a przesyłka nie kosztuje $40
A w moim przypadku na 15 paczek skośnooki raz pomylił kolor zamawianego elementu (amortyzatory przyszły czerwone nie niebieskie).
Ale za to mam całkiem ciekawą pulę doświadczeń z rodzimymi sklepami...
Na przykład u Rojny to nie byli w stanie udzielić mi elementarnych informacji na temat produktów z ofery, a najciekawszym patentem jest numer informacji techniczna na 0727 ale w USA.
Co ciekawe skośnooki mimo bariery językowej i po jego i po mojej stronie nie miał z tym problemu z odpowiadaniem na e-maile. Znów punkt dla Chińczyka. Nie dość że mały żółty to co gorsza życzliwy.
Inny znany rodzimy sklep wymaga założenia konta, zalogowania się, tylko po to by pokazać ceny. Jakaś akwizycja adresów e-mailowych czy co?
W kolejnym spędziłem 30 minut na telefonie komórkowym by przekonać, że Proline produkuje jednak opony Dirt Hawg III, na stronie mieli: "oficjalny przedstawiciel Proline", czy coś w tym stylu.
W kolejnym jak co zamówię to nawet się po 10 dniach odezwą, że nie mają, ale kiedyśbędą mieli, co z reguły prowadzi do anulowania zamówienia z mojej strony, jakiś niecierpliwy jestem. Ale nie jest to przeszkodą by za kilka miesięcy do mnie dzwonili i pytali czy mogą to już wysłać.
Podsumowując ten skośnooki na tym tle nie wypada najgorzej. Co gorsza jest beszczelnie tańszy.
Uroczyście obiecuję, że jak rodzimy rynek rccar hobby zbliży się pod względem cen i kultury obsługi do poziomu chińskiego to się przesiądę.
Światełko w tunelu jest bo na rynku rc-fly to już nastąpiło. Owszem nie zaprzeczę, klient w tej kategorii też jakiś dojrzalszy się trafia...