Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 5:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N wrz 30, 2007 8:10 am 

Czy ktos oglądał?? Chodzi mi o ukaranie Kubicy za to, że na jednym z zakrętów wpadł w poślizg (fatalne warunki) i uderzył w Hamiltona. Był 2 i tak by już zostało do końca wyścigu. Robert został ukarany przejazdem przez pit stop i spadł na 13 miejsce. Na szcęście jest dbry i dojechał na 7 miejscu. Przez pieprzone (przepraszam za wyrażenie) ukałdy niewinni zostaja ukarani, a Hamilton jak był faworyzowany tak będzie. Co o tym sądzicie??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N wrz 30, 2007 8:20 am 

niesłuszne, zwykła walka na torze byla... :?

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 9:09 am 

Co do Hamiltona to faktycznie widać że jest faworyzowany i domyślam się że przepisy sportowe są napisane w dwóch wersjach jedna dla Hamiltona druga dla pozostałych kierowców. Gdyby nie pogoda to Robert by nie dopuścil do małej kolizji z Czarnuchem, jednak uważam że Robert powinien w tym momencie odpuść lekko w końcu on próbował atakować.

Nie dziwię się Alonso że tak reaguje na Hamiltona, dwukrotny mistrz świata i nagle jest w teamie jako drugi kierowca.

Czarnuchy do zmian kół i tankowania a nie do jeżdzenia.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 9:11 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
hm.. nie oglądałem ale skoro mówisz że uderzył w hamiltona... mimo że nie jestem fanem ani kubicy ani mclarena tylko innej (bardziej czerwonej stajni :D ) to uważam że słusznie został ukarany skoro to on uderzył w hamiltona ... jak były fatalne warunki to powinien dostosować prędkość do warunków a nie pchać się na chama ...

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 10:08 am 

reasumujac caly sezon - Kubica jest ZAWSZE poszkodowany, moze dwie eliminacje dojechal bez szwanku, czy błedu team'u...

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 10:14 am 

Ale on nie próbował go wyprzedzać, Kubica taki nie jest, jak wie, że nie moze to tego nie robi, akurat znaleźli sie na tej samej linni, Kubica starcił przyczepność, puknął Hamiltona i zatrzymali sie bokiem. Nawet nie starcili pozycji, pojehchali tak jak jechali przed zdarzeniem, poprostu to było typowe wyścigowe zdarzenie. Tak samo jest jak ktoś zetnie szykane, jeśli wyjedzie na tej samej pozycji co jechał jest wszystko w porzadku, a tutaj było podobnie, pojechali dalej.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 10:29 am 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
ogladalem wyscig i powiem tyle Kubica wg mnie zostal nieslusznie ukarany. W tym zakrecie probowal zaatakowac hamiltona gdyz ten popelnil blad i wzial go za szeroko, Kubica wykorzystal moment i probowal wejsc po wewn prawie mu sie udalo ale Hamilton po zlapaniu troche przyczepsnoci szybko chcial naprawic blad probujac zajechac droge Robertowi ale niestety Robert byl juz prawie rowno z nim w zakrecie i ten manewr Hamiltona wlasnie spowodowal lekka kolizje tych dwoch bolidow. Ewidentnie powinien byc ukarany Hamilton za to ze nie odpuscil albo mogl sie zachowac jak prawdziwy kierowca i odpuscic godzac sie ze swoim bledem.

A co do wypowiedzi Arkadiusza Flejszera to powiem tylko tyle nie obrazaj nikogo nawet jesli jest innego koloru skory, i co z tego ze jest czarny (ja do nich nic nie mam) ,a wrecz przeciwnie podziwiam ich bo jakbys tak zauwazyl to w 90% dysciplin sportowych sa mistrzami, a jak nie to plasuja sie w scislej czolowce wiec cos w tym musi chyba byc ?? I nastepnym razem zastanow sie co piszesz.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 10:36 am 

Ok, Hamilton jest utalentowanym kierowcą, ale jest cholernie faworyzowany, za wszelką cene chcą go wywyższyć świadczy o tym fakt ze Alonso spadł w teamie na 2 miejsce a jest dwukrotnym mistrzem świata i jest totalnie olewany.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 11:47 am 

Moim zdaniem nikt nie powinien dostać kary było to normalne zdarzenie w wyścigu(warunki pogodowe).To,że Hamilton jest faworyzowany to wiadome.Ma zostać mistrzem to robią wszystko aby nim został.Obchodzą się z nim jak z jajkiem.A z innymi zawodnikami już się nie liczą nawet z Alonso.
Hamilton przed wyścigiem powiedział,że nie wyobraża sobie startować w przyszłym sezonie w team z Alonso.Prezes McLarena odpowiedział,że narazie zmian kadrowych nie przewiduje.Moim zdaniem i tak wykopią Alonso.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 11:53 am 

Alonso do BMW a Kubica do MACLARENA.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 11:54 am 

Arkadiusz Flejszer napisał(a):
Alonso do BMW a Kubica do MACLARENA.

Może i bolid będzie miał lepszy a raczej napewno lecz będą po nim jeździć jak po Alonso.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 2:34 pm 

Również widziałem, i również uważam, że Robert został ukarany niesłusznie.
Gdyby nie to, miałby pewne podium.
Hamilton powiedział po wyścigu na konferencji, że nie widział ani nie słyszał Kubicy. Coś mi się nie chce w to wierzyć...
To Robert został uderzony przy manewrze wyprzedzania.
Jednak myślę, że nikt nie powinien być ukarany, bo była to czysta walka.

Ps. Wyścig bardzo mi się podobał i niech żałuje ten, komu rano nie chciało się wstać ;)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 30, 2007 2:45 pm 

Jak Heidfeld wszystkich kosił to było dobrze żadnej kary nie dostał mimo ze świeciło słoneczko :D
W sumie powinniśmy być już przyzwyczajeni do takiego obrotu sytuacji tego sezony w jakim uczestniczy biedny polaczek Kubica :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 4:30 pm 

Ja przytoczę jeszcze inny wyścig. Nie pamiętam które to było GP, ale też było wtedy bardzo mokro, że aż wywiesili czerwoną flagę. Był taki zakręt na którym jeden po drugim wyleciało chyba ze 6 kierowców w tym Hamilton i powiedzcie mi dlaczego przyjechał dźwig i postawił na torze tylko Hamiltona, a reszte kierowców zostawił w żwirze na poboczu :?:

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 5:04 pm 

Feniks napisał(a):
Ja przytoczę jeszcze inny wyścig. Nie pamiętam które to było GP, ale też było wtedy bardzo mokro, że aż wywiesili czerwoną flagę. Był taki zakręt na którym jeden po drugim wyleciało chyba ze 6 kierowców w tym Hamilton i powiedzcie mi dlaczego przyjechał dźwig i postawił na torze tylko Hamiltona, a reszte kierowców zostawił w żwirze na poboczu :?:

ktos "od gory" chce zeby to ON byl mistrzem swiata...i mysle ze tak sie stanie...(niestety)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona