Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 8:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 11:14 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
...osobiście bałbym się stać na tym podeście mając w ręku 2.4GHz emitujące promieniowanie nawet pół wata.

zwłaszcza po zdażeniu z zeszłego tygodnia kiedy to piorun uderzył w boisko,na którym chłopcy grali w piłkę.I wcale nie padało.
Takie niestety mamy anomalia pogodowe.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 11:24 pm 

Fluder Przemek napisał(a):
Zapamiętaj!
Uderzenie pieruna leczy się prądem ;)

a to ja leczyłem się dzień wcześniej

a na poważnie to Pan Janek dobrze zrobił, że zgonił towarzystwo z podestu nie pozwalając im nawet dokończyć biegu. Niby do okoła drzewa i tor w dołku, ale z prądem nie ma żartów

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 9:16 am 

Nie wiem, czy wy oglądaliście tą samą pogodę jak wracaliście do domów, ale my ledwo wyjechaliśmy z Poznania i zaczęło znowu potężnie lać. Nie zdążyliśmy dojechać nawet do Pniew bez deszczu. Pogoda była bardzo niepewna, a tor w MG nie jest przygotowany na deszcz (brak zadaszenia podestu, odprowadzania wody z glinianej nawierzchni). Wystarczyłoby jeszcze trochę ulewy, a zawody przeprowadzane byłyby na siłę, bo co każdy bieg usuwano by wodę z toru.
Mój wynik był kompletną kichą, ale popieram decyzję pana Janka.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 9:51 am 

Artur Groszkowski napisał(a):
Tu nie chodzi o sama jazde po mokrym torze i podczas deszczu. Podest bez zadaszenia, mechanicy na dole na kleczka (na blocie) mieliby grzebac przy modelach? A co z serwisem na torze? - watpie zeby ktos wyszedl serwisowac jakby zaczelo padac. Wg mnie decyzja sedziow byla sluszna.

Artur a pamietasz 2 lata tem zawody w NT tez nie bylo zadaszenia
podestu dla modeli tez nie bylo a wyscig obdywal sie w podobnych warunkach (w serwisie bylo bajoro ) i nikt nie protestował a w tym roku pojawila sie tendencja do odwolywania finalow w deszczu (wielu jest to na reke szybko w domu i model czysty a punkty te same )
Co do zadaszenie wystarczylo postawic 2 namioty porzadnie przymocowac linkami i tasma klejaca
dwa po podestem dla mechanikow i jazda
Porobilismy odplywy na torze wystarczylo wybrac z nich wode wiadrami i bylo by miejsce na kolejna z opadow
A co do serwisu nieprzemakalny płaszcz , kalosze i rekawiczki zalatwiaja sprawe
Tylko My nie jestemy na to przygotowani na deszcz i znalazla sie grupa "płaczkow " ze modeli szkoda
Oczywiscie co sie stało nie odostanie ale Panowie zacznijmy
jezdzic w takich warunkach jak to robia na zachodzie a malkontentom polecem szachy (zawsze sucho zawsze czysto zawsze pewnie )
A wszystkim ktorzy nie wiedza jak zabezpieczyc model przed deszczem polecam lekture http://www.rcmag.com/reviews/index_courses.html

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 10:38 am 

Paweł na w/w stronie goście wskazują jak zabezpieczyć model.
Zwróć uwagę jak wyglądają zaplecza torów i jak zabezpieczony jest mechanik i zawodnik. Jeśli powstanie w końcu tor off \on również\ z zapleczem, gdzie pod dachem znajdują się boksy serwisowe wyposażone w pełni bezpieczną instalację prądową, to sam nie odjade z zawodów dopóki tor nie spłynie zupełnie.
A tak to gratuluję braku wyobraźni i jeżdżenia 'workiem' po jak by na to nie patrzeć stanowiskach serwisowych, bez zwrócenia uwagi na pajęczynkę kabli z prądem uwitą tuż nad brzegiem boiskowych jeziorek. Nie pamietam, ale chyba tak jak ja byłeś w laczkach nie gumiaczkach, więc wolałem się czym prędzej wynieść.
Na zawodach off-road chyba bardziej niż płaskich powinnien zostać zabepieczony depozyt aparatur i bezwzględny zakaz jeżdżenia modelami poza torem. Spaliniak da się bez problemów wyregulować bez właczania apy i jazdy. A tak Panowie kto zagwarantuje, że model nie straci kontroli i połamie komuś kulasy? czy zniszczy sprzęt w boksie!
Zawody kończą się pełnym sukcesem gdy samochód staje po powrocie w garażu, a ja mogę po kąpieli otworzyć browar i pomyśleć co zrobić na następnych żeby powalczyć o lepszy wynik :wink:

Bezpieczeństwo to podstawa wszelkich imprez masowych!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 11:45 am 

Pawel, ja tez przychyle sie do opinni o tym, ze dobrze, ze przerwano zawody... tu nie chodzi o to, ze ludzie nie chca w blotku jezdzic... jak by kazali to bym jechal i w sumie liczylem na to, bo chcialem poprawic wyniki... ale to co zobaczylem w drodze do domu przekonalo mnie w zupelnosci, o slusznosci decyzji pana Jana... mial nosa a nikt mu niedowierzal... mianowicie koszmarna ulewa na A2, poprzewalane drzewa i pozrywane linie wysokiego napiecia na drodze z Brzezin do Rawy M. i zawalona drzewami gierkowka, pas w strone Katowic, na odcinku ze 2km... to wszystko dzialo sie w przeciagu zaledwie 10-20min... ta ulewa co byla w Murowanej to pikus... natura obeszla sie z nami delikatnie... a co by bylo jakby ta traba przeszla nad nami?? jak chcesz dostac piorunem albo jakims konarem to Twoja wola... ja tam wole byc w jednym kawalku... mam dziecko, zone, dom...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 12:42 pm 

A co do zabezpieczania przed deszczem http://www.neobuggy.net/images/News/panaw.jpg ale to nie jest możliwe u nas (przynajmniej jak na razie) :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 12:43 pm 

Gdyby chodzilo o sam finał to ok mozna czekac moze dla ciebie czas
stoi w miejscu, ale rozeganie 1/4 i w gore kazda klase pomysl Gosciu
była prawie 12 godzina. Jak tak o 9 trzeba było zaczac i ok .

Wiesław Groszkowski

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 1:20 pm 

Dlatego napisałem ,że zupelnie nie jestesmy przygotowani do rozgrywania zawodow w deszczu -może czas to nareszczie zmienic
Przeceiz kazdy kto choc troche uczył sie goegrafii w szkole wie ze najwieksze opady deszczu sa w miesiacach letnich
Czasami mam poprostu dosyc wydawania 400 zl po to aby pojezdzic 5-czy 10 minut
Artur policzylem 6 cwierfinalow po 10 min 6 polfinalow po 15 minut i 4 finaly po 20 minut to niecale 4 godziny + 30 minut na finaly elektrykow + czas miedzy biegami
Jak od 12 bysmy jezdzili o 17 bylby koniec zawodow
Z mojej strony to wszystko

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 1:34 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
Dlatego napisałem ,że zupelnie nie jestesmy przygotowani do rozgrywania zawodow w deszczu -może czas to nareszczie zmienic
Przeceiz kazdy kto choc troche uczył sie goegrafii w szkole wie ze najwieksze opady deszczu sa w miesiacach letnich
Czasami mam poprostu dosyc wydawania 400 zl po to aby pojezdzic 5-czy 10 minut
Artur policzylem 6 cwierfinalow po 10 min 6 polfinalow po 15 minut i 4 finaly po 20 minut to niecale 4 godziny + 30 minut na finaly elektrykow + czas miedzy biegami
Jak od 12 bysmy jezdzili o 17 bylby koniec zawodow
Z mojej strony to wszystko

Czlowieku... my nie mowimy o letnim kapusniaczku czy ulewie tylko o prawdziwym tornadzie, ktore przeszlo w niedziele przez Polske... chodzi o nasze bezpieczenstwo... kto mogl przypuszczac, ze Murowana oszczedzi... a co by bylo jak by dotarlo?? popatrz na mape jaka byla droga tego tornada... prawie mozna prosta kreske narysowac... naprawde daleko od Murowanej to nie bylo...

z roku na rok coraz wiecej takich zdarzen pojawia sie u na terenie kraju... kto jest w stanie przewidziec, ze kapusniaczek w 5min nie przerodzi sie w tornado i po 15min nie bedzie co zbierac??

ja nie mam nic do jazdy w deszczu i blocie... choc i do tego tory powinny byc przygotowane... ja tylko nie ma zamiaru stac na podescie w czasie burzy i czekac jak mnie piorun trafi... i tak mnie malo szlag nie trafil jak poloski mi sie poukrecaly a potem jak pchelki nie zalozylem ;)

pozdrawiam

edit: literowki :)

Ostatnio edytowano Wt lip 24, 2007 2:03 pm przez Błażej Zagozda, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 1:48 pm 

Latwo napisac ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 1:55 pm 

Wejzcie jeszcze poprawke na to ze przestalo padac ok trzeciej i trzeba by bylo jeszcze usunąć chociaż najwieksze kałuże z toru...
Mimo że chętnie wszyscy by pojeździli decyzja na prawde była słuszna :wink:

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:26 pm 

Mialem nic nie napisac ale..
Artur ja wiem ze papier wszystko przyjmie oczywiscie to wszystko jest teoretycznie bez opoznień spowodowanych roznymi losowymi przypadkami
Własnie jestem po rozmowie telefonicznej z Michałem Karpińskim
i wiem ze padało natomiast "człowieku " decyzja zostala podjeta akurat w momencie gdy tor nadawał sie do jazdy a po fakcie to kazdy madry "ja wiedzialem ze tak bedzie "

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:39 pm 

(...) natomiast "człowieku " decyzja zostala podjeta akurat w momencie gdy tor nadawał sie do jazdy a po fakcie to kazdy madry "ja wiedzialem ze tak bedzie "

no i co... odbyl by sie moze tylko jeden czy dwa biegi baggusow i tak zawody by przerwano i pewnie wyniki anulowano... nierozumiem naprawde jaka krzywda Tobie sie stala... :roll:

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:50 pm 

Błażej Zagozda napisał(a):
(...) natomiast "człowieku " decyzja zostala podjeta akurat w momencie gdy tor nadawał sie do jazdy a po fakcie to kazdy madry "ja wiedzialem ze tak bedzie "

no i co... odbyl by sie moze tylko jeden czy dwa biegi baggusow i tak zawody by przerwano i pewnie wyniki anulowano... nierozumiem naprawde jaka krzywda Tobie sie stala... :roll:

pozdrawiam

Akurat Pawlowi krzywda sie nie stala bo ukonczyl zawody na 2 miejscu. Tu chodzi o zasade. Dlaczego gdzie indziej jezdza w deszczu i blocie a u nas jakos nie mozna ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona