Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 1:10 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Który monsterek jest według ciebie godny KUPIENIA ?
T-maxx 6%  6%  [ 1 ]
Revo 31%  31%  [ 5 ]
Dura Trax- Evader Ep St 0%  0%  [ 0 ]
Savage 25 44%  44%  [ 7 ]
Tamiya RTR TNX Monster Truck w/3.0 Engine 19%  19%  [ 3 ]
Liczba głosów : 16
Autor
PostNapisane: N maja 23, 2004 2:29 pm 

Wiecie, ja jestem dopiero początkujący. Kompletnie sie nie znam. Chciałbym kupić sobie jakiś nowy model monsterka (spalinowy) nie za drogi. Gdzieś do 1800 zł. Nie wiem jaki. Myślę moze o T-maxxie albo REVO ale nie wiem ile one naprawde kosztują. Ma ktoś jakiś katalog czy co? Co radzilibyście mi kupić, żeby w miare dobre było.
Możecie mi podać adres towerów w USA :P
Dzięki za pomoc

Ostatnio edytowano Pt maja 28, 2004 8:56 pm przez snake_dlugi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 2:44 pm 

jak chcesz monstera z traxxas do 1800zł to możesz se kupić E-MAXX-a RTR i zostanie ci jeszcze na przesyłke. Spalinek na początek nie polecam bo długo będziesz sie uczył obsługi.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 3:52 pm 

Do 1800zł nie kupisz t-maxxa ani Revo. Musiałbyś chyba pomysleć o czymś tańszym. A CO DO TEGO ŻE NIE PORADZISZ SOBIE ZE SPALINOWYM NA POCZĄTKU TO STEREOTYP I NIE KIERUJ SIE TYM ŻE SOBIE NIE PORADZISZ. Sam kupiłem sobie pare tygodni temu mój pierwszy model zdalnie sterowany i był to model spalinowy. Przyznaje miałem problemy i mam do chwili obecnej ale wystarczy chwila zastanowienia i po kłopocie. To tylko kwestia czasu. Nie którym szybciej to przychodzi a nie którym później ale prawie zawsze sie udaje :) .A co do tego gdzie możesz kupić monsterki nowe to radziłbym wejść na www.towerhobbies.com. Naprawde fajna stronka. Tylko przy zakupie musisz sie liczyć z tym że dowalą Ci cło , ale i tak wychodzi taniej niż w polsce. I jeszcze jedno jeśli zaczynasz to radziłbym Ci kupić model takiej firmy do jakiej bedziesz miał łatwy dostep do części np: model firmy hpi mianowicie Savage. Jest to bardzo znany model i wielu ludzi w polsce go ma i są z niego zadowoleni no i oczywiscie full częsci. Wejdź na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25716884 to jest własnie ten model kosztuje 2050zł i jest nowy. Uzbieraj jeszcze troche i sobie np takiego kup. HEEHEH troche sie rozpisałem :D

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:03 pm 

Tak jest ... i Ziggy ,który te auta sprzedaje w jest 100% uczciwy .
Polecam

Tytuł: Dzięki
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:12 pm 

Dzięki za lekturke!
Zazdroszcze ci ze ty juz masz, no ale ja tez moze bede mial. A co do revo to widziałem cene w Towerhobby i kosztował tam 479. Ale nie wiem czego? $ czy EUR?? Do tego jeszcze cło by doszło ile?? I przesyłka najtańsza.
No nie musi być revo koniecznie ale mi sie podoba. A przeliczając dolarki na polskie to by same kupno nie było drogie?
Ty już masz to masz lepsze obeznanie? A kupowałeś go w towerhobby?
Pomyśl, bo mi sie wydaje ze to nie bedzie takie drogie. Zreszto jest taki jeden koleś z allegro, który ma znajomości w tower i kupuje, a potem sprzedaje. Jak bym sie z nim dogadał to moze by coś wyszło. :x

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:18 pm 

OoOOO właśnie. O tego super pana mi chodziło. Ale coś nie odpisuje na mojego maila. On ma tam ponoć znajomości.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:21 pm 

Kosztował 479$ $=dolar.Ile by Ci cła doliczyli to dokładni nie wiem bo nie sciągałem narazie nic z zagranicy.Przesyłka by Cie wyszła jakieś 40$.Gdybyś chciał kupić przez towerhobbies to by Cie taniej wyszło. A dolar to jakies 3,77zł.Heheh jakie znajomosci pierwszy lepszy może sobie kupić na towerhobbies i nie trzeba żadnych znajomosci :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:28 pm 

Kurde. podoba mi sie ten revo. Taki ładny i masywny. No ale cóż moge zrobić jak kasy nie mam tyle na niego i na to wszzystko. Bo wiecie crossa sobie sprzadaję i dostanę gdzieś z 1800 i taką kasą dysponuję. Bym sobie kupił tego revo. Nie wiecie czy te 100$ można wziąść na raty?
Mam taką chęć. Kurcze.... nie wytrzymam :P

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:30 pm 

Kuba weź zagadaj do mnie na gg. Bo mi coś sie tam zwaliło. Bym chciał troszke pytanek pozadawać. Moje gg to 3266601
Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:31 pm 
tomalo

Potwierdzam. Ziggyy to naprawde solidna firma. A najlepiej wejdz wlasnie na towerhobbies i cos sobie wypatrz. W 1800 zeta powiniennes sie zmiescic np. z kyosho MAD FORCE RTR - fajne autko, zestaw gotowy do jazdy... ewentualnie cos innego moze znajdziesz...

Kuba, kupic w tower to zadna sztuka i faktycznie nie trzeba znajomosci... Ale jesli wydaje Ci sie to az tak proste to kupuj na tower sam. Przyjdzie Ci towar, siada na niego celnicy i po zupie... Dolicz sobie clo i okaze sie ze nie zrobiles takiego super zakupu (slyszalem ze clo + vat to jakies 30% o ile sie nie myle, nie kupowalem sam na tower, wolalem nie ryzykowac i nie sprawdzic na wlasnej skorze jaka jest wysokosc tych oplat) Cala sztuka polega na tym zeby wyslac tak zeby cla nie bylo...

Ostatnio edytowano N maja 23, 2004 5:47 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 5:32 pm 

Lokalizacja: SAVAGE 25 ALU KOMPLET WAHACZY, PRO LINE 40, MASHER 40
Kuba S.-ja jestem z Gostynia, moze dasz mi swoj nr gg i sie zgadamy?

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 7:30 pm 

No tak Ziggy dlatego ma takie "wzięcie" ,bo mieszkamy wśród debilnie pazernych polityków i przez to trzeba załatwiać byle .... z USA .
Ziggy odpisze tylko daj mu chwile ,bo pewnie spi :) Rożnica czasu ha ha

Co do Tower to nie trzeba tam mieć znajomości. Tak działa wiekszość sklepów w Usa. Tylko jest ten problem ,że za
Wystarczy korzystac z promocji , bonusów , klubu stałego klienta itp.
I można kupować dużo taniej niż ceny podane na stronach.
Co to daje ?? Ano była teraz(chyba Super saver club) promocja "zamawiasz za najmniej 50 zielonych ,a my odejmujemy od całości 20 " Okropna ta Ameryka :)

Raty w Tower ?? Raczej dla stałych mieszkańców USA.
Revo jeszcze nie dostępny , ale jak jesteś pewny napisz do Ziggiego
pogadasz sobie o cenach , może coś Ci doradzi.

Co do naliczania cła to ... lepiej daj zarobić Ziggiemu , bo jak kiedyś dostałem 170zł opłaty za 4 wahacze to
#$%@%^@#%$ << tak właśnie powiedziałem. :)
Zaklasyfikowali je jako "Części Elektroniczne" Później były tłumaczenia , pisma , Listy polecone , przetłumaczyć im fakture .....

Katalog z tower możesz dostać po wypełnieniu tego formularza .Darmo!!!

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wtm001ps
Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 8:01 pm 

Z clem moze byc roznie. Moga dorzucic do 35% oplaty celnej wiec latwo sobie policzyc ile faktycznie by Cie kosztowal REVO. Pomysl nad Savagem a Zbyszka Batora (Ziggy) polecam w 10000%. Sprawdzona to osoba i godna zaufania. Dodatkowo wielki profesjonalizm i ogromna kultura osobista. Mozna go zlapac czasem na gg ale poznow w nocy (u niego jest wtedy dzien). Ze Zbyszkiem mozna tez sie tak dogadac, ze jak sie mu poda numer to on zadzwoni do Ciebie. Minuta do Stanow z Polski to z 4zl a on za dolara gada godzine :)

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 8:27 pm 
tomalo

Zbyszek jest na GG zwykle kolo 23:30 naszego czasu... albo ciut pozniej...

Co do Revo to trzeba bedzie na niego jeszcze troszke poczekac... Poza tym to nie do konca wiadomo jak to bedzie sie spisywac w praktyce... A savage chyba bylby lepszym rozwiazaniem z wielu wzgledow (ceny takze)sprawdzona konstrukcja, wiekszy silnik, ogromne mozliwosci tuningu itp...
Zreszta nie tylko savage...

Tytuł:
PostNapisane: N maja 23, 2004 8:35 pm 

Zgadzam sie z tomalo. Revo ma silnik jak dobrze pamietam tylko 18-3.0 cm wiec nie wiem jak to bedzie.Nie sądze aby miał jakieś super osiągi ale z tego co czytałem jest konstrukcją przemyslaną i mająca wiele nowinek.A do traxxasa bedą małe problemy z częsciami i już nie mówie o tuningu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona