Witam
Zaremba Lesław napisał(a):
........Ps.Moje uwagi co do składu VIP,mam nadzieję,że przyjął Pan ze zrozumieniem .........
alez wszystko jest OK!! Jezeli jestem w cos zamieszany i ktos krytykuje majac przy tym racje, nalezy tylko podziekowac za pomoc. Wprawdzie nie mam wplywu na dzialalnosc komisji ale ponad 30 lat w modelarstwie do czegos zobowiazuje.
Austria nie jest czyms innym niz Polska, panuja tu moze zdrowsze zasady i otwartosc wypowiedzi. Natomiast funkcjonowanie modelarstwa odbiega od naszego (przypominam ze nie jestem austriakiem). Grupa milosnikow i zapalencow wybrana przez zawodnikow, pracujaca dla klubow bez wynagrodzenia. Kluby otrzymuja najczesciej dofinansowanie z kasy gminnej. Czesto jest tak, iz prowadzacy klub prowadzi firme modelarska czy tez ma dojscie do "tanich" czesci i tym wynagradza sobie czas oraz finansuje swoje hobby. Taki czlowiek nie jest traktowany jako firma (dluga dyskusja na FORUM) ale jako dobry kolega, pasjonat, modelarz.
Nie ma odgornie narzuconej organizacji "patronackiej". Sami sobie robia modelarstwo, a figuranci na bok.
Pozdrawiam, zycze sukcesow i do milego....