Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 14, 2007 6:57 am 

Panie Lesławie, przy takich argumentach dłużej sie nie upieram :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 14, 2007 9:25 am 
Administrator forum

Roman,

Model w klasie standard może śmigać i 15 minut bez widocznego zuzycia pakietu :)
Wydłużenie czasu jazdy zmusi zawodnika do kombinowania z przełożeniami. Teraz masz tak że zakładasz jedno przełożenie i śmigasz cały sezon.

W Katowicach na GP jeżdziliśmy 8 minut i to na baaardzo krętym torze i prądu było na tyle :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: So lip 14, 2007 2:23 pm 

Co do akusów i radiatora itp spraw to powiem tak: tym to jest sport, nie zapominajmy o tym. To tak jakby biegać trzy lata w jednych butach do kosza...:):) No raz na jakiś czas trzeba kupić nowe, wygodne i od razu się lepiej skacze:). Moim zdaniem zmiany uatrakcyjnią klasy.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 15, 2007 4:59 pm 

Marku,
15 min ? ale w jakim tempie? przy takich przełożeniach i czasie jazdy silnik dostaje mocno w ucho, wiem, sprawdzałem....

Co do przełożeń, jeśli ktoś ma jedno przełożenie na cały sezon to już wiem dlaczego znaczna większość zawodników nie może czołówki dogonic, ja zmieniam przełożenia ok2-3 razy na każdych zawodach :)

Tytuł:
PostNapisane: N lip 15, 2007 5:07 pm 
Administrator forum

Pawle,

Na jednym silniku przejeździlismy 6h non stop :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N lip 15, 2007 5:24 pm 

Marku,
wiem, ale silnik ten nadawał się potem do wyrzucenia, mi chodzi jedynie o to żeby nie odbierać szans na ściganie zawodnikom którzy nie mają kasy na więcej niż jeden silnik w sezonie ( a są tacy ) przy czasie wyścigu 6 min jeździło by się ok 60 min na karzdych zawodach czyli na jednym motorze ok 5-7 imprez, za mało ( przy 8 min. wygląda to jeszcze gorzej). Pomijam już fakt że tak wyeksploatowany silnik nie kręci się już tak jak nowy (to samo dotyczy akusów) . A chyba wszyscy chcemy mieć chociaż jedną względnie tanią klase :)

Tytuł:
PostNapisane: N lip 15, 2007 10:23 pm 

No to może jednak zróbmy podklasę standarda gdzie bedzie obowiązywał wyłącznie standardowy silnik oraz zakaz modyfikacji modelu innych niz fabryczne oraz zakaz startu dla doświadczonych wyjadaczy? Niech nawet ta klasa jeździ razem ze standardem tylko niech będzie oddzielnie klasyfikowana. Byłby to idealny przedsionek do "dużego" standarda.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 12:13 am 

Przemku,
nie jest to dobry pomysł żeby mieszać na toże modele o tak znacznej różnicy prędkości - tylko by sobie przeszkadzali. Napisałem wcześniej o względnie taniej klasie, jeden silnik na sezon to nie takie duże obciążenie budżetu a zapewnia znacznie więcej zabawy niż standardowy, inne modyfikacje modelu nie są konieczne żeby nawiązać walke z czołówką, wiem z doświadczenia. Rozdrabnianie tej klasy nie ma sensu. Od tego sezonu i tak będą już 4 klasy. Co do startu "doświadczonych wyjadaczy" to wcześniej podałem już możliwe rozwiązanie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 7:45 am 

No ale przecież tak jest obecnie, że głównie młodzi zawodnicy jeżdżą na standardowym silniku i czasami nawet na 4 celach w standardzie. W sumie nic by się nie zmieniło poza oddzielną dla nich klasyfikacją.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 9:09 am 

zmieni się... tych wlokących się modeli będzie więcej ;)
bo jeśli będą mieli szanse nawiązać walkę, ze "swoją" czołówką, to nie skłoni ich to do wymiany silnika tylko będą jeździć tak na zawodach obciążając standard póki im się nie znudzi takie wleczenie i nie przejdą do prawdziwego std
a tak to najwyżej jeden czy góra dwóch takich startuje

jestem przeciwnikiem dzielenia standardu na dwie klasy, podział na 2 gr. wiekowe wystarczy

2 miejsce w klasyfikacji proxima mikromania w e18mikro std oraz 10te w e 18 t sezon 2006/2007
---SZUKAM SPONSORA---

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 3:27 pm 

no właśnie.....

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 5:54 pm 

Wiekszośc pomysłow popieram jednakze do jednego mam zastrzezenia, mianowicie czy podzial na dwie grupy wiekowe bedzie tylko w standardzie?
Jestem za tym aby zrobic podział na conajmniej te dwie grupy wiekowe w truckach oraz Openie, bo co z tego ze w standardzie jezdzi duzo młodych osób ? tzn ze staramy sie ich tylko tam utrzymac? Jak Taki zawodnik chciałby sie przesiąsc do Opena zeby pojezdzic szybciej dojdzie do wniosku.. nie no po co skoro nie ma mojej grupy wiekowej. I zostanie w standardzie.. tym sposobem nie zwiekszymy grona zawodników jezdzacych w Openie a moim zdaniem na to powinnismy głownie liczyc bo klasa Standard to moim zdaniem taki trening przed Openem (mimo ze niektórzy uwazają te klase za bardzo powazną :P )

Pozdrawiam
Paweł

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 6:21 pm 

Paweł Grześkowiak napisał(a):
Wiekszośc pomysłow popieram jednakze do jednego mam zastrzezenia, mianowicie czy podzial na dwie grupy wiekowe bedzie tylko w standardzie?
Jestem za tym aby zrobic podział na conajmniej te dwie grupy wiekowe w truckach oraz Openie, bo co z tego ze w standardzie jezdzi duzo młodych osób ? tzn ze staramy sie ich tylko tam utrzymac? Jak Taki zawodnik chciałby sie przesiąsc do Opena zeby pojezdzic szybciej dojdzie do wniosku.. nie no po co skoro nie ma mojej grupy wiekowej. I zostanie w standardzie.. tym sposobem nie zwiekszymy grona zawodników jezdzacych w Openie a moim zdaniem na to powinnismy głownie liczyc bo klasa Standard to moim zdaniem taki trening przed Openem (mimo ze niektórzy uwazają te klase za bardzo powazną :P )

Pozdrawiam
Paweł

popiaram pawla jak juz to we wszystkich 3 klasach po 2 grupy wiekowe do 16 i po 16

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 8:16 pm 

powtórzę się,

również jestem za klasyfikacją do i powyżej 16 lat we wszystkich klasach z openem włącznie

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 16, 2007 9:19 pm 

Tak jest, dwie grupy wszędzie, dzięki temu w openie Filip Zaremba nie będzie łoił tyłków "dziadkom" :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona