Jacek Ochociński napisał(a):
Dopóki nie ma wykazu dopuszczonych karoserii, jak to ma miejsce w Efra, to każda tego typu karoseria jest legalna. Przepis mówiący o karoseriach SPORT odnosi się do takich, jakie mają zawodnicy w IC-8 - czyli LOLA, PORSCHE LE MANS i podobne. Sallen to "zwykły" cywilny samochów - GT, ale Porsche 911 też jest karoserią GT, a używają jej zawodnicy nawet w Top Stock, czy jak to się tam będzie nazywać.
A co - wygrał Pan Janek?
p.s. Kurczę, miałem już nie pisać, ale jak widzę takie posty, jak ten Michała, to nie mogę się powstrzymać Michał - mam tyko jedną radę - VRC godzinię dziennie.
To co napisałeś Jacku jest smutne. Klasa Top Stock nie jest klasą Efra- niech tam nawet czołgi jeżdżą.
Mamy przepisy jakie mamy, wykazu jak w Efrze nie mamy. Ale jest jeden zapis, który moim zdaniem dyskwalifikuje Saleeny, Porsche, Mustangi itp. Mianowicie nadwozie ma być SEDANEM, touring Car 2 lub 4 drzwiowym. Jeżeli odnieść się jakiejkolwiek definicji sedana w encyklopediach stoi jak byk, że sedan posiada nadwozie
trzybryłowe z wydzieloną komorą silnika, przedziałem pasażerskim i bagażnikiem. Wszystko w tym temacie.
Co do VRC to wolę "na żywca" a jak mam poświęcić godzinę dziennie na coś to wybieram spacer z dziewczyną i psem niż bezsensowne wydawanie 300 zł

.
I jeszcze jedna sprawa. Napisałem tego posta żeby zwrócić uwagę na pewien problem. Zdaję sobie sprawę z faktu iż nie wszyscy mogą sobie pozwolić na zakup takiej budy czy innej, bo np.: kupili model z karoserią i nie mają funduszy. Ale w takim razie po co przepisy do eliminacji MP? Może to w końcu da do myślenia ludziom, którzy je tworzą (nie od dziś) i powstanie wykaz dopuszczonych karoserii. Do tego czasu proponuję aby zawodnik, który nie jest w stanie założyć przepisowej budy po prostu zgłosił to wcześniej sędziemu a ten podejmie decyzję o dopusdzczeniu lub nie. I sprawa załatwiona.