Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 3:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 2:40 pm 

Czy sa bardziej awaryjne ? Napewno jest wiecej reczy ktore moga sie zepsuc, ale z drugiej strony ta sama moc ktora bylaby przekazywana na jeden naped jest przekazywana na dwa napedy czyli mniejsze obciazenie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 4:21 pm 

i latwiej opanowac model 4wd, lepiej w terenie sie sprwuje.. a miniinferno jest w tej samej klasie co xraye asso i losi ;) wszystkie startuja razem bylko o tym gdzies nie dawno na forum ;)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 5:40 pm 

Te 60km/h w wykonaniu Kyosho to można spokojnie między bajki włożyć. Znajomego spalinowy Xray 1/18 NT18T na stanadardowym przełożeniu osiąga 55km/h. Mój Xray M18T z Mambą 6800 na małym przełożeniu jeździ z podobną prędkością a do tego jest dużo szybszy niż M18T z silnikiem klasy 300. Wniosek? Jeśli Kyosho po wyjęciu z pudełka osiągnie 35-40km/h należy się cieszyć. Owszem 60km/h jest w zasięgu ale nie na seryjnym silniku i przełożeniu. Tyle odnośnie deklarowanej przez "poważnego" producenta prędkości modelu RTR. Poważni producenci prędkości modelu nie podają gdzyż jest ona zależna od zbyt wielu czynników, przypomnę że Bycmo Subaru z RadioControl osiąga 80km/h bucha cha cha cha cha :D

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 5:48 pm 

Przemek Borucki napisał(a):
mysle ze moze troche wieksze predkosci rozwijac tymbardziej ze z tego co widze i zrozumialem z czytania jest 2 biegowy !?

Gdzie to widzisz i gdzie to wyczytałeś?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 6:45 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Te 60km/h w wykonaniu Kyosho to można spokojnie między bajki włożyć. Znajomego spalinowy Xray 1/18 NT18T na stanadardowym przełożeniu osiąga 55km/h. Mój Xray M18T z Mambą 6800 na małym przełożeniu jeździ z podobną prędkością a do tego jest dużo szybszy niż M18T z silnikiem klasy 300. Wniosek? Jeśli Kyosho po wyjęciu z pudełka osiągnie 35-40km/h należy się cieszyć. Owszem 60km/h jest w zasięgu ale nie na seryjnym silniku i przełożeniu. Tyle odnośnie deklarowanej przez "poważnego" producenta prędkości modelu RTR. Poważni producenci prędkości modelu nie podają gdzyż jest ona zależna od zbyt wielu czynników, przypomnę że Bycmo Subaru z RadioControl osiąga 80km/h bucha cha cha cha cha :D

Przemek nie wytykaj kyosho bledu ktory polenili, tak sie zdarza, fakt podawanie predkosci dla modelu rtr jes tylko i wylacznie chwytem marketingowym. Kyosho napewno jest powaznym producentem ale w odroznieniu od xraya sprzedaje takze modele rtr zabawki takie jak mini inferno i jednym ze sposobow na ich sprzedaz sa takie wlasnie chwyty marketingowe. Nic na to nie poradzimy, trzeba jednak przyznac ze mini inferno w porownaniu z TL, asso czy xrayem ma wiecej dostepnych czesci tuningowych (nie tyylko tych od producenta), jest takze za sprawa wielkosci lepiej przygotowany na przyjecie mamby, ma mozliwosc wsadzenia 8 cell'ek o napieciu nominalnym 9.6 V. etc. Wsnioski nalezy wyciagnac samemu, sadze jednak ze to dobry zabawka, w sam raz do posmigania w domu.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 6:49 pm 

Moj drogi "immieniku Morawski" ( :P ) przeczytaj uwazniej moje posty.. sa to przypuszczenia po ogladnieciu zdjec z budowy.. wczesniej o tym pisalem ;) byc moze nie osiagnie 60km/h niewiem nie mialem.. ale korci mnie ten mikrus..

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 7:32 pm 

Xray raczej odpada ze względu na drogie części. Poza tym ktoś pisał, że jest doś delikatny w porównaniu z innymi modelami mikro. Waham się między Losi, Kyosho a Asso. Associated to chyba najlepszy z tych modeli, części są do niego dość tanie no ale sam już nie wiem. Moglibyście podać linki do sklepów amerykańskich z tymi modelami (chodzi o asso, losi i xray) tylko nie TH bo tam jest asso ale tylko FT a to już chyba zbyt profesjonalny model dla mnie.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 7:55 pm 

http://www.rcmart.com/catalog/default.php?cPath=144_621_629
Team Associated

http://www.amainhobbies.com/index.php/cPath/1_44_109
Team Associated,Kyosho Mini Inferno,Xray M18,M18T,M18MT

Z rcmart.com można sprowadzić przez Rafała Malczyńskiego

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 8:02 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
Przemek nie wytykaj kyosho bledu ktory polenili, tak sie zdarza, fakt podawanie predkosci dla modelu rtr jes tylko i wylacznie chwytem marketingowym.

Szkoda tylko, że dystrybutor dalej ciągnie ten błąd :) Już by lepiej nic nie pisał, tymbardziej, że w opisie wyraźnie sugeruje, że model ten 60km/h jednak osiąga. Ciekawe. Do modelu nic nie mam, być może jest dobry. Co do części tuningowych to mam swoją teorię, mianowicie dobry model tuningu nie potrzebuje więc duża dopstępność opcji tuningowych jest akurat dla mnie wadą, wszystko powinno być w zestawie a nie do dokupienia. Do tego przyzwyczaiły mnie modele Xray, owszem tuning jest dostepny ale jest on w większości przypadków zbędny. Zresztą masz XB8 i sam powiedz czy ten model potrzebuje tuningu?
Wracając do tematu, za 120$ można kupić wiele modeli, brać co się podoba i nei pytać innych o zdanie bo każdy będzie miał swojego faworyta. Jak to mówią gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść :)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 8:05 pm 

xraye sa w miare malo awarynjne w porownaniu do xraya.. oba mialem.. xrayem nie specialnie jezdzilem bo w kolo cos padalo.. asso za to mi dobrze sluzyl i spokojnie moge go polecic, w tym momencie mozesz kupic podrubke asso za 350pln rtr ;)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 8:14 pm 

Przemek Borucki ale Ty piszesz, nic nie można zrozumieć :D : "xraye sa w miare malo awarynjne w porownaniu do xraya.. oba mialem.. xrayem nie specialnie jezdzilem bo w kolo cos padalo"

Rcmart to nie jest sklep amerykański a w grę wchodzą tylko sklepy amerykańskie. Panie Przemku Morawski chyba ma Pan rację, nikt nie powie, który z tych modeli jest najlepszy bo to cieżko stwierdzic. Najlepiej gdybym każdy zobaczyl w akcji, może chwilkę pojeździł, ale to niestety niemożliwe bo u nas we Wrocławiu to słabo z samochodiarzami. Jak nie rozwieje nikt moich wątpliwości :D to chyba dołoże kilkanaście dolarów i kupię to http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXKAP3&P=0 . Model chyba aż nadto woposażony jak dla początkującego, widać, ze duży tuning ma w zestawie. Mam nadzieję, że godnie walczy z Xrayami i innymi. Chciałem nawet porównać, jakie modele ile razy wygrały zawody, tylko że w wynikach nie ma danych co do modelu.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 8:32 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
Przemek nie wytykaj kyosho bledu ktory polenili, tak sie zdarza, fakt podawanie predkosci dla modelu rtr jes tylko i wylacznie chwytem marketingowym.

Szkoda tylko, że dystrybutor dalej ciągnie ten błąd :) Już by lepiej nic nie pisał, tymbardziej, że w opisie wyraźnie sugeruje, że model ten 60km/h jednak osiąga. Ciekawe. Do modelu nic nie mam, być może jest dobry. Co do części tuningowych to mam swoją teorię, mianowicie dobry model tuningu nie potrzebuje więc duża dopstępność opcji tuningowych jest akurat dla mnie wadą, wszystko powinno być w zestawie a nie do dokupienia. Do tego przyzwyczaiły mnie modele Xray, owszem tuning jest dostepny ale jest on w większości przypadków zbędny. Zresztą masz XB8 i sam powiedz czy ten model potrzebuje tuningu?
Wracając do tematu, za 120$ można kupić wiele modeli, brać co się podoba i nei pytać innych o zdanie bo każdy będzie miał swojego faworyta. Jak to mówią gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść :)

Jest takie powiedzenie "nie kupuj xraya, bo nie nadazysz z tuningiem za hudym " :D cos w tym jest ...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 8:36 pm 

Zawodów nie wygrywają modele tylko zawodnicy :) Ostatnie zawody w katowicach wygrał Xray, drugi był LRP Shark, trzeci Xray, czwarty Xray (mój), piaty chyba LRP Shark. Były jeszcze chinskie podróbki Asso i Minizilla. Podobnie było na wcześniejszych zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 9:00 pm 

Zawodów nie wygrywają modele tylko zawodnicy :) Ostatnie zawody w katowicach wygrał Xray, drugi był LRP Shark, trzeci Xray, czwarty Xray (mój), piaty chyba LRP Shark. Były jeszcze chinskie podróbki Asso i Minizilla. Podobnie było na wcześniejszych zawodach.

Podobnie, w kobierzycach kopia asso (moja) wyprzedziła wszystkie xraye :twisted: :twisted: a przed nią były 2 lrp sharki :lol:

Ogólnie modele rc18t/mt/b są dobre tylko w tej chwili nie ma do nich części w Polsce. Kopia tez jest niczego sobie i kosztuje 340 zł na allegro :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 10:38 pm 

hehe.. sory pomylilem sie.. milo byc asso.. xray jest awawyrjny w porownaniu do asso..

sorki za pomylke :D :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona