Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 9:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 12:19 am 

Dziekuje dużo mi to wyjaśniło a propo paliwa http://riku.com.pl/kategorie/Samochodowe,176_1.html o co chodzi z tym symbolem i dlaczego 16% chodzi o dotarcie silnika a potem moge zmienić z góry dziękuje i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 12:31 am 

kiper napisał(a):
Dziekuje dużo mi to wyjaśniło a propo paliwa http://riku.com.pl/kategorie/Samochodowe,176_1.html o co chodzi z tym symbolem i dlaczego 16% chodzi o dotarcie silnika a potem moge zmienić z góry dziękuje i pozdrawiam

nie wiem o jaki symbol chodzi, ale jeśli o cyferki to jest to zawartość nitrometanu.
Dla Twojego silnika potrzebne jest paliwo 16 lub 20% nitro
a z rodzajów polecam Big Bang

docieraj na tym samym co będziesz jeździł, tylko dokładnie przeczytaj o docieraniu. Jedno co bym zmodyfikował to nie robił dwóch baków z kołami w powietrzu tylko na drugim już jeździł na delikatnym gazie.

zreszta wpisz w wyszukiwarke na tym forum "docieranie silnika" a będziesz miał lekturę na tydzień

i dobra rada, zanim coś zepsujesz dokładnie o tym poczytaj ... warto :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 9:04 pm 

"Zanim coś zepsujesz dokładnie o tym poczytaj ... Warto" właśnie tego się boje i dlatego szukam i czytam powiem szczerze że myślałem że to prostrze a już głowa mię boli od nadmiaru wiadomości i czy te wyzwanie z wersją kit nie przerośnie mnie na początek przepraszam że tak zawracam cztery litery ale kcem nic nie popsuć bo to kosztuje a trochę się na oszczędzałem pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 9:22 pm 

Grzałka to inaczej klips ta może być http://riku.com.pl/produkty/Zestaw_4w1,2788.html

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 10:15 pm 

powiedział bym idelany
dodatkowo w kluczu jeśli dobrze widzę są nagwintowane otwory na przechowywanie świec
u mnie to się w pudełku wala, a tak to bym w klucz sobie świece wkręcił i luzik

o właśnie, dokup sobie od razu świece OS N8 na lato, a na teraz OS A3

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 10:20 pm 

kiper napisał(a):
"Zanim coś zepsujesz dokładnie o tym poczytaj ... Warto" właśnie tego się boje i dlatego szukam i czytam powiem szczerze że myślałem że to prostrze a już głowa mię boli od nadmiaru wiadomości i czy te wyzwanie z wersją kit nie przerośnie mnie na początek przepraszam że tak zawracam cztery litery ale kcem nic nie popsuć bo to kosztuje a trochę się na oszczędzałem pozdrawiam

nie bój się kita
złożenie modelu to proste jak zesr... się. Otwierasz książke i lecisz strona po stronie. W RTR zwłaszcza tej firmy luzy sa takie, ze żal patrzeć. w KITie jest znacznie lepiej.

a składanie to sama przyjemność i dopóki młotka kilowego nie używasz to nic nie zepsujesz

klej do gwintów jeszcze dokup, niebieski (średni) lokcite (czy jakoś to sie pisze), znajdź w sklepach, w riku chyba też jest
każda śruba wkręcana w aluminium idzie na ten klej. Njalepiej naostrzyć zapałke i przed wkręceniem wkropić odrobinkę (pół kropelki) w otwór i dopiero wkręcać srubę

jak już nabierzesz wprawy to do mocowania silnika kupisz sobie śruby z łbami imbusowmi no i wydasz kolejną kase na klucze. Zgłoś się wtedy to dostaniesz namiary na nieco tańsze klucze :D

a śruby wyszperasz sobie, potrzebne są wzmacniane po 20-30gr za sztukę

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 10:46 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
złożenie modelu to proste jak zesr... się.

Niektórzy cierpią na zaparcia i męczą się przy tym niemiłosiernie :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 10:57 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Tomasz Ostrowski napisał(a):
złożenie modelu to proste jak zesr... się.

Niektórzy cierpią na zaparcia i męczą się przy tym niemiłosiernie :D

wszystko co piękne rodzi się w bólach :lol:

Ostatnio edytowano N mar 11, 2007 12:48 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 07, 2007 8:46 pm 

co mrawda to prawda mam już prawie wszystko zostało mi tylko 300zł kture musze przeznaczyć na akumulatory do aparatury i odbiornika i ładowarka dobrze mówie czy starczy mi na jakiś dobry sprzet bo myśle też o elektrykach w przyszłości wię przydała by się dobra ładowarka pomożecie coś wybrać kurde jak ja wam się odwdzięcze za pomoc mam nadzieje że lubicie piwo

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 08, 2007 12:15 am 

kiper napisał(a):
co mrawda to prawda mam już prawie wszystko zostało mi tylko 300zł kture musze przeznaczyć na akumulatory do aparatury i odbiornika i ładowarka dobrze mówie czy starczy mi na jakiś dobry sprzet bo myśle też o elektrykach w przyszłości wię przydała by się dobra ładowarka pomożecie coś wybrać kurde jak ja wam się odwdzięcze za pomoc mam nadzieje że lubicie piwo

no właśnie miałem nadzieję,że browara postawisz, ale dopiero jutro ... dziś już nic nie wypije

co do baterii, popatrz na allegro, mozna wyczaić aku AA maxcell 3200 po 5zł, do nadajnika wystarczy
do odbiornika na proximie są pakierty 2/3A 1400mAh (piramidka pasuje w miejsce koszyka) po niecałe 40zł lub 4AA wspomniane wcześniej
ładowarka to już inna kwestia, ale jeśli w przyszłości zamierzasz bawić sie elektrykami to nie oszczędzaj ... tyle, że 300zł będzie mało

ja używam takiej
ładuje 1-8 cel czyli grzałkę, odbiornik, roto i nadajnik. Dorobiłem sobie jedynie rozgałęziacz z wszelkimi koniecznymi końcówkami

Ostatnio edytowano Cz mar 08, 2007 7:51 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 08, 2007 7:22 am 

Jeśli chodzi o ładowarkę to polecam Pro-Peak Multi Q. Ładowarka ładuje JEDNOCZEŚNIE nadajnik (6-10cel 1A), odbiornik (4-7cel 0,5-4A regulowane) i grzałkę (grzałkę zakłada się na imitację świecy). Kanał z regulacją prądu umożliwia ładowanie pakietów do elektryka czy starterboxa. Gdzie kupić nową nie mam pojęcia ale czasami trafiają się używane. Producentem jest Ripmax.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 10, 2007 3:39 pm 

Właśnie dostałem model jest zaj...... same otwieranie pudełka jest super a co dopiero uruchomienia go przed kupnem miałem wątpliwości ale jak już go mam do znikly polecam każdemu takie hobby nie żałuje wydanych pieniędzy ciesze się jak dziecko to jest poprostu zaj...... sprawa

Tytuł:
PostNapisane: So mar 10, 2007 9:47 pm 

przyznam się do błedu składając skrzynie jest tam taka kulka ze sprężynką zamiast dać smary dałem kleju ale wszystko wyczyściłem i dałem smaru składając model trzeba naprawdę sprawdzać co się robi i być skupionym pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pn mar 19, 2007 4:59 pm przez kiper, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:53 pm 

Mam mały kłopot amortyzatory złożyłem tylko nie wiem czy na przód założyć te które zostały zalane olejem 40 czy 30

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 13, 2007 6:50 pm 

Witam model złożony :lol: szukam teraz ładowarki do apki i odbiornika i akumulatorów do 300zł nie musi szybko ładować pomóżcie dobrać coś szukam i szukam i nic nie mogę znaleść pomocyyyyyyy :shock:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona