Marcin Pogorzelski napisał(a):
Rafał Piesio napisał(a):
Jeżeli Forumowicz lub Zawodnik dopuści się naruszenia zasad funkcjonowania tego forum, wówczas zostaje upomniany przez Moderatora lub Administratora forum, jeśli mimo tego upomnienia dopuści się recydywy zostaje ukarany. Łagodniejszą jej formą jest przeniesienie do grupy Nowicjuszy, aby tam mógł uczyć się poprawnych zachowań oraz kultury. Dzięki temu zachowuje on również prawo przeglądania forum.
czemu jedno wyklucza drugie?
Mariusz Koziorowicz napisał(a):
- Jeżeli odświeżamy ogłoszenie przez utworzenie nowego wątku wówczas należy usunąć stary wątek (lub poprosić o to Moderatora) - dublowanie ogłoszeń jest traktowane jak dublowanie tematów na każdym innym forum - czyli banem (minimum na miesiąc)
z jednego wynika, ze najpierw powinienem zostac ostrzezony o tym ze lamie regulamin, a z drogiego ze zbanowany odrazu
jest coś takiego jak przepisy ogólne i przepisy szczególne (uczyłem się o tym na prawoznawstwie) - tak jest np. w kodeksie cywilnym. masz tam np. napisane w przepisach ogólnych, że za umowę uważa się każde wyrażenie woli - również ustne.
potem, w przepisach szczególnych - np. dotyczących kupna-sprzedaży nieruchomości masz napisane że jedyną formą takiej transakcji jest forma pisemna potwierdzona notarialnie.
też można zapytać: dlaczego raz piszą, że umowa to KAŻDE wyrażenie woli, a raz - że tylko pisemne i do tego potwierdzone przez notariusza? czy jedno wyklucza drugie?no raczej nie.
teraz wróćmy do naszego forum: tam gdzie cytujesz mnie - jest to przepis ogólny, dotyczący funkcjonowania całego forum. tam, gdzie cytujesz Mariusza - jest to przepis szczególny, dotyczący tylko forum "Sprzedam".
mam nadzieję, że to wyjaśnienie jest satysfakcjonujące?