiazaniu?

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:58 pm 
-=ADA$=-

dyfry beda latwiej pracowac, ale mniej "wyciagac" go z zakretow, tzn slabsze przyspieszanie ( ale chyba z .46 nie narzekasz na przyspieszanie) w sumie to moze byc niezly pomysl, a co do oleju do amorow, bylbym chetny ( jakbys cos zamawial z US) zeby za swiece zarowa to zamienic, konkretnie za MC-8

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 11:27 pm 

w takim razie juz na pewno naleje 3,000 do dyferkow na przod i tyl. JEsli chodzi o zamowienie to wlasnie zamawiam pare duperelek i jesli ktos by cos chcial to prosze o info. Masz link do tej swiecy? A ten olej co masz jest na TH (nie sprawdzalem).

A moze ktos z Was ma chrom w spray??

Tytuł:
PostNapisane: N maja 30, 2004 8:45 am 
-=ADA$=-

oleju pewnie nie ma bo TH nie chce miec nic wspolnego z Losi, a co do swiecy to mozes mi zamowic ( pozniej sie dogadamy co do zaplaty- tzn w jaki sposob ci kase przesle) ta http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XCKB4&P=ML o ile wiem jest najlepsza

Tytuł:
PostNapisane: N maja 30, 2004 8:54 am 

Dlaczego TH nie chce miec nic wspolnego z Losi?

Ta swieczka to jest do zwykych silnikow? Bedzie pasowala do TruckZilli?

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 3:20 pm 
-=ADA$=-

tak zwykla, i powinna posawac, chociaz nie moge obiecac z racji tego ze to inny silnik, a nie wiem dlaczego chyba dlatego ze dystrybutorem losi jest horizon hobby a oni konkuruja z TH

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 01, 2004 9:17 pm 

Promian jak nie chcesz czekać z tym genesisem czy jakoś tak to sciągnij go z niemiec tam koszutuje mniej wiecej 650 euro (wersja RTR) i masz od ręki.I na dodatek zaoszczędzisz 500PLN. http://www.rcmodellbau-shop.de/shop/ind ... on1813.htm na tym linku jest whcodzisz w monster-truck i masz. Promian i jakim cudem Ci wyszła cena 950$. Jak na tej stronie thunder tiger ek 70 kosztuje 750 euro czy coś koło tego a na towerhobbies 549$ jak dobrze pamietam czyli genesis kosztuje jakos 500$ albo i mniej. Jeśli sie myle to mnie olśnij :D ----------------------------------------------------- UWAGA!!Ten post wymaga myslenia :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 02, 2004 8:46 pm 

Mozliwe, ze podstawa kosztuje z 600 czy 700 dolcow ale ja nigdy w podstawy sie nie bawie. Za ta kwote co podalem model mial troszke lepsze wyposazenie niz standard. Aha. Nigdzie go nie kupisz bo zostal calkowicie wyprzedany -> rozmawialem oko w oko z producentem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 11:25 am 

Czyli z tego wynika że na tej stronce kłamia i nie maja genesisa(według Ciebie)A co do samego genesisa to widziałeś jak jeździ??Jeśli nie to sobie sciągnij filmiki.Troche sie zawiedziesz owiele bardziej ocieżały od trackzilli i weeli robi z trudem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 12:23 pm 

Nie twierdze, ze klamia a jedynie przypuszczam. Wiele firm tak robi aby zwabic klientow a pozniej probuja wcisnac inny model. Widzialem jak genesis jezdzic i dlatego zdecydowalem, ze nie sprzedaje swojego Savaga i dokladam do niego silnik TruckZilla .46. Genesis na dodatek jest w duzej mierze z plastiku i duzo by trzeba w nim wymieniac aby sie stal prawdziwym monsterem z krwi i kosci.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona