Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 29, 2026 12:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Który lepszy?
Ankieta wygasła Pt wrz 28, 2007 5:18 pm
Model Elektryczny 47%  47%  [ 25 ]
Model Spalinowy 53%  53%  [ 28 ]
Liczba głosów : 53
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 1:04 pm 

Spalina i elektryk maja rozne zalety i wady jednak wole jezdzic spalina bo czuc ta moc i nie musisz czekac na ladowanie aku tylko wlewasz paliwa i jedziesz...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 1:30 pm 

krótko mówiąc: moim zdaniem spaliny są o wiele lepsze 8)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 1:50 pm 

Uzasadnij zamiast nabijać posty.

...---===***\ TL-01b /***===---...

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 4:28 pm 

ZDECYDOWANIE SPALINÓWKI jednak mają swoje wady np
---- lanie tego w ..j drogiego paliwa
---- konserwacje itd jednak można to polubic :D:D:D:
---- liczenie się z żywotnością silnika
++++ największy chyba OGROMNA MOC
++++ Tego dzwięku za nic bym nie wymienił chociarz moja sąsiadka niewiem czemu ale go nie lubi :D:D:D:D:D
++++ NIE ma koniecznosci ladowania aku no za wyjątkiem do odbiornika serv i nadajnika ale nie trzeba tego robic tak często jak w elektrykach
++++ Stala moc silnika W elektrykach słabnięcie aku jest dołujące :D:D:D:D

Krótko spalinki wymagają troszke umiejętności dla posiadacza ale silnik odwdzięczna się :D ( zależy u kogo)
U mnie na ulicy największym minusem jest moja sąsiadka :D:D:D ona poprostu już siwieje a ja specjalnie wyciągam co jakies 2 3 dni i żuryje moim MGT przed domem :D:D:D narazie ma ona odpoczynek od modelu bo kielichy mi poszly

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 5:17 pm 

Moja sąsiadka ostatnio mnie ganiała bym nie jeździł bo telefonu w domu nie słyszy. Kobiety przeważnie narzekają a ich mężowie zatrzymują się i pytają co i jak. Wczoraj jeździłem mikrusem i szedł chłopak z dziewczyną. Tak się za modelem oglądał że by sobie kręgosłup skręcił niedługo

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 5:37 pm 

Ankieta jest totalnie bezsensowana. Po pierwsze, pytanie jakie jest w niej zadawane jest zbyt ogolne. Najlepsze pod jakim wzgledem? Predkosci, halasu, kosztow...? Po drugie, taka sama ankieta mogla by tyczyc tego, ktore swieta sa lepsze, Boze Narodzenie czy Wielkanoc. A tym, ktorzy uwazaja, ze spalinowe modele sa szybsze, odsylam do akrtykulow o biciu rekordow predkosci modelami r/c.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 11:21 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Ankieta jest totalnie bezsensowana. Po pierwsze, pytanie jakie jest w niej zadawane jest zbyt ogolne. Najlepsze pod jakim wzgledem? Predkosci, halasu, kosztow...? Po drugie, taka sama ankieta mogla by tyczyc tego, ktore swieta sa lepsze, Boze Narodzenie czy Wielkanoc. A tym, ktorzy uwazaja, ze spalinowe modele sa szybsze, odsylam do akrtykulow o biciu rekordow predkosci modelami r/c.

Hmm... Panie Piotrze utworzyłem tą ankietę aby dowiedzieć się i żeby inni też się dowiedzieli kogo jest więcej a mianowicie czy tych którzy wolą model elektryczny a co za tym idzie uważają go na swój sposób lepszy czy spalinowy. Ankieta nie jest bezsensu ponieważ uświadamia ona ile Polaków uważa taki a taki model za lepszy. Ma ona na swój sposób to przybliżyć oczywiście bardzo ogólnie. Forum jest o tematyce modelarskiej a w ankiecie są dwa główne kategorie modeli r/c.
Poruszył Pan sprawę Świąt. Dlaczego Pan uważa,
że ankieta na temat np. które "Święta są lepsze" jest bez sensu? Warto poznać uczucia innych np. jeden woli prezenty na Gwiazdkę a inny woli iść do kościoła we Wielkanoc. To samo dzieje się na zagranicznych forach gdzie pytanie jest np. Co lepszy samochód czy motocykl. Jedni odpowiadają, że samochód bo bezpieczniejszy a inni, że motocykl bo szybszy. Myślę, że przekonałem Pana, że nawet ogólna ankieta ma
swój "urok". Przepraszam za Off Topic. Proszę o dalsze głosowanie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 20, 2007 7:07 am 

a czego spodziewasz sie po wynikach ankiety?
IMO Piotrek ma całkowitą rację, czy upodobania innych wskażą Ci jaki model jest lepszy? nie sądzę. Ta ankieta pokazuje subiektywne oceny, które dla Ciebie moga być całkowicie nietrafne i mylące.

O wyborze modelu było już tu dużo pisane, istotne jest nie to co kto lubi, tylko jakie Ty mas warunki do uprawiania modelarstwa, jakie zasoby finansowe no i na koniec upodobania.
Wystarczy pół godziny poczytać to forum by mieć pojęcie z czym wiąże sie używania spaliniaka czy elektryka i jakie oba mają wymagania.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 20, 2007 8:02 am 

Zgadzam sie z Piotrkiem. Każdy zaznaczy to co bardziej lubi a nie to co jest lepsze. Tego nie da sie ze sobą porównywać bo są to bardzo różne modele, tak jak napisał Piotrek to jak porównywanie świąt. Ja lobię elektryki bo jeszcze spalinki nie maiłem i lubię ich zalety (cicha jazda, małe koszty jazdy itp.) ale nie znaczy że są lepsze! Pytanie ankiety powinno brzmieć "Jaki model bardziej lubisz".

Mati zadajesz pytanie "Które lepsze?" a tego sie nie da ocenić obiektywnie każdy będzie się kierował jakimiś przeżyciami niewiedzą itp. wiec nie dostaniesz obiektywnej oceny!

Pozdro Michoxx :mrgreen: .

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 20, 2007 10:02 am 

Michoxx napisał(a):
Zgadzam sie z Piotrkiem. Każdy zaznaczy to co bardziej lubi a nie to co jest lepsze. Tego nie da sie ze sobą porównywać bo są to bardzo różne modele, tak jak napisał Piotrek to jak porównywanie świąt. Ja lobię elektryki bo jeszcze spalinki nie maiłem i lubię ich zalety (cicha jazda, małe koszty jazdy itp.) ale nie znaczy że są lepsze! Pytanie ankiety powinno brzmieć "Jaki model bardziej lubisz".

Mati zadajesz pytanie "Które lepsze?" a tego sie nie da ocenić obiektywnie każdy będzie się kierował jakimiś przeżyciami niewiedzą itp. wiec nie dostaniesz obiektywnej oceny!

Pozdro Michoxx :mrgreen: .

No i oto mi chodzi żeby zaznaczyć to co co sie bardziej lubi. A pytanie zadałem takie do ankiety żeby każdy trochę pomyślał a nie bezsensownie zaznaczył i uciekł. Rzeczywiście macie racje pytanie mogłoby być "co wolisz" jednak ja się trochę zagalopowałem ponieważ myślałem, że weźmiecie to bardziej powierzchownie, znajdziecie ukryty sens itp. Np. użytkownik Nokii bądź ten co ją lubi powie, że to właśnie ona jest najlepsza niekoniecznie zgodzie z prawdą a wielbiciel SE powie, że on jest najlepszy. Taka jest prawda. Więc przepraszam wszystkich ale mam nadzieje, że wybaczycie nowemu użytkownikowi forum a ja postaram się dostosować do niego. Da się usunąć ankietę? Jeżeli tak to proszę to zrobić. Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2