Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 7:55 am

Autor
PostNapisane: So wrz 15, 2007 8:49 pm 

Witam wszystkich,

Zamierzam kupić moj pierwszy zestaw (model +aparatura) i prosze o porade, pare rzeczy juz teraz moge zprecyzowac zby szanownym forumowiczom ( ???jest takie słowo w języku polskim??? hmmm, i tak go użyję;) , było łatwiej pomóc.
a więc przede wszystkim
1. elektryk ,
2. skala 1:10,
3. autko ma byc wyłącznie do driftu z możliwoscią późniejszej rozbudowy / tuningu
4. Wyłącznie zestaw nowy.
5. Nie zamierzam startować w zawodach.
6. Jazda po równym : głównie asfalt , asfalt z lekkim piaskiem.

Zastanawiałem sie nad tt-01 ( po troszki lektury www to tt-01R / tt-01D ale jako początkujący pewnie i tak nie poczułbym różnicy - poza tą w portfelu:)

Pytanie tez mam ile jeszcze do takiego zestawu RTR trzeba wdac na akumulatory, ładowarkę, zeby szybko ładowała i nie przeładowała aku, etc , nie wiem co jeszcze potrzebne.....

BTW co do zestawu RTR to znalazlem kilka np:
1.Audi a4DTM
cena masakra , kwestia tylko ile nim pojezdze zanim cos sie zepsuje, złamie etc....
kolejne na rojna.pl
2.Nissa 350Z
3.Honda NSX

Wiem ze buda to najmniejszy pikus ale dlaczego sa takie róznice w cenie tych zestawów, i ew. ktory jest najlepszy . Ten NSX ma jakis CPR ESC , a pozostałe TEU-101BK. mozna pominac koszty transportu tego pierwszego

BTW ktos wie gdzie jest RCMART.com?? HK czy USA?? bo towerhobbies jest w USA, prawda??

uff. mam na dzieje ze widac ze troche odrobilem lekcje domową, wiec prosze o porade i pozrawiam wszystkich

supastarr

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 7:13 am 

Rcmart jest w HK :)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 8:48 am 

Jeśli mieszkasz w Polsce sprowadzanie z zagranicy nie jest uzasadnione i raczej przestało być opłacalne.
Zapoznaj się z ofertą HPI w zakresie modeli E-10 Drift, Sprint Drift i Cyclone Drift
Oferujemy na miejscu pełne wsparcie serwisowe i możliwość udziału w imprezach.
W razie pytań pisz na sklep@hpi.pl
Polecam

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 11:20 am 

Szanowny kolego, jestem tez poczatkujacy i kupiłem wlasnie model tt-01 z ROJNY z tym ze Subaru impreze. Jestem z tego modelu bardzo zadowolony, mozliwosci tuningu sa bardzo duze , teraz jeszcze dokupuje silnik Saturn i zebatki do tego. Driftuje na obklejonych tasma oponach ( jak dla mnie bomba!!!) Pakiet 3800 starcza mi na ok 15 minut jazdy (driftu) a ładuje niemiecka ładowarka Conrad z mozliwoscia rozladowania akumulatorkow. Gdyby co to sluze pomoca.
pozdrawiam

aha. Polecam zestaw do samodzielnego składania, mozesz wtedy poznac odrazu budowę samochodu z tym ze musisz sobie doliczyc osobno jeszcze aparature ( ja mam Sanwa Blazer - nie moge narzekac )

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 12:09 pm 

Do Festiwalu Modelarstwa :
Nie moge doczytac sie nigdzie na hpi , co jeszcze potrzebne jest do zestawu RTR sprint 2 drift,
poza tym nie mam wątpliwosci co do przeniesienia napedu - pasek. w tt-01 jest wał,

Do TommyChi

Myslalem tez nad zestawem do zlozenia natomiast nie wiem dokladnie co jest potrzebne zeby autem juz jezdzic i nie wiem czy nie wyjdzie to drozej... Jesli moge prosic to napisz prosze co potrzebne i ew. jaki sprzet sugerujesz.

piszesz ze driftujesz 15 minut na pakiecie???? tylko ??

jakie aku kupic zeby dojsc tak pod 30 minut???

Oprocz tasmy mozna jeszcze rurki PCV zapodac:) ale to pewnie juz wiesz

Dzieki za inbfo i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 6:24 pm 

supastarr napisał(a):
Do Festiwalu Modelarstwa :
Nie moge doczytac sie nigdzie na hpi , co jeszcze potrzebne jest do zestawu RTR sprint 2 drift,
poza tym nie mam wątpliwosci co do przeniesienia napedu - pasek. w tt-01 jest wał,

Tylko akumulatorki do aparatury.
W przyszłości przydadzą się dodatkowe pakiety i szybka ładowarka, aby dłużej pojeździć w wolnym czasie.
Jeśli koniecznie musi być wał polecam model E-10.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 8:33 pm 

Jeśli kupujesz zestaw do samodzielnego zlozenia to

1. Musisz dukupic aparature (2 kanałową) ok 300,-
2. Farbe do karoserii ok 20,-
3. Pakiet ok 150,-
4. ładowarke ok 200,-
5. Baterie (np. Duracell) do Apki.

Dobrze jest "polować" na rozne promocje!!! Jeśli nie zamierzasz narazie uczestniczyc w zadnych zawodach (tak jak ja) to pakiet mozesz kupic ze sredniej polki cenowej ale na ładowarce bym nie oszczędzał ( Moja ładuje na 1A pakiet 3800 w 2h).
Jesli wybierzesz tt-01 czy nawet inne podwozie to pamietaj ze bude mozesz zawsze zmienic, dlatego ja wybrałem Subaru ale planuje kupic w przyszłości jakąś inną (np. Mazde) i pomalowac ja na 3 kolory a tą traktuje jako treningową i doświadczalną. Jeśli chodzi o aparature to na temat tej w zestawie RTR nie moge sie wypowiedzieć, natomiast z mojego Blazera jestem bardzo zadowolony.
Moje GG 9986883 gdyby co.
8) 8) 8)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 8:58 pm 

" festiwal Modelarstwa", dzieki za info o e10, na stronie hpi troche slabo ze znalezieniem info , np,
1. jakie jest wyposazenie wersji touring i drift ??

2. czy jedyna roznicą jest buda??

3. jak wyglada sprawa dostepnosci czesci w Polsce do e10 drift?? tuning optyczny i mechaniczny . Pytam, bo z pierwszego wrazenia e10 wyglada bardziej na zabawke niz tt-01 , chociaz moge sie mylic.

4. Czy e10 ma jakies wady fabryczne/ konstrukcyjne??( jak np wielu użytkowników forum wypowiada sie ze w tt-01 robią sie luzy na układzie kier. )

5. Jakie sa wady i zalety obu systemów przeniesienia napedu: pasek i wał?? i jak sie mają oba systemy w przypadku przygotowywania auta stricte do driftu , jak wyglada sprawa w obu sytemach ze stratami mocy przy przeniesieniu??

uff, troche tych pytan jest :)

Tak czy inaczej, musze przed zakupem je obejrzec, zbadac organoleptycznie ;) czy te modele są dostepne we wrocławiu?? na stronie lrp w sklepie / wroclaw nie ma takich, chetnie bym podjechał , pogadal ale to juz bezposrednio bede sie staral dzwonic.

BTW Dlazcego jest taka roznica w cenie miedzy e10 rtr a sprint 2 drift rtr?? - ok, uz troche widze ze sprint2drift jest co prawda paskowy ale za to podwozie ma szereg opcji regulacji, co wiecej to moze napisz .

Dzieki za info, mam nadzieje ze jeszcze moge liczyc na pomoc nie tylko Twoją" festiwal" ale terz innych użytkowników forum

Pozdrawiam

supastarr

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 10:46 pm 

TommiCH napisał(a):
Jeśli kupujesz zestaw do samodzielnego zlozenia to

1. Musisz dukupic aparature (2 kanałową) ok 300,-
2. Farbe do karoserii ok 20,-
3. Pakiet ok 150,-
4. ładowarke ok 200,-
5. Baterie (np. Duracell) do Apki.

Dobrze jest "polować" na rozne promocje!!! Jeśli nie zamierzasz narazie uczestniczyc w zadnych zawodach (tak jak ja) to pakiet mozesz kupic ze sredniej polki cenowej ale na ładowarce bym nie oszczędzał ( Moja ładuje na 1A pakiet 3800 w 2h).

i masz nie naładowany pakiet
wyłącz w ładowarce wyłącznik czasowy, albo ustaw go na dłuższy czas.
Pakiet 3800 prądem 1A ładuje się jakieś 4, a nie dwie godziny

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 17, 2007 12:18 pm 

kurde nie mam na ladowarce wylacznika czasowego, tylko przelacznik naladowania/rozladowania i przelacznik 1A,2A i 4A. A moze sie tak szybko ładuje bo mam pakiety te ze sredniej polki i jest tylko tak napisane ze tyle maja?

PS. Luzy w tt-01 oj oj są i to dosc duze ale mozna to jakos zmienic gdzies czytalem.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 17, 2007 4:02 pm 

supastarr napisał(a):
" festiwal Modelarstwa", dzieki za info o e10, na stronie hpi troche slabo ze znalezieniem info , np,
1. jakie jest wyposazenie wersji touring i drift ??

2. czy jedyna roznicą jest buda??

3. jak wyglada sprawa dostepnosci czesci w Polsce do e10 drift?? tuning optyczny i mechaniczny . Pytam, bo z pierwszego wrazenia e10 wyglada bardziej na zabawke niz tt-01 , chociaz moge sie mylic.

4. Czy e10 ma jakies wady fabryczne/ konstrukcyjne??( jak np wielu użytkowników forum wypowiada sie ze w tt-01 robią sie luzy na układzie kier. )

5. Jakie sa wady i zalety obu systemów przeniesienia napedu: pasek i wał?? i jak sie mają oba systemy w przypadku przygotowywania auta stricte do driftu , jak wyglada sprawa w obu sytemach ze stratami mocy przy przeniesieniu??

1 / 2. Podstawowe różnice to karoseria i koła. Reszta jest ta sama. Po zmianie kół radykalnie zmieniasz zastosowanie i charakterystykę trakcji modelu. Dla tego możesz zarówno jeździć drift jak i startować w zawodach. Silnik również dysponuje sporą nadwyżką mocy.
3 / 4. Wszystkie części są bez problemu dostępne w Polsce. Model E-10 nie jest zabawką choć jest to faktycznie tania wersja modelu. Raczej będzie to model lepszy od TT . Jest to nowa konstrukcja która pojawi się w Polsce w przyszłym tygodniu.
5. Hmm – Pasek czy wałek. ?
Nie ma na to pytanie prostej odpowiedzi. Sam napęd nie stanowi o sukcesie. Problem należy rozpatrywać w odniesieniu do modelu.
Ogólnie jeśli chcesz jeździć po brudnej nawierzchni to raczej wałek. Zawodnicy natomiast preferują pasek ale wymaga on większej kultury użytkowania.